Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy mélyen keresztény ember...

Egy mélyen keresztény ember el tudná magyarázni mi is a problémája a sátánistákkal?

Figyelt kérdés

És azt, hogy mi miatt tud olyan biztos lenni az Isten és a Satan létezésében.

Saját érveket szeretnék hallani, nempedig azt, hogy a bibliában ez van leírva szóval el kell hinni.

2017. júl. 24. 09:54
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyenek a sátánisták. Jó és rossz tetteket tudok megkülönböztetni. Nehezen tudom megérteni mi értelme annak ha egy ember szándékosan rossz akar lenni, ártani, pusztítani akar. Ez az elképzelésem a sátánistákról, hiszen ellentétben állnak mindazzal ami Istentől való, tehát jó. Aztán persze tévedhetek és az is lehet, hogy a sátánisták nem ilyenek, csak akkor meg nem tudom mitől azok. :)

Elég sok eltérés van a sátán létezését illetően a különböző vallásokban, a sátánistáknál is így van. A kérdés az szokott lenni, ha Isten egy személy, akkor a Sátán is az, vagy inkább olyan ez mint a jó és a rossz viszonya, ahol a rossz egyszerűen a jó hiánya. És ha mondjuk így is lenne, és nem létezne Sátán, vagy a Sátán maga lenne az Isten által betöltetlen űr az életünk egyes részeiben, akkor sem elképzelhetetlen, hogy olyan erős lehet ez a hiány amivel magunkon belül egy ilyen személyt teremtünk.

2017. júl. 24. 18:16
 12/41 anonim ***** válasza:
46%

A sátánizmus nem egységes vallás.

Eleve van 2 fő csoport:

1: istengyűlölők. Na, ők tényleg mindent arra hegyeznek ki, hogyan lehetne jobban bepiszkítani az istent. Ez egy gyűlöletvallás.

2: sátánimádók. Ők is többfélék vannak, de a fő jellemzőjük, hogy a sátánt imádják, vagyis szerintük ő az üdvözítő isten, az eredeti isten pedig vagy bitorló, vagy közömbös. Nem feltétlenül ellenség, csak éppen semmit nem várnak tőle.

Ezeknek a sátánistáknak egy része pozitív szemléletű, és igazából a vallásuk nem sokban különbözik a többi vallástól. A keresztényekkel is jól kijöhetnek, ha azok nem akarják erőszakosan téríteni őket.

Az pedig, hogy a kereszténység mit tart a sátánról, különösebben nem érdekli őket. Ugyanúgy, mint ahogy az sem, hogy a zulu bennszülöttek, vagy bármelyik másik vallás mit tartanak róla.

Nekik saját vallásuk van - ami ugyan a kereszténységből fejlődött ki, de ezzel mi a baj? A kereszténység is a zsidóságból fejlődött ki, aztán a keresztényeket mégsem nevezzük zsidónak, és nem kérjük rajtuk számon a Tórát.

Ezen a 2 fő csoporton belül aztán van egy csomó irányzat, mint ahogy a kereszténységben is.

2017. júl. 24. 19:13
 13/41 anonim ***** válasza:
62%

Az jó is lenne, ha a vallásos keresztények mondanák el, hogy mi a bajuk a sátánistákkal.

Viszont a legnagyobb hitvédők még nem szóltak. Mondjuk kitétel volt, hogy ne bibliai idézetekkel, hanem saját szóval mondják el. Az meg, nem nagyon van nekik.

Csak a bíblia.

A sátánizmusról itt írtak, nem fedik a valóságot.

Valószínűleg azért, mert - a kérdésből következően- a válaszolók, keresztények, és nincsenek tisztában a sátánizmus alapjaival.

Bár hibás a tudásuk- vagy inkább felvilágosultabb keresztényi, hisz ebből a szemszögből vizsgálják - legalább nem fröcsögtek.

Ezt értékelem.

Had mondjak valamit, a kérdésre sátánista szemszögből.

Mivel ezt bőven lehetne fejtegetni, és én tömören szeretném, lehet, hogy nem sikerül hibátlanra.

A problémájuk a vallásukból,az ismereteik hiányából, és a belenyugvásból tevődik össze.

A vallásuk azt tanítja, hogy Sátán a rossz.

Hinni és nem gondolkodni.

Az ismereteik hiánya, meggátolja őket abban, hogy erről - vagy az élet egyéb dolgairól- elgondolkodjanak.

Mivel, belenyugszanak abba, hogy a biblia igaz, így nincs is szükségük új tudásra. Ez nyugalmat - meglátásom szerint- hamis nyugalmat ad nekik.

Boldogok a lelki szegények.

Ha meghalják, hogy Sátán, egyből veszélyben érzik a nyugalmukat, amiért pedig csak annyit kell tenni, hogy hisznek a bibliának. Ezért támadnak, térítenek, gondolkodás nélkül,kényszeresen.

Így maradnak meg boldog tudatlanságban. Így kényelmes.

Hát ezt lehetne jobban részletezni, de talán érthető az alapja.

szép napot

2017. júl. 24. 21:18
 14/41 anonim ***** válasza:

Nekem van egy spirituális sátánista ismerősöm. Magával az emberrel nincs bajom, egész jó fej, csak a vallásával. Beszélgettünk már erről, és ő váltig állítja, hogy nem a sátánt imádják, nem ördögimádók, de akkor kérdezem én, miért ez a nevük? Erre is adott valamiféle magyarázatot, de akkor is elég furcsának tartom. Ma meg pont lájkolt valami olyat facen, hogy egy tudós azt állítja, hogy a sátán valójában nem gonosz, vagy valami ilyesmi. Én nagyon félek, nehogy belekeveredjen valami komolyabb sátánizmusba.

Nem értek egyet ezzel a vallással, teljesen ellentétes azzal, amit én vallok.

2017. júl. 24. 22:24
 15/41 anonim ***** válasza:

14-es, akkor ott kavarodás van. :D Bár a SS-t eleve az alkotja... ők elfogadják istenségként több másik pogány istennel együtt. Igazából nem sokkal különbözik a kereszténység elveitől, ugyanúgy nem akarnak ártani senkinek, csak a vallás alapja a keresztényellenesség és az antiszemitizmus.

Ettől így még nem kell félned, majd akkor ráérsz ha Crowley-től olvas. :) :D

2017. júl. 24. 22:29
 16/41 anonim ***** válasza:
0%

"egy tudós azt állítja"

Tudós mióta illetékes vallási kérdésekben?

Ja, hogy a Bibliában nem gonosz a sátán? Nos: tényleg nem. Nagyon butának vagy elvakultnak kell lennie egy hívőnek, ha eleve gonosznak tartja.

De hogy mára mi lett belőle, az jó kérdés. Te is gonosz lehetnél pár milliárd év üldözés után.

2017. júl. 24. 22:47
 17/41 anonim ***** válasza:

#16, nem tudom, én is furcsálltam, de nem mentem rá a cikkre. :D

Amúgy azért a Bibliából elég egyértelműen kidedrül, hogy ő a rosszfiú

2017. júl. 25. 07:12
 18/41 anonim ***** válasza:
10-es, nem szeretnénk birkák lenni. :)
2017. júl. 25. 10:42
 19/41 anonim ***** válasza:
24%

"a Bibliából elég egyértelműen kidedrül, hogy ő a rosszfiú"

MA ő a rosszfiú.

De hogy honnan indult, mi történt vele, hogy jutott ide... na, az már igencsak hamiskás történet. Ezt gondolják újra a sátánisták - és nem lehetetlen, hogy igazuk van. Csak nem hinném, hogy ők jobban járnak így, mivel a sátán jelleme rendkívüli módon hasonlít az istenéhez, csak a hatalma kisebb, és emiatt kicsit másképp is viselkedik. Ezt érdemes végiggondolni, ha valaki kíváncsi rá, hogy mit is akarhat ő.

Érdekesség még, hogy a sátánnak milliószámra vannak hívei és társai a volt angyalok között - de amíg az angyalok szerepéről még csak-csak írnak valamit a Bibliában, addig a démonokról szinte semmit. Mit csinálnak ők?

Annyit ír a Biblia, hogy volt egy hatalmas harc köztük a mennyekben (amelyikben azért nem halt meg senki, hiszen halhatatlanok).

2017. júl. 25. 12:11
 20/41 anonim ***** válasza:
41%

"MA ő a rosszfiú.

De hogy honnan indult, mi történt vele..."

A köztudatban szereplő sátán egy kimondottan biblikus lény, akit ezért csak a Biblián át ismerhetünk meg. Kitalálhatnánk egy vallást pl. az antik görög mitológia alapjára, amiben Hádész egy rózsaszín egyszarvú póni lenne, de sok értelme szerintem nincs. Mert a görögök már előttünk kitalálták és jól leírták, hogy milyen az alvilág ura.

Az írások szerint már kezdetben a sátán volt a "rosszfiú". Már a világ teremtésekor egyértelműen maga a megtestesült gonoszság, a hazugság atyja, azt is tudjuk, hogy már előtte fellázadt.

Hogy az előző példámnál maradjak (csak megfordítom a sorrendet), kitalálhat valaki magának egy rózsaszín egyszarvú póni istent, majd elnevezheti Hádésznak (mintha ő találná ki a nevet), ezen analógia alapján sátánnak, de mi a különbség?

2017. júl. 25. 12:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!