Miért mondják, hogy az élet igazságos, és mindenki mindent visszakap az élettől?
"Hogy Hitlet hol kapta vissza? Szerintem, amikor elveszítette a háborút, nem jött létre a harmadik birodalom sem az árja faj és a zsidók sem tűntek el sőt. Nem hiszem hogy az utolsó órájában arra gondolt volna: Megcsináltam. Szerintem még az utolsó percében mint III Richard: országomat egy lóért. Nem vigasz tudom, de ő egy bukott diktátor, akinek semmi nem jött össze, mert Németország nem is egy számottevő hatalom a világban sem a unióban.
"
Jó, de nem érted? Semmit nem kapott vissza abból a kínból, amit sok ezer embernek okozott! Hol kapja ezt valaki vissza? A halál után? Hát ez szép és jó, már ha hisz benne valaki...
"Nem az okozott fájdalmat kapod vissza, "
Szóval akárki bűntelenül elkövethet akármit, ha van elég esze, hogy a törvény kezéből kicsússzon? Nem teljesen az, amit Jézus állítólag tanított.
Magyarán az élet nem igazságos.
Jó oké a hozzászólásaidból ítélve vagy egy tizenéves naiv tini vagy, vagy csak megrekedtél az ő szintjükön, de a büntetés és az hogy mi okozza a legnagyobb vagy általában a fájdalmat valakinek minden esetben más és más. Például ott van Détár Enikő, aki diliházba került azért, mert nem vezethetett egy napi ötperces műsort, amiben 5 mondatot mondott és a kutya nem nézte. Neki a hangszálgyulladás is büntetés a sorstól.
Van akinek a libatömés nagyobb tragédia mint a gyermekének elvesztése (Brigitte Bardot például)
Úgyhogy jól van ez elrendezve, mert azt kapja mindenki amit megérdemel és ami igazi fájdalmat okozhat számára.
Ja és a középkorban illetve a XVII században égettek boszorkányokat nem az ókorban.
Igazad van, elírtam.
Tizenévesnek tizenéves vagyok, de naivnak nem tartom magam. Egyszerűen gyakran hallottam már ezt a mondást, és szeretném tudni, hogy milyen logika áll mögötte, vagy hoyg mi alapján állítják ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!