Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » NEM ketolikusoknak! Ti hogyan...

Prókátor kérdése:

NEM ketolikusoknak! Ti hogyan védekeznétek?

Figyelt kérdés

Ez egy "játék a gondolatokkal"

Eljön újra Krisztus. Személyesen akar még egy esélyt adni mindenkinek, ezért mindenkivel elbeszélget.

"Követtél engem?"

"Igen Uram!"

"Megtartottad a parancsaimat?"

"Ahogy csak tudtam Uram!"

"Én megbíztam Pétert, és az ő utódait, hogy vezessék a követőimet. Te mégis elvetetted őt! Akkor hogyan követted amit mondtam?"

" … "

Mit válaszoltok?

2017. aug. 26. 08:17
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
47%

Teljesen jó, eddig:

"Én megbíztam Pétert, és az ő utódait, hogy vezessék a követőimet. Te mégis elvetetted őt! Akkor hogyan követted amit mondtam?"

Én személy szerint Jézus mellett Pál utasításait is követem, sőt, minden olyat a szívemre helyezek, amit a Biblia nekem ír. Tehát ezt a kérdést az Úr nem fogja feltenni, mivel Jézus nem hazudik és mindent tud.

Ha viszont Pétertől származik a Mária kultusz (ami kizárt), akkor Péter tévedett. A Bibliában ugyanis az van leírva, hogy az egyén Jézusban imádja az Atyát, nem kell más személy

2017. aug. 26. 09:00
 2/30 anonim ***** válasza:
8%
Elmagyaráznám neki, hogy hogyan működik a hit. Amennyiben a katolikusoknak van igaza, akkor én félre lettem vezetve.
2017. aug. 26. 09:08
 3/30 A kérdező kommentje:

#1 Nem azt kérdeztem, hogy felteszi-e a kérdést, hanem, hogy ha felteszi, akkor mit válaszolsz?

#2 Jézusnak akarod elmagyarázni, hogy hogyan működik a hit?? Huha! Azért ez bátor!! És ha félre lettél vezetve, akkor mi van? Hogyan tovább?

Az egyik nagy kedvenc filmem a Don Camillo (különösen az eredeti fekete-fehér filmek Fernandellel). Abban is Don Camillo Jézust akarja kioktatni a keresztség komolyságáról, mikor nem akarja a kommunista polgármester gyerekét megkeresztelni.

2017. aug. 26. 09:36
 4/30 anonim ***** válasza:
50%

"Nem azt kérdeztem, hogy felteszi-e a kérdést, hanem, hogy ha felteszi, akkor mit válaszolsz? "

Nincs értelme, mint a nullával való osztásnak. Olyan, mintha azt mondanád: Jézus megjelenik és elmondja, hogy nincs Isten és megkérdezi, hogy miért hittél ennek ellenére Istenben? Te mit válaszolnál? Ugye, hogy a kérdés hülyeség?:)

2017. aug. 26. 09:52
 5/30 anonim ***** válasza:

"Abban is Don Camillo Jézust akarja kioktatni a keresztség komolyságáról, mikor nem akarja a kommunista polgármester gyerekét megkeresztelni."

A katolikusok már csak ilyenek:)

2017. aug. 26. 09:53
 6/30 A kérdező kommentje:

#4 Miért lenne hülyeség? Bár furcsa lenne, az biztos, hiszen Jézus korábban azt tanította, hogy van Isten, sőt, hogy Őt Isten küldte, és hogy ő és az Isten egy, és egymásban vannak.

A válaszom? Az attól is függene, hogy mit mondana: akkor ki vagy mi van? Azt hiszem, vállalnám az örök halált, mert hagytam magam félrevezetni. Ostoba voltamb,és kész lennék megfizetni az árát.

#5 Előbb talán nézd meg a filmet, mielőtt leírod a katolikusokat! A felújított változatban (Terence Hill főszereplésével) is megvan ez a fejezet, ha jól emlékszem.

2017. aug. 26. 10:09
 7/30 anonim ***** válasza:
73%

"Elmagyaráznám neki [Krisztusnak], hogy hogyan működik a hit."

Ezen besírtam:))) így működnek a neoliberósok, elmagyarázzák még a Jóistennek is, hogy márpedig mi az egyedül üdvözítő, "szabad", "igaz". És aki nem fogadja el a tételeiket, azt azt azután lehordják a sárga földig, az kirekesztő, fasiszta, náci, gonosz, embertelen gazember.

*

Azt hiszem, ez a II. találkozás már a halál pillanata.

Úgy gondolom más lesz ott a kérdés, Krisztus Pantokrátor előtt.

Csak annyi: Ki vagy te?

[link]

És lesz aki, fel sem ismeri ki kérdez, meg sem érti a kérdést, lesz aki megérti, de nem tud válaszolni, és talán lesz olyan is aki válaszolni tud.

2017. aug. 26. 10:25
 8/30 anonim ***** válasza:
100%

"Megtartottad a parancsaimat?"

Már erre azt válaszolnám, hogy épp azért lettem a követőd, mert nem tartottam meg, és mert bűnös ember vagyok.

A Péteres kérdésre...

Péter utódairól, mint Krisztus földi helytartóiról egy szót se szóltál, de őseim attól még követték őket, csak elváltak az útjaink, amikor egyre távolodtak tőled, mondván hogy úgyis nekik van igazuk, mert ők a leszármazottai Péternek.

Illetve megkérdezném még, hogy mi van akkor az ortodoxokkal? (Hiszen Péter előbb volt Antióchia püspöke, mint Rómáé.)

2017. aug. 26. 10:54
 9/30 anonim ***** válasza:

"Te mégis elvetetted őt!"

Ezt Péterre érted?

Vagy a követőinek a követőinek a követőinek a .... követőire?

2017. aug. 26. 11:10
 10/30 A kérdező kommentje:

"Ne az érdekeljen, hogy a többiekkel mi van, hanem magadért aggódj! Talán a mai napig életben kellett volna tartanom Pétert, mert neki mondtam, hogy rábízom egyházamat? Életben is volt ezidáig velem az Atya házában, De testének más sorsot szántam, mint tudod. De ettől már semmisek lettek előtted szavaim és őseid szavai?"

2017. aug. 26. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!