Kik a Jehovások?

Kedves Kérdező
Jehova Tanúi a megnevezés.
A Jehovások és más becézgetések, gúnyból illetve haragból ellenségeskedésből jöttek létre.
Más vallásos megnevezésnél nem alkalmaznak ilyet
Miért hívnak minket Jehova Tanúinak?
Sokan úgy gondolják, hogy a Jehova Tanúi név egy új vallás neve. Azonban már több mint 2700 évvel ezelőtt az egyedüli igaz Isten úgy nevezte a szolgáit, hogy „az én tanúim” (Ézsaiás 43:10–12). 1931-ig Bibliakutatóként ismertek minket.
A Biblia ókori kézirataiban Isten neve, a Jehova név több ezerszer fordul elő. Sok fordításban viszont olyan kifejezésekkel helyettesítették, mint az Úr vagy Isten. Ám amikor az igaz Isten Mózessel beszélt, feltárta, hogy a neve Jehova. Ezt mondta neki: „Ez az én nevem időtlen időkig” (2Mózes 3:15). A neve megkülönbözteti őt a hamis istenektől. Büszkék vagyunk rá, hogy viselhetjük szent nevét.
Hogy egyértelmű legyen, mi a küldetésünk. Az ókorban élt igazságos Ábeltől kezdve nagyon sokan tettek tanúbizonyságot a Jehovába vetett hitükről. Az évszázadok során a tanúk hosszú sorához csatlakozott például Noé, Ábrahám, Sára, Mózes, Dávid (Héberek 11:4–12:1). Ahogy valaki tanúskodik egy ártatlan személy mellett a bíróságon, úgy mi is elmondjuk az igazságot Istenünkről.
Hogy Jézus példáját kövessük. A Biblia azt mondja Jézusról, hogy ő „a hű és igaz tanú” (Jelenések 3:14). Maga Jézus is kijelentette, hogy nyilvánvalóvá tette Isten nevét, és tanúskodott az igazság mellett (János 17:26; 18:37). Tehát Krisztus igaz követőinek viselniük és ismertté kell tenniük Jehova nevét. Mi, Jehova Tanúi ezt tesszük.

Yaldabaoth, más néven Jahve, vagy Jehova. Jahve a szellemvilágban létező, isteni, teremtő és pusztító tulajdonságokkal felruházott negatív, embergyűlölő entitás.
Bibliai vonatkozású szövegek:
1.
Mit mondott saját magáról az Ószövetség Istene, Jahve (Jehova)? "Én az Úr, bosszúálló Isten vagyok. Én az Úr, haragvó Isten vagyok. Én az Úr, megbüntetem az engedetlent hetedíziglen. Tűzzel sújtom. Járvánnyal sújtom. Nincs más Isten rajtam kívül. Ne legyenek más isteneid rajtam kívül!"
Kérdés: Jehova vajon a szeretet istene?
2.
Mit mondott Jézus a zsidóknak?
"Ti innét alól valók vagytok (alacsonyrezgésű dimenziókból, a pokolból), én onnét felül való vagyok (magasrezgésű dimenzióból, a mennyből); ti e világból valók vagytok (az anyag és anyagi világból), én nem vagyok e világból való (az anyagtalan, a szellemvilágból való vagyok). Tudom, hogy Ábrahám magva vagytok; de meg akartok engem ölni (keresztre feszíteni), mert az én beszédemnek nincs helye nálatok (nem fogadjátok el az én szeretet-tanításaimat). Én azt beszélem, amit az én Atyámnál láttam; ti is azt cselekszitek azért, amit a ti atyátoknál (Jehovánál) láttatok. Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő (embergyűlölő) volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug, és hazugság atyja ő."
Jézus mindig a szeretetről beszél, és nem a mások kitaszításáról, vagy megöléséről.
Hasonlítsuk össze a két istenség tanításait.

Hát, úgy kívülről figyelve:
Egy neoprotestáns, fundamentalista keresztény gyülekezet (sokan egyenesen szektának sorolják be).
Jellemző rájuk, hogy híveik csoportosan, más emberek otthonába becsengetve hirdetik a vallási tanaikat, továbbá hogy közlekedési csomópontokban kínálják a kiadványaikat.
Ha ezekkel a szavakkal találkozol: őrtorony, királyságterem, vének, akkor ő róluk van szó.

Elnézést, de ők nem keresztyének. Abban a blődségben hisznek, hogy Krisztus = Mihály arkangyal. A keresztyén Krisztust követőt jelent, ők pedig nem azok.

"Más vallásos megnevezésnél nem alkalmaznak ilyet"
Miért ne alkalmaznának? A katolikusokat pápistának gúnyolják elég gyakran ezen a fórumon, szerencsére csak 1-2 sötétlelkű ilyen van.
De a történelmi protestáns felekezeteket is szoktál nevezni létrehozójuk után lutheránusoknak, kálvinistáknak. Neoprotestáns gyülekezetekbe járókat gyüliseknek, de hallottam már dicsérdisták elnevezést is, gondolom a pünkösdistákra értették. Szóval van bőven.

Szia Kérdező
Van egy honlap, minden infót megtalálsz: jw.org

Jehova Tanúi.
Igen beszédes elnevezés!
Ahogyan a JHWH bibliai istennév téves kiejtése "Jehova",tanításaik is emberi tévedésekre épültek.
A "direkt marketing"módszerét meglehetősen hatékonyan működtetik.(Minden JT-nak kötelessége a házalás.)A házalásos módszerrel megtalálják a magányos,krízisben lévő embereket,s a kiképzett propagandisták ügyesen beszervezik azokat.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!