A legtöbb egyistenhívő vallás azt mondja ő az igazi, akkor most melyiknek van igaza?
Követ62
Nem válik szét a vér a halál után, valamit félreérthetett.
Ha már tudomány, akkor én úgy tudom, hogy a keresztre feszítésből adódóan,(annak fiziológiai hatásaként) tüdő ödéma lépett föl, és mivel a katona átszúrta a tüdőt,ezért ürűlt folyadék is a vérrel.
Nem csak az egyistenhívő vallások, hanem millió egy különféle ideológia állította a történelem folyamán, hogy neki van igaza.
Egyébként teljesen mindegy, hogy kinek van igaza, ha az igazság nem ad többet, mint a hazugság. Ha pedig az igazság többet ad, mint a hazugság, akkor ez bizonyítja az igazságot. Az igazság, éppen mert igazság vonzónak és meggyőzőnek kell lennie.
Persze a teljes igazság összetett, vagyis sok ideológia birtokolhat részigazságokat több-kevesebb hazugsággal és tévedéssel keverve. Ezért sokféle ideológia tűnhet sokak szemében egy ideig vonzónak és hódítónak, de mivel nem a teljes igazság, ezért előbb-utóbb meg kell buknia vagy többé-kevésbé vissza kell szorulnia. Sok tündöklő és hódító eszme tűnt már el a történelem süllyesztőjében.
Természetesen lehet valaki olyan igazságok birtokában is, amely nem azonnal népszerűek, hanem épp ellenkezőleg üldözik. De ha az tényleg igazság, akkor annak szívósnak és állhatatosnak kell lennie. A nagy igazságok túlélik a megpróbáltatásokat.
Végül pedig egy-egy ideológia fejlődhet is az igazságban vagyis rádöbbenhet, hogy az igazságra hazugság is tapadt, amitől meg kell szabadulnia. Vagyis megújulásra képes.
Honnan lehet felismerni az igazságot? Onnan, hogy vonzó, szívós és megújulásra képes. Honnan tudom, hogy az igazságban vagyok? Onnan, hogy erőt nekem, ami vonzóvá, szívóssá és megújulásra képessé tesz.
"# 1/23"
Egyetértek. A vallásokban nincs igazság.
"Ezt úgy nem gondold komolyan :) Nincs is egységes Biblia."
És? Olvasd Károlit, az megbízható.
" A Bibliában található sok ellentmondásról és hibáról nem is beszélve. "
Természetesen nincs benne ellentmondás és elírás sem, max. te nem értesz valamit. Isten szava nem egyszerű, sokaknak bonyolult, ateistáknak pedig holály fedi az értelmét, de nem megoldhatatlan
"A Bibliában pedig egyértelműen benne van Mohamed próféta eljövetele."
Egyértelműen nincs benne. VAgy talán az az egy hiba, amiről beszélsz:) Amúgy nem értelek. HA a Biblia ellentmondásos, hamis, téves, akkor hogyan hivatkozol arra, hogy Mohamed benne van? Akkor az is hamis/téves/ellentmondásos, nem? VAgy ki dönti el, mi a hamis? Te?
Megmutatnád, hol van benne?
"A kereszténység nem egyistenhívő vallás."@6
Ez jó:)))))))))
"És? Olvasd Károlit, az megbízható."
Mondod te, de más keresztények meg más Bibliát tartanak megbízhatónak, szóval nincs egységes Biblia.
"Természetesen nincs benne ellentmondás és elírás sem, max. te nem értesz valamit."
Tele van ellentmondással és hibával. Például:
Királyok 2. könyve 24:8 Tizennyolc éves volt Jójákin, amikor uralkodni kezdett, és három hónapig uralkodott Jeruzsálemben. Anyjának a neve Nehustá volt, Elnátán leánya, Jeruzsálemből.
Krónikák 2. könyve 36:9 Nyolc esztendős korában kezdett uralkodni Joákin, és három hónapig és tíz napig uralkodék Jeruzsálemben; de ő is gonoszul cselekedék az Úr előtt.
Kérdés. Hány éves volt Joákin amikor uralkodni kezdett?
"Amúgy nem értelek. HA a Biblia ellentmondásos, hamis, téves, akkor hogyan hivatkozol arra, hogy Mohamed benne van? Akkor az is hamis/téves/ellentmondásos, nem?"
Az eredeti Biblia az iszlám szerint Isteni kinyilatkoztatás, de a ma olvasható változat az idők folyamán emberek által meg lett hamisítva. Sok igazságot tartalmaz, de hibákat és ellentmondásokat is, mivel emberek nyúltak bele.
"Megmutatnád, hol van benne?"
Szívesen megmutatom. Ezek a versek egyértelműen Mohamed prófétára vonatkoznak:
Mózes 5. könyve 18:18-19 Prófétát támasztok nekik atyjukfiai közül, olyant, mint te. Az én igéimet adom a szájába, ő pedig elmond nekik mindent, amit én parancsolok. És ha valaki nem hallgat igéimre, amelyeket az én nevemben mond, azt én felelősségre vonom.
Aki itt Pártfogónak van fordítva, Mohamed próféta.
János 16:7 Én azonban az igazságot mondom nektek: jobb nektek, ha én elmegyek; mert ha nem megyek el, a Pártfogó nem jön el hozzátok, ha pedig elmegyek, elküldöm őt hozzátok.
Mohamed, az iszlám vallás alapítója, látomások és rohamok útján kapta - állítólag Gábriel arkangyaltól - tanításait.
Bárki állíthatja magáról, hogy látomásai, tanításai az Istentől származnak. Jézus és Mohamed egyaránt ezt tette. Hogy eldöntsük, melyiküknek adjunk hitelt, érdemes összehasonlítani őket.
- Jézus erkölcsi tanítása sokkal magasabb, mint Mohamedé (nem szólít erőszakra)
- Jézus élete, magaviselete erkölcsös, míg Mohamedé nem
(utóbbi embert is ölt, hogy terjessze a hitét, fosztogatott, megengedte a fogoly nők megerőszakolását, stb.)
- Jézus feltámadt, Mohamed egyszerű halandó volt
- Jézus csodákat tett, Mohamed nem
- Jézus próféciákat teljesített be, Mohamed nem
Mi igazolja tehát Mohamedet, hogy tanítása az Istentől származik? Semmi.
További olvasmány:
10 különbség Mohamed és Jézus között
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!