Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » NEM ketolikusoknak! Ti hogyan...

Prókátor kérdése:

NEM ketolikusoknak! Ti hogyan védekeznétek?

Figyelt kérdés

Ez egy "játék a gondolatokkal"

Eljön újra Krisztus. Személyesen akar még egy esélyt adni mindenkinek, ezért mindenkivel elbeszélget.

"Követtél engem?"

"Igen Uram!"

"Megtartottad a parancsaimat?"

"Ahogy csak tudtam Uram!"

"Én megbíztam Pétert, és az ő utódait, hogy vezessék a követőimet. Te mégis elvetetted őt! Akkor hogyan követted amit mondtam?"

" … "

Mit válaszoltok?

2017. aug. 26. 08:17
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Péterre és utódaira is!
2017. aug. 26. 11:16
 12/30 anonim ***** válasza:
37%

"#2 Jézusnak akarod elmagyarázni, hogy hogyan működik a hit?"

"így működnek a neoliberósok, elmagyarázzák még a Jóistennek is, hogy márpedig mi az egyedül üdvözítő, "szabad", "igaz". És aki nem fogadja el a tételeiket, azt azt azután lehordják a sárga földig, az kirekesztő, fasiszta, náci, gonosz, embertelen gazember. "

---

Ha képes feltenni a kérdésben lévő kérdést, akkor nyilván nem tudja. Ha meg tudja, akkor minek kérdezné meg, hogy miért nem hittem a katolikus egyházban?

2017. aug. 26. 12:24
 13/30 anonim ***** válasza:
41%

A te kérdésed szerint Isten nem képes arra, hogy vezesse a követőit, hanem emberekre bízza. Ostobaság elejétől a végéig, látszik, hogy te is csak a testben bízol, meg a cselekedetekben, hogy az segít a megváltásban.

Jézust kell követni, írtad az elején és ő van annyira mindenható, bár te semmiféle kapcsolatban nem állsz vele, hogy nem kell közvetítő. Ugyanolyan vagy mint a tanúk.

2017. aug. 26. 13:08
 14/30 A kérdező kommentje:

Tehát, ha felteszi a kérdést, hogy miért nem neki hittél a mindenféle önjelölt prédikátor helyett, akkor már fogalma sincs arról, hogy mi a hit? Ez nekem kicsit kusza!

Istennek nincs szüksége közvetítőre, hogy valakit vezessen. Sőt! Embernek sincs! De embertömegnek nem árt! Erre gyönyörű példa a reformáció. Ha annyira Isten vezeti a protestánsokat, akkor miért van vagy 3000 különböző felekezetük? Nem is szólva az egyéni hitűekről. Ha viszont minden embert Isten maga tanít a hozzá vezető útra, akkor minek vannak a protestánsoknál lelkészek, presbiterek, egyebek? Minek vannak az emberek között tanítóik és vezetőik, ha mindenkit úgyis egyénileg vezet Isten? Ez nem önellentmondás?

2017. aug. 26. 13:54
 15/30 anonim ***** válasza:
58%

Tehát, ha felteszi a kérdést, hogy miért nem neki hittél a mindenféle önjelölt prédikátor helyett, akkor már fogalma sincs arról, hogy mi a hit? Ez nekem kicsit kusza!

---

Kifejtem bővebben :)

Nyilván azért kérdezi, mert számon akar kérni vagy mert nem érti, igaz? Különben minek kérdezne. De ha számon akar kérni, az is azt jelenti, hogy nem érti, hiszen emberek milliárdjai gondokoznak erről másképpen, mint a katolikusok (megjegyzem, az emberek nagy többsége gondolja másképpen...)

A kulcs a hit, hiszen valamivel elhitette velem Mohamed/Kerullariosz Mihály/Luther... stb., hogy a római katolikus egyház tévúton jár.

Remélem így érthetőbb :)

2017. aug. 26. 16:28
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, én először azt hittem, a nem kívánt terhesség elleni védekezésről szól a kérdés XD

Komolyra fordítva a szót: szerintem Jézus ilyet nem kérdezne, neki nem az lenne a fontos, hogy az emberek közt ki volt az ő követőinek vezetője, és hogy ezt a vezetőt elfogadták-e, hanem hogy az emberek egyénenként mennyire éltek az ő tanításai szerint. De tegyük fel, hogy mégis megkérdezi ezt Jézus. Akkor azt felelném, hogy én egyáltalán nem vetettem el Pétert, sem az ő utódait, én protestánsként is nagyra tartom Ferenc pápát, és II. János Pált is nagyra tartottam. Nem születtem a katolikus egyház tagjának, de nem is ez a fontos, hanem az, hogy egy Istenünk van, aki mindenkit egyformán szeret, és minden keresztény egyház ugyanazon Isten szerint él és tanít. Ebben az evangélikusok nem rosszabbak a katolikusoknál, csak vannak dolgok, amiben másak.

(De pont Jézusnak kellene ezt magyarázni????)

evangélikus

2017. aug. 26. 16:49
 17/30 A kérdező kommentje:

Igen, így már sokkal világosabb! 😀

Viszont a magyarázatod eszembe juttatja az egyik történetet, amit az autós oktatóm mesélt. Egy srác egyszer elkezdett vitatkozni a vizsgáztató rendőrökkel a teszt egyik forgalmi feladatán. Egy kétsávos úton, ahol az egyik sáv ideiglenesen le van zárva, meg kellett állapítani az áthaladó autók sorrendjét. A srác vitázni kezdett, hogy az nem is útlezárás, hanem egy egysávos út feltérő sávja, a "Vigyázz!" tábla pedig valójában egy "Adj előnyt!" tábla, amiből kiesett a csavar, és ezért megfordulva áll. Nem fogadták el az indoklását … pedig a srác komolyan úgy gondolta, ahogy mondta. Attól még, hogy a töbség máshogy gondolja, attól még nem biztos, hogy a töbségnek van igaza! Attól még, hogy a zebrát a töbség orchideának nevezi, attól még nem fog a zebra fákon élni!

2017. aug. 26. 16:50
 18/30 A kérdező kommentje:

#16 Haha jót nevettem (utólag már én is úgy véltem, hogy rosszul fogalmaztam meg a kérdést, félre lehet elsőre nagyon érteni)

De komolyan!

Igen, Jézusnak kell megmagyaráznod! Ő megmondta, hogy ki fogja képviselni a földön a továbbiakban, nem az érdekli, hogy hogyan vélekedsz bizonyos emberekről, hanem hogy engedelmeskedsz-e bizonyos embereknek (ha tetszik: intézmenynek)?

Nem sértésként, de: KI VAGY TE? Én feltételesen írtam a kérdésemet, hogy mit teszel, ha ez és ez történik. Te viszont kijelented, hogy Jézus ilyent nem kérdezne, mert úgyis tudja, hogy milyen az, mikor ezerféle képpen értelmezi ugyan azt a szöveget ezer ember.

2017. aug. 26. 17:07
 19/30 anonim ***** válasza:

# 18

A római katolikus egyház és intézményei Jézust képviselték a földön az inkvizíció korában?

2017. aug. 26. 17:18
 20/30 anonim ***** válasza:
67%

Hmm, kérdező... kizártnak tartom, hogy Jézus ennyire csőlátású lenne. Én szívesen megmagyarázok neki bármit, ha kell - de hiszem, hogy nem kell neki különösebb magyarázat.

Sajnálatos dolog, hogy Krisztus Egyháza annak idején szerteszét szakadt... ennek kismillió oka volt, most nem fogok történelem- és hittanórákat tartani.

Ha van még bármi kérdésed, szólj, én szívesen vitatkozom, de eléggé az az érzésem, hogy a kérdésed provokáció.

2017. aug. 26. 17:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!