Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » NEM ketolikusoknak! Ti hogyan...

Prókátor kérdése:

NEM ketolikusoknak! Ti hogyan védekeznétek?

Figyelt kérdés

Ez egy "játék a gondolatokkal"

Eljön újra Krisztus. Személyesen akar még egy esélyt adni mindenkinek, ezért mindenkivel elbeszélget.

"Követtél engem?"

"Igen Uram!"

"Megtartottad a parancsaimat?"

"Ahogy csak tudtam Uram!"

"Én megbíztam Pétert, és az ő utódait, hogy vezessék a követőimet. Te mégis elvetetted őt! Akkor hogyan követted amit mondtam?"

" … "

Mit válaszoltok?

2017. aug. 26. 08:17
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

#19 Ha szó szerint vesszük a katolikus tanítást, akkor igen. Jézus miatt történtek azok, amik történtek, minden rossz és gonosz dolog, mivel a pápa és a katolikus intézmények képviselték őt. Mellékesen megjegyzem, hogy viszont azzal, hogy a katolikus egyház elismerte a folytonosságot a gonoszsággal, így bocsánatot is tudott kérni értük (akinek ez első körben nem elég, az szerintem feleslegesen hadarja a Miatyánkot)

#20 Elismerem, provokatív volt a megfogalmazásom mind a kérdésben mind a kommentekben, de úgy vettem észre, hogy ez a legjobb módszer a figyelem felkeltésére. De azt tagadom, hogy provokáció lett volna a célom! Ugyanis …

2017. aug. 26. 18:38
 22/30 A kérdező kommentje:

… ugyanis iszonyúan letörtem a válaszokat olvasva. Úgy vettem észre a rovat alapján, hogy a protestánsok csak támadni tudnak, alázat még nyomokban sincs bennük, stb … és reménykedtem, hogy tévedtem. De sajnos nem tévedtem. Az elhangzott válaszokra úgy ahogy fel voltam készülve, de reménykedtem, hogy legalább egy két olyan válasz is akad majd, hogy "Tévedtem! Hagytam magam félrevezetni. Megérdemlem Jézusom, az örök poklot. Bánom, hogy ostoba voltam, de megérdemlem az érte járó büntetésem". Valami hasonlóra utaltam is.

Ezek után miért nehéz elhinnem, hogy bármelyik hasonlóan pöffeszkedő felekezet Jézus igéit hirdetné? Pedig mindegyik ezt hirdeti magáról! Hogy ők az igaziak, mert ők Bibliaiak, stb. Lehet (mit lehet, biztos!), hogy a katolikus egyház az évezredek alatt elkövetett hibákat. Tett olyan dolgokat, ami a szégyen teteje. De százeszerszer csináljam rosszul, mint olyan beképzelt legyek, hogy Istennek szemtől szembe ellentmonjak! Jézus megjósolta, hogy sokan mennek majd hozzá, hogy "Uram! Uram! Hát nem a Te nevedben prédikáltunk? Hát nem a Te nevedben űztünk ördögöket?". Az már gyanús volt, hogy a katolikus egyház 1 (mégha vannak rítusbeli különbözőségek is!), míg a protestánsok pár ezren vannak. Ez már gyanús volt. De most sajnos megláttam, hogy kiknek fogja mondani Jézus: "Bizony mondom nektek: nem ismerlek titeket!". Mindezek után csak szánni tudom a félrevezetett protestánsokat, és imádkozni tudok értük, hogy Isten világosítsa meg elméjüket!

Még az az egy reményem maradt, hogy ezen az oldalon csak valami extra elborult agyú protestánsok vannak jelen, vagy, hogy ma a normálisak, az igazán Krisztusiak valamiért távol maradtak.

2017. aug. 26. 18:59
 23/30 anonim ***** válasza:
Ugyan, ne légy letörve. Te csak magadért felelsz. Mint ahogyan mi is.
2017. aug. 26. 19:29
 24/30 anonim ***** válasza:

nem értem a letörtséget - nem lesz ott már ilyen társadalmi-történelmi vitázás - nem lesz gyakorizás, fórumozás. Úgy hiszem: Egy kérdés lesz: KI VAGY TE? - és ha például egy buddhista, aki az érző lényeknek mindig segített, részvéttel, szeretettel, aki gyógyított és tanított mint Krisztus, lemondott saját egoista vágyairól, aki tkp krisztusi életet élt, anélkül, hogy valamelyik egyházhoz tartozott volna - akkor beengedik a halál kapuján Istenhez, az örök életre.

megismétlem a 7-est, mert átugrottad:

Azt hiszem, ez a II. találkozás már a halál pillanata.

Úgy gondolom más lesz ott a kérdés, Krisztus Pantokrátor előtt. Csak annyi: Ki vagy te?

[link]

És lesz aki, fel sem ismeri, ki kérdez, meg sem érti a kérdést, lesz aki megérti, de nem tud válaszolni, és talán lesz olyan is aki válaszolni tud.

2017. aug. 26. 19:37
 25/30 anonim ***** válasza:

# 21

Vagyis szerinted Jézus miatt történt az inkvizíció is?

És összefér a krisztusi lelkülettel, az Ő tanításaival?

2017. aug. 26. 20:05
 26/30 anonim ***** válasza:
48%
Biztos vagy benne, hogy benned több alázat van, mint akikből hiányolod?
2017. aug. 26. 20:09
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Az általad leírt válaszokat sem mondanám. Az én esetemben így hangozna a beszélgetés:

"Követtél engem?"

"NEM Uram!"

"Megtartottad a parancsaimat?"

"NEM Uram!"

"Én megbíztam Pétert, és az ő utódait, hogy vezessék a követőimet. Te mégis elvetetted őt! Akkor hogyan követted amit mondtam?"

" Elvetettem őt és nem követtelek"

Ha valóban lejönne, bebizonyosodna, hogy létezik, ám ez nem változtatna a múltamon, amiről pedig nem hazudhatok neki. Ateista vagyok addig a pillanatig, amíg ez a beszélgetés le nem zajlik. Hogy utána mi lesz, azt senki sem tudhatja.

2017. aug. 26. 23:07
 28/30 anonim ***** válasza:
45%

Én: Ó uram! A szívemet tisztán és nyitva tartottam, hogy azon keresztül vezethess. Így a szívem, egybehangzóan eszemmel, amivel az evangéliumodat értelmezem, azt mondta, hogy Péter és utódai letértek a feléd vezető útról.

Téged követtelek és a tanításodat, amit az evangéliumok ránk hagytak. Tudom, hogy mindenható Atyánknak gondja van népére, és segíti az aki felé igyekszik. Ez többet jelent számomra annál, hogy más emberek, más korokban, más élethelyzetben miként értelmezték szavaid. Tudom, hogy Te vagy az Élet, és követni téged az "élet útján" lehet. Én a saját életemet ismerem. Csak ezen keresztül követhetlek, de azt is tudom, hogy az én életem alapján nem mondhatom meg másoknak, hogyan kövessenek téged a saját életükben.

És tudod Uram: Én Péter vagyok és János.

"Ha annyira Isten vezeti a protestánsokat, akkor miért van vagy 3000 különböző felekezetük? Nem is szólva az egyéni hitűekről."

Hohóóó. Mi ez az elkülönülés? A Római Katolikus is csak egy felekezet az 1000 közül. Annak dogmatikáját és teológiáját semmivel nem különb emberek alkották mint a többi felekezetét. (bármit is adnál Jézus szájába)

A katolikus használata önmagában helytelen, ha elé teszed, hogy Római... de kénytelen vagy, mert van másféle "katolikus" is! Hát akkor milyen egyetemességről beszélünk?

" Ha viszont minden embert Isten maga tanít a hozzá vezető útra, akkor minek vannak a protestánsoknál lelkészek, presbiterek, egyebek? Minek vannak az emberek között tanítóik és vezetőik, ha mindenkit úgyis egyénileg vezet Isten? Ez nem önellentmondás?"

Nem, ez nem ellentmondás. Isten sokféle módon vezet egyszerre, mint ahogy minden embert más és akár több tehetséggel is megáldhat. Vezet a saját értelmeden, megérzéseden, tanítókon keresztül. (Egy tanító sem tévedhetetlen mindenben, és ha az ember halad, megesik, hogy idővel új tanítót kell keresnie.) Próbára tesz hamis tanításokkal, élethelyzetekkel.

Ami az alázatot illeti: Az egész kérdést azért vetetted föl, hogy sokak számára megvillanthasd, mennyivel jobban tudod, miként kell követni Jézust.

Azzal vagy elfoglalva, hogy mások hol tartanak. Attól érzed jól magad, ha más emberekhez viszonyítva jobbnak tarthatod magad. Ez azt mutatja, hogy óriási hiányod van az abszolút megértéség illetően, azaz nem a felé tartasz.

:(

2017. aug. 27. 11:08
 29/30 anonim ***** válasza:
0%
az általad felvázolt cselekmény sosem tud bekövetkezni. Jézus nem tér vissza, mert nincs feltámadás. Csak magad tudod követni, ráadásul csak egyszer élsz és nincs feltámadás vagy mennyország. Ha az életed elcseszed, akkor el van cseszve.
2017. aug. 27. 22:30
 30/30 anonim ***** válasza:

"#5 Előbb talán nézd meg a filmet, mielőtt leírod a katolikusokat! A felújított változatban (Terence Hill főszereplésével) is megvan ez a fejezet, ha jól emlékszem."

5-ös vagyok. Láttam már párszor. De azt ugye tudod, hogy a filmben nem Jézus mond butaságokat, hanem a forgatókönyv író?

2017. aug. 28. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!