Jehova Tanujakent megbantam a bűneim, mégis kiközösítenek, hogy lehet ezt túl élni?
Jehova Tanuja vagyok , MÉG.... De most kikozositenek. Bűnt kovettem el, tisztaban vagyok a tettemmel, minden erommel azon vagyok hogy helyre hozzam a kapcsolatom Istennel a Véneknek is oszinten megvallottam mindent. Most még is kiközösítenek.
Hogy lehet ezt túl élni? Aki átesett má kiközösítésen adna pár tippet mivel lehet lelkileg átvészelni ezt?
A kollégáim pszcihologushoz akarnak kuldeni, szerintuk nem fogok tudni lelkileg tul jutni azon hogy a családom és a barátaim kitagadnak. :(
Senkim nem fog maradni...
és azt akarom hogy vissza fogadjanak... :(
Segítsetek, bele fogok őrülni!
Egy 23éves fiatal ...
Kedves 23éves fiatal !
Te,már sokkal érettebb vagy,mint József volt,amikor testvérei eladták rabszolgának.Ő tudta,hogy Alkotója,Ura,hatalmasabb minden körülménynél,s azokat az Ő a javára,és megátalkodott testvérei javára fogja fordítani.(Ha jól belegondolsz,az álmával való dicsekvés nem volt egy krisztusi viselkedés!)
Mózest 40 évesen érte el az a kegyetlen magány,amitől megrettentél.(Ő, gyilkosságával tette magányossá önmagát.Gondolom,a te vétked nem ilyen súlyos.)Mózes,egy idegen nemzetben,és a birkák közt találta meg újabb egyetemi fakultását.40 évig járt oda,mígnem átment a vizsgákon,és aztán elvégezhette a rá tervezett szolgálatát.
Istennek terve van veled,s ehhez Alkotód egy új egyetembe írt be.Az időleges magány után,egy új osztályban lesz dolgod.Keresd ezt az új iskolaközösséget!
Isten sosem vesz el úgy,hogy ne adna,egy ezerszer jobbat helyette!
22.Hsz!
Nem mindegy?
Írj hasznosat,hátha hasznát veszi valaki!
Koszonom az eddigi valaszokat... szerelmesek lettunk egy olyannal aki nem Tanu...
Ez tortent. :( Sokat segitettek az eddigi kommentek , koszonom. Jehova Tanuja vagyok, eddig is nyomon kovettem az itt kiirt kerdeseket rolunk, de most jott el az a pont hogy nekem is irnom kellett errol egy kerdest mert tenyleg nem tudom elkepzelni az eletem igy... osszesen 2 ember maradt meg szamomra... ok nem Jehova Tanui... De senki mas. Az egesz csaladom Jehova Tanuja es a barátaim is mind. :/ Ha minden igaz jövő héten hétfőn lép életbe ez az egész kiközösítés addig ugy teszunk a csaladdal mintha mi sem tortent volna :(
Hát, kitartást kérdező! Valamilyen szinten átérzem, nálunk is hasonló volt a helyzet, csak annyi csavarral, hogy én és az, akivel egymásba szerettünk, azonos neműek voltunk (két srác), ill. annó én magam írtam meg az elkülönülő levelet. A saját családommal évek óta nem beszéltünk, de mivel a párom családja teljes mértékben fiukká fogadott, így - bár nem volt könnyű - mára elfogadtam a helyzetet.
Mindenesetre ne keseredj el, bár hihetetlennek hangzik, de ez nem a világ vége. És főleg, ne okold magad, mert nem tettél semmi rosszat! A szeretet nem bűn, főleg nem Isten szemében, aki a szeretet istene. Tudom, nagyon nehéz lehet úgy megélni ezt az egészet, hogy mindenki, aki eddig számított, mostantól nem lesz. Viszont sokat segíthet átvészelni a helyzetet, ha beszélsz olyanokkal (akár itt neten is), akik ugyanezen mentek keresztül, mint te.. Egyébként miért akarsz visszamenni? Tényleg elhiszed azt, amit tanítanak, vagy csak a barátok/család miatt? Hogy buktatok le?
27F
Vidiripi
Az önmagában nem bűn ha valaki olyannal estél szerelembe aki nem Jehova tanúja. Persze a Szervezetben ezt másként gondolják. Viszont csak ez miatt még nem közösítenének ki.
Tehát több is történt.
Beleőrülni nem fogsz! Hiszen van egy szerelmed akivel felépíthetsz egy közös életet. Persze nem lesz könnyű ha a családod segítene akkor könnyebb lenne. De nem dől össze a világ és Istenre vetheted a terheidet tőle kérhetsz segítséget ő ott van ő nem közösít ki ha őszinte vagy vele és megbánod amit tettél. Legye olyan a kapcsolatod a pároddal ami Isten szerint is elfogadható. 23 évesen pedig már felnőttnek számítasz és elkezdheted az önálló életedet, ez amúgy is bekövetkezett volna.
A tanácsom/tippem az hogy neked kell létrehoznod egy családot egy szerető családot. S az sem igaz hogy senkid nem fog maradni mert te magad írod hogy van 2 személy. Tehát már nem vagy egyedül. S ha a munkatársaid is segíthetnek sok dologban kérd meg őket hogy segítsenek a kezdeti időszakban aztán egyszer csak azt veszed észre hogy van kire számítanod.
Isten munkálkodik és képes pótolni a veszteséget a rosszat jóra fordítani és átsegíteni a nehézségeken és próbákon az embert!
Higgy és bízz! Mennyei Atyánk megsegít az Úr Jézus Krisztus nevében, hívd segítségül az ő nevét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!