A jehovások sátánisták?
nem sátánisták de szekta, igen a bibliát kiforgatják, sőt azt a bibliafordítást amit ők hazsnálnak inkáb biblia-átírásnak lehetne nevezni, nincsenek okkult szertartásaik, sőt már már túlzónak tartanak az ilyentől, pl tilos a gyerekeknek egy csomó játék ami elvben varázslásra taníthatja őket (pl nem lehet luke skywalker figurájuk, mert az a jedy erő használatára tanítja őket... nekem volt ilyenem, meg dart wader, és még sorolhatnám, rengeteg szereplő megvolt, mégsem volt sosem semmi ilyen érdeklődésem)
számomra nehéz eldönteni ,hogy a vezetőik(akik közülük kerülnek ki, a szekta már töb mint 100 éves, tehát pár generáció már volt a vezetők között, és ez nem vérszerint öröklődik) tényleg csak korrupt vagy egyszerűen nem vállalja a felelősséget, hogy miattuk akár sokan meg is halnak, talán valahol kettő között
olyan szempontból viszont tényleg szekta, hogy:
-valóban lerázhatatlanok
-igyekeznek elválasztani a külvilágtól
-az eredetileg önkéntes feladatok nem is annyira önkéntesek
-ha kiraknak a szektájukból a többiek szóba sem állhatnak veled, nem si köszönhetnek, semmi kapcsolat, mivel mint említettem igyekeznek elválaztani a külvilágot, ez gyakran azt jelenti hogy az összes barátodtól és rokonodtól arra számíthatsz h többé még csak nem is köszönnek majd
- a vezető testületet Isten szócsövének mondják, bármiben is ellenkezel velük kiközösítenek, ugyan akkor azt mondják "nem tévedhetetlen" ezzel el is intézik a múltban történt tévedéseket (aminek következtében emberek haltak meg) és a megannyi korrupciót
- a szertartásaikon nem kizárólag a bibliát tanulmányozzák, hanem a vezetőik kiadványait is, amit a szentírrással egyenértékűnek kell kezelni, illetve úgy kell rá tekinteni mint a biblia kizárólagos és nagyon pontos helyes értelmezésére
biztosan, elhiheted én sem jehovás vagyok
sátánista vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!