Ha vallásosak vagytok akkor van ésszerű magyarázat amiért azt a hitet követitek, vagy csak érzelmi döntés volt esetleg a család vallásának folytatása?
Semennyire nem szükséges racionálisan megindokolni, miért hiszel egy irracionális dologban. A dolog ilyen természetéből kifolyólag ez az elvárás nem teljesíthető.
A hit 100%-ban érzelmi döntés következménye, mert értelmi döntés nem lehetséges a javára.
Nem tudnék olyan dologban hinni, amit az eszem nem helyesel. A kereszténységet megalapozottnak tartom. Ismerek más vallásokat is, így látom a különbséget. Jézus története és személye toronymagasan kilóg a vallásalapítók és erkölcsi tanítók sorából. Feltámadt a halálból (!!!!), évszázadokkal korábbi próféciákat teljesített be, kiemelkedő szellemiségű a tanítása és az élete.
"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."
Szia
Vallásos vagyok, 26 éve.
De nem voltam mindig az. Egyszerüen olyan kérdések foglalkoztattak, amelyekre tudtam, ha létezik válasz, azt csak attól tudhatom meg, aki létrehozta az életet. A Bibliából minden kérdésemre választ kaptam. Megszerettem Istent, az Alkotómat, és eldöntöttem úgy szeretnék élni, ahogyan Ő elvárja tőlem. Azóta is megvan bennem ez a törekvés, és azt tapasztalom az elmúlt években, hogy sokkal boldogabb vagyok, ha követem Isten útmutatását, jobb a kapcsolatom a családtagjaimmal, munkatársaimmal, általában az emberekkel, teljesen másként látom a világot, és az is fontos számomra, hogy van jövőm, sokal jobb mint azt megelőzően. Az életem minősége összehasonlíthatatlanul jobbbá vált.
Ez messze nem érzelmi döntés volt, inkább tudatos, és következetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!