Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A legtöbb egyistenhívő vallás...

A legtöbb egyistenhívő vallás azt mondja ő az igazi, akkor most melyiknek van igaza?

Figyelt kérdés
2017. aug. 9. 20:36
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
41% honnan jöttél?
2017. aug. 20. 22:08
 42/51 anonim ***** válasza:

"Az általam idézett próféciák egyértelműen Jézusra vonatkoznak, míg az általad idézettek nem tartalmaznak olyan KONKRÉTUMOT, ami alapján beazonosítható, hogy kire vonatkoznak."

Hogyne tartalmazna. Egyértelműen csak Mohamed prófétára igazak:

Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.

1, Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül

Ábrahámnak két fia volt. Izsák és Izmael. Izsák a zsidók ősatyja Izmael pedig az araboké, így a zsidók és arabok testvérek. Tehát a próféta a zsidók testvérei közül került ki, vagyis az arabok közül.

2, olyant, mint te

Ha összehasonlítjuk Mózest és Mohamedet láthatjuk hogy sok tulajdonságuk megegyezik.

3, Az én igéimet adom a szájába

A Korán kinyilatkoztatása úgy történt hogy Isten Gabrielnek mondta az adott verseket aki azt közvetítőként Mohamed szájába adta. Tehát Gabriel Isten igéjét Mohamed szájába adta szó szerint.

4, ő pedig elmond nekik mindent

Mohamed Próféta elmondott mindent az embereknek. Korán (5/3) "Ezen a napon teljessé tettem számotokra a vallásotokat"

A korábbi próféták viszont nem mondtak el mindent. A Bibliában az szerepel hogy Jézusnak még sok mondanivalója van az embereknek de nem tudják azok elhordozni.

5, az Én nevemben mond

A Koránban minden szúra (fejezet) előtt, kivéve egyet, az áll hogy a Könyörületes és Irgalmas Allah nevében. Vagyis Isten nevében.

A vers minden pontja igaz Mohamed prófétára.

"Az Újszövetségből tudható, hogy a Vígasztaló a Szentlélek, akit Jézus el is küldött tanítványaihoz pünkösdkor."

A vigasztaló nem lehet a szentlélek. Két dolog is kizárja.

1,

A vers szerint csak akkor jön el a vigasztaló, ha Jézus elmegy. A szentlélek viszont Jézus előtt és közben is jelen volt a földön.

2,

János 16:13 amikor azonban eljön ő, az igazság Lelke, elvezet titeket a teljes igazságra; mert nem önmagától szól, hanem azokat mondja, amiket hall

Keresztények szerint a szentlélek egyenlő Istennel, de ez a vers nem vonatkozhat Istenre. Istenre nem igaz hogy azokat mondja amit hall. És az sem igaz Istenre hogy ne önmagától szól. Világos hogy akiről itt szó van ember.

"Ezzel együtt nem kötelező abban hinni hogy az Ószövetség minden egyes szava Isten igéje. Az Ószövetség Isten igéjét tartalmazza, de nem egyformán ihletett minden betűje. Én ebben hiszek."

Aha, szóval szerinted a kínos bibliai versek nem Isten igéje. Akkor mi a garancia arra hogy a többi vers az?

"Isten élet és halál ura, és nem vitatom el tőle a lehetőséget, hogy beavatkozzon akár egy csatába egy nép javára."

Itt nem csatáról van szó hanem népirtásról. A szűz lányokat kivéve mert őket megtarthatták maguknak. Tetszik vagy nem, keresztény logika szerint ezeket az erőszakos verseket is Jézus mondja. Egyébként én nem hiszem hogy Jézus ilyet tenne mert szerepel a Koránban mint Isten prófétája.

2017. aug. 20. 22:29
 43/51 Attila_the_hun ***** válasza:

"Mi igazolja tehát Mohamedet, hogy tanítása az Istentől származik? Semmi. "

Ugyanannyi igazolja Jézusét is. Semmi.

2017. aug. 20. 22:43
 44/51 követ62 ***** válasza:

Eredetileg Ismaelnek MEG SEM kellett volna születnie.

Egy tévedés, egy bűn következménye, zabi gyerek.

Kapott ugyan állásokat pontosan azért, mert Isten minden körülmények között tartja becsülettel ígéretét.

De konkrétan Abrahámnak azt ígérte utódját NAGY NÉPÉ TESZI. Ezt az áldást meg kapta Ismael is.

De nem a szolga gyermeke volt az ígéret gyermeke, hanem a szabadé.

Amit a leg minimálisabban kapható dolgot meg is kapta. De Isten többet nem ígért és NEM IS ADOTT Ismaelnek.

Mert az V.Moz.18:15-16 már egyértelműen az Izrael népének és népe között hangzott el. A profétát "TE KÖZÜLED A TE ATYÁDFIAI közül." Vagy is Izrael népe közül.

A Jn.16:13-ban SEMMI nem utal Mohamedre. Ott Jézus a Szentlelket ígéri meg követőinek. Nem az arabokról beszél. Olvasd az egész fejezetet, ne csak egy verset.

Kinek hiányzott egy ilyen erőszakos nép?

I.Moz.16:12.

Ha Istennek terve lett volna Ismael utodaival: 1/ Nem űzi el Hágárt. 2/ Későbbiekben szólna még róla KONKRÉTAN a Biblia.

Csak később a Jel,9.fejezete szól a 150 éves uralomról amikor is leigázza Ismael utodai európát.

Aki persze nem ismeri a Biblia többi könyvét és nem érti, annak úgy sem mond semmit.

És mégegy. Azt állítjátok a korán nem változott, míg a Biblia többször is. Az a fajta saria amit most hirdetnek az arabok csak jóval később került a koránba.

A Biblia hitelességét viszont már rég igazolta a régészet, a történelmi feljegyzések. Pl a holttengeri tekercsek IS.

2017. aug. 21. 07:48
 45/51 yesyesyes ***** válasza:

Kedves Mohamedet valló!

"Ábrahámnak két fia volt. Izsák és Izmael. Izsák a zsidók ősatyja Izmael pedig az araboké, így a zsidók és arabok testvérek. Tehát a próféta a zsidók testvérei közül került ki, vagyis az arabok közül. "

Nagyon leegyszerűsíted és kiforgatod a dolgokat, mert Isten jóval határozottabban jelöli ki az ÍGÉRET prófétáját...

Mint "követ62" helyesen leírta Izmael Ábrahámnak egy egyiptomi rabszolganőtől született gyermeke, aki nem örököl az Isten által Ábrahámnak adott áldásokból, mivel az a Sárától, ÍGÉRET szerint születettnek vagyis Izsáknak, s az Ő vérvonalán születettnek adatott!!!

És felnevekedék a gyermek, és elválasztaték; Ábrahám pedig nagy vendégséget szerze azon a napon, a melyen Izsák elválasztaték.

Mikor pedig Sára nevetgélni látá az Égyiptombéli Hágárnak fiát, kit Ábrahámnak szűlt,

Monda Ábrahámnak: Kergesd el ezt a szolgálót az ő fiával egybe, mert nem lesz örökös e szolgáló fia az én fiammal, Izsákkal.

Ábrahámnak pedig igen nehéznek látszék e dolog, az ő fiáért.

De MONDA az ISTEN Ábrahámnak: Ne lássék előtted nehéznek a gyermeknek és a szolgálónak dolga; valamit mond néked Sára, engedj az ő szavának, mert IZSÁKRÓL NEVEZTETIK A TE MAGOD.

Mindazáltal a szolgálóleány fiát is néppé teszem, mivelhogy a te magod ő. 1 Móz. 21,8-13

Vagy is ISTEN (Allah) azt mondja:...mert IZSÁKRÓL NEVEZTETIK A TE MAGOD." 1 Móz. 21,12

Ebből pedig következik hogy Mohamed nem lehet a megígért próféta mert nem Izsák, az ígéret vonalán született hanem Izmael, a rabszolganő gyermekének vonalán...

Jézus Krisztus, a megígért próféta:

Jézus Krisztusnak, Dávid fiának, Ábrahám fiának nemzetségéről való könyv.

Ábrahám nemzé Izsákot; Izsák nemzé Jákóbot; Jákób nemzé Júdát és ........nemzé Józsefet, férjét Máriának, a kitől született Jézus, a ki Krisztusnak neveztetik. Mát. 1,1-16

De hogy ne legyen off:

Istennek van igaza amikor bebizonyítja hogy Jézus Krisztus az Ő fia, azáltal hogy feltámasztotta a halálból, és szemtanúkkal bizonyítja ennek igazságát!!!!!

Ezt a Jézust feltámasztotta az Isten, minek mi mindnyájan tanúbizonyságai vagyunk. Csel. 2,32

Mert azt adtam előtökbe főképen, a mit én is úgy vettem, hogy a Krisztus meghalt a mi bűneinkért az írások szerint; És hogy eltemettetett; és hogy feltámadott a harmadik napon az írások szerint;

És hogy megjelent Kéfásnak; azután a tizenkettőnek; Azután megjelent több mint ötszáz atyafinak egyszerre, kik közül a legtöbben mind máig élnek...1 Kor. 15,3-6

Az pedig hogy ennyi bizonyíték és szemtanú ellenére sem hittek, hisznek Istennek hogy Krisztus az egyedüli aki az igazságot, az egyedül igaz valóságot hirdeti már nem az Isten hibája...!!!

2017. aug. 21. 15:15
 46/51 anonim ***** válasza:
0%

követ62 ha nem tévedek te vagy az a fanatikus keresztény aki szerint 6 ezer éves a föld :) Gondolom akkor a hat napos teremtést is szó szerint veszed és a lapos földet is.

"Eredetileg Ismaelnek MEG SEM kellett volna születnie.

Egy tévedés, egy bűn következménye, zabi gyerek."

Ez legfeljebb a Biblia álláspontja. Az iszlám szerint Hágár Ábrahám felesége volt, Izmael pedig az első szülött fiú.

"Csak később a Jel,9.fejezete szól a 150 éves uralomról amikor is leigázza Ismael utodai európát.

Aki persze nem ismeri a Biblia többi könyvét és nem érti, annak úgy sem mond semmit."

Mi bajod van? :) Milyen 150 éves uralomról ír a Biblia? :)

"És mégegy. Azt állítjátok a korán nem változott, míg a Biblia többször is. Az a fajta saria amit most hirdetnek az arabok csak jóval később került a koránba."

Olvastad egyáltalán a Koránt? Azt sem tudod mi az a saria. Az eredeti Korán máig fennmaradta, Biblia viszont nem. Még a keresztények is azon vitáznak melyik irányzat Bibliája a hiteles.

"A Biblia hitelességét viszont már rég igazolta a régészet, a történelmi feljegyzések"

Persze :) Meg azt is igazolták hogy 6 ezer éves a Föld és lapos :)

2017. aug. 21. 18:55
 47/51 anonim ***** válasza:
0%

Kedves yesyesyes

"Mint "követ62" helyesen leírta Izmael Ábrahámnak egy egyiptomi rabszolganőtől született gyermeke, aki nem örököl az Isten által Ábrahámnak adott áldásokból, mivel az a Sárától, ÍGÉRET szerint születettnek vagyis Izsáknak, s az Ő vérvonalán születettnek adatott!!! "

Az iszlám szerint Hágár Ábrahám felesége volt, Izmael pedig az elsőszülött fiú. Mondjuk érdekes hogy a Biblia azt feltételezi hogy Ábrahám parázna volt. Meg az is érdekes hogy Ábrahámnak előbb egy rabszolganőtől születik gyereke és csak utána a feleségétől. Szóval kicsit sem hihető a Bibliai változat.

"Jézus Krisztus, a megígért próféta: "

Először döntsétek el hogy Jézus Isten vagy próféta. Amúgy meg az általam hozott vers ne igaz Jézusra. Ha összehasonlítjuk Mózest és Mohamedet láthatjuk hogy sok tulajdonságuk megegyezik. Jézusra ez nem igaz. Hol van a Bibliában hogy Jézus szó szerint továbbítja Isten üzenetét? Továbbá Jézus közli az emberekkel hogy sok mindent kellene még mondania de nem bírják el. Mohamed próféta viszont közölt mindent az emberekkel ezzel teljessé tette a vallást.

A szentlélek sem lehet a vigasztaló. A vers szerint csak akkor jön el , ha Jézus elmegy. A szentlélek viszont Jézus előtt és közben is jelen volt a földön. Ergo nem lehet a szentlélek.

"Istennek van igaza amikor bebizonyítja hogy Jézus Krisztus az Ő fia, azáltal hogy feltámasztotta a halálból, és szemtanúkkal bizonyítja ennek igazságát!!!!! "

Ez neked bizonyíték? Ha Isten feltámaszt valakit attól még az illető nem lesz Isten. Hol látsz te szemtanúkat? A Biblia az egyetlen forrás ami kicsit sem hiteles.

2017. aug. 21. 19:06
 48/51 követ62 ***** válasza:

"Mi bajod van?"

Nem másolom be az egészet.

De ugye montam, hogy nem fogod érteni! Aki nem ismeri az Igaz Isten szavát az nem is értheti.

2017. aug. 21. 22:16
 49/51 anonim ***** válasza:
Tőled nagyjából ilyen választ vártam.
2017. aug. 21. 23:40
 50/51 anonim ***** válasza:

javítanom kell :D

40%, honnan jöttél?

2017. aug. 22. 18:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!