Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha vallásosak vagytok akkor...

Ha vallásosak vagytok akkor van ésszerű magyarázat amiért azt a hitet követitek, vagy csak érzelmi döntés volt esetleg a család vallásának folytatása?

Figyelt kérdés
A világnézetnél mennyire szükséges racionálisan tudni megindokolni hogy miért hiszel vagy sem Istenben, illetve miért épp ahhoz a valláshoz vagy felekezethez tartozol, vagy választottad?

2017. júl. 29. 09:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Semennyire nem szükséges racionálisan megindokolni, miért hiszel egy irracionális dologban. A dolog ilyen természetéből kifolyólag ez az elvárás nem teljesíthető.

A hit 100%-ban érzelmi döntés következménye, mert értelmi döntés nem lehetséges a javára.

2017. júl. 30. 13:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem tudnék olyan dologban hinni, amit az eszem nem helyesel. A kereszténységet megalapozottnak tartom. Ismerek más vallásokat is, így látom a különbséget. Jézus története és személye toronymagasan kilóg a vallásalapítók és erkölcsi tanítók sorából. Feltámadt a halálból (!!!!), évszázadokkal korábbi próféciákat teljesített be, kiemelkedő szellemiségű a tanítása és az élete.

"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."

2017. júl. 30. 17:15
 13/13 KZitus ***** válasza:
47%

Szia

Vallásos vagyok, 26 éve.

De nem voltam mindig az. Egyszerüen olyan kérdések foglalkoztattak, amelyekre tudtam, ha létezik válasz, azt csak attól tudhatom meg, aki létrehozta az életet. A Bibliából minden kérdésemre választ kaptam. Megszerettem Istent, az Alkotómat, és eldöntöttem úgy szeretnék élni, ahogyan Ő elvárja tőlem. Azóta is megvan bennem ez a törekvés, és azt tapasztalom az elmúlt években, hogy sokkal boldogabb vagyok, ha követem Isten útmutatását, jobb a kapcsolatom a családtagjaimmal, munkatársaimmal, általában az emberekkel, teljesen másként látom a világot, és az is fontos számomra, hogy van jövőm, sokal jobb mint azt megelőzően. Az életem minősége összehasonlíthatatlanul jobbbá vált.

Ez messze nem érzelmi döntés volt, inkább tudatos, és következetes.

2017. júl. 31. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!