Jézus Krisztust miért fehér embernek ábrázolják, amikor köztudottan zsidó volt?
Nem értem.
Ez magának a kereszténységnek a félrevezetése.
Jézus egy létező,zsidó származású ember volt,tehát valószínű,hogy hasonló volt bármelyik másik zsidóhoz,aki akkoriban élt,de a zsidók nem úgy néztek,mint a Jézus-portrékon,hanem hasonlítottak az arabokhoz,azaz barnás bőr,sötét színkomplexió,de ehhez képest mégis úgy néz ki,mint egy nyugat-európai ember,ami teljesen irreális.
Jézus zsidó származású volt,tehát nem olasz,nem ukrán,nem magyar,nem bantunéger,nem kínai,nem pigmeus,hanem zsidó.
A Jézus-portrék pedig félrevezetik a keresztényeket és a muszlimokat is.
"köztudottan zsidó volt"
Látszik neked sem sok fogalmad van alapvető dolgokról, vagy amit elolvasol, akár a Bibliát. Sehol nincs szó sem a bibliában, hogy zsidó lett volna. Bethlehem nem Izraelben volt, ahonnan Mária származott, hanem Szamáriában, Júdeában, hiába része Izraelnek, ez olyan, mintha erdélyi magyarra azt mondod, hogy román.
Mivel nem volt zsidó, így nem is ábrázolták zsidónak.
" [link]
Olvasgass kicsit arról, honnan is származott a bibliai Jézus."
Wiki: Jézus Galileából származott, ezért galileainak is hívták
Biblia: "A mikor pedig megszületik vala Jézus a júdeai Bethlehemben ..."
Utána elmentek Egyiptomba, és csak utána mentek a Galilea-vidéki Názáret városába
Na most ugye Jézusnak az anyukája volt Mária, az apukája viszont a nagyszakállú Jóisten, aki köztudottan egy fehér szakállú, fehér bőrű bácsi.
Tehát a petesejt Máriáé volt, a sperma meg Istené, amit a galambnak álcázott Szentlélek vitt le Máriának a Mennyországból.
Isten spermája viszont nyilván erősebb, mint az emberi sperma, ezért elnyomta az emberi tulajdonságokat, és Jézus olyan lett, mint az apukája, a Jóisten: egy fehér férfi, mindenféle szuperképességekkel.
Könnyekig megható, hogy aggódsz, hogy "félrevezetik a keresztényeket és a muszlimokat is". Azt vágod, hogy "én előbb voltam, mint Ábrahám? "
Majd ha Krisztus pantokrator előtt állsz - a halál pillanatában-, bepanaszolhatod a világot. Rubljovot is.
"A zsidók hasonlitottak az arabokhoz".
Juj, te nagyon buta vagy. Azon a környéken mindenki barnás bőrű, vallásról függetlenül.
A szomszédomban lakó zsidók pl fehér bőrűek -mik lennének Észak -Angliában, európai felmenőkkel?
Mellesleg, azért ábrázolták így, mert akkoriban limitált volt az emberek tudása, h s világ más területein hogy néznek ki az emberek. Olyanra festették ,amilyet ismertek itt, Európában. Európai típust
Szerintem amelyik vallásban összevitatkoznak rajta, hogy a vezetőjük bőrszíne most #FFB685 vagy #FFD3B5 árnyalatú volt, ott gondok vannak.
Képzeld, kérdező, minden kultúra másképp festette meg, így van feketének, és ázsiainak ábrázolt Jézus is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!