Szabad kereszténynek az mlm?
Köszönöm a választ :)
Egyelőre úgy néz ki, hogy semmi ilyesmi nincs ennél a cégnél, de óvatos vagyok nagyon, hisz nem vagyok hajlandó kockára tenni a családomat.
Kérdező, azért nem érdemes ezt ennyire kihegyezni. Elfelejted a hazugság legfőbb funkcióját. Normális körülmények között az ember azért nem hazudik, mert semmi haszna nincs belőle. A hazugság lényege ezért pont az, hogy azért teszik, mert így hasznuk származik belőle ahhoz képest, mintha igazat mondanál.
Ha a gyerek azt hazudja hogy tanult, miközben moziba volt, azt reméli, megúszik egy jó nagy leszúrást. Ha valaki azt hazudja magának, hogy szép, miközben tudja, hogy nem annyira, akkor néhány kellemes percért teszi.
De ha egy eladó azt hazudja egy ócska termékre, hogy kiváló, akkor abból a tulajdonos húz hasznot, ezért helyesebb ezt a dolgot az élet igazságtalanságaiból fakadó kényszernek gondolni. Ebben az aktusban tehát nem elkövető, hanem áldozat vagy. És még számos más összefüggést lehetne mondani, ez a kérdést tehát nem válaszolható meg ilyen szimplán.
"áldozat vagy"
Áldozat IS vagy.
De aki kényszer hatására hazudik - miközben ezt elkerülhetné, pl. választhatna más munkát - az sem ártatlan.
Arra nem kaptam választ, hogy miért kéne hazudni. A termék jó, családomnak adom (azért vackot nem szoktam nekik adni), tehát meg vagyok elégedve vele, innentől kezdve csak azért mert elgondolkodtam azon, hogy a három szakmám mellé (ezt azért írtam le, hogy tudatosuljon végre, hogy nem léhűtő vagyok, csak az életemben a kereskedelem dominál) ezzel is tudnék pénzt keresni, máris hazudnom kéne? Én erre kérdeztem rá többször.
Természetesen ha gyurmát kéne eladnom igazgyöngynek, akkor fel sem merült volna ez bennem.
"A termék jó"
Általában nem szokott rossz lenni, de írtuk is:
1: TÚLÁRAZOTT!
2: szükségtelen.
Vedd figyelembe azt is, hogy neked kell elmenni érte a világ végére a raktárba. Egy csomó költséget megspórolsz a cégnek (áruház, alkalmazottak, reklám, stb).
Ezt miért nem lehet érteni?
"ezzel is tudnék pénzt keresni"
Ezt hogyan gondolod?
Ha CSAK a családodnak adod, akkor ezzel nem tudsz pénzt keresni. Vagy te pénzért adod nekik?
Elvileg spórolni tudnál vele... de már többször elmagyaráztuk, hogy ezzel miért nem lehet spórolni.
A spórolás viszont (még ha sikerülne is) - NEM pénzkeresés!
Semmiféle raktárba nem kell mennem. 😕😮
A szitu a következő: nekem bevált valami, ami a boltihoz képest ezerszer jobb. Ezt elmondom másnak, aki ha kér, akkor tőlem veszi meg. Itt a haszon első része. Ha ő úgy gondolja, hogy ez neki menne, akkor becsatlakozik és ha forgalmaz, akkor én ia kapok utána. Igazság szerint ezt így végig gondolva nem látom sem hazugságnak, sem bűnnek, mert egy szót sem hazudtam benne.
"nekem bevált valami, ami a boltihoz képest ezerszer jobb"
Igen, és 1400-szor drágább.
Ez az, amit el kell valahogy tüntetned, ha el akarod adni.
Ha tényleg ennyire jó lenne, akkor boltban (is) árulnák, mert akkor ott is megvenné a nép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!