Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért tanítják azt az adventis...

Miért tanítják azt az adventisták, hogy aki nem tart szombatot, az nem üdvözül és nem keresztény? Milyen bibliai igékre hivatkoznak ennél a kijelentésnél?

Figyelt kérdés

Forrás:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

"3.Akik nem követik Krisztust a szombat megtartásában,nem követői Krisztusnak,vagyis nem keresztények.

Nem krisztusi úton járnak. "

2017. júl. 20. 20:26
 101/142 yesyesyes ***** válasza:
12%

Kedves mindenki aki azt hirdeti hogy a tízparancsolatot meg kell tartani!

Mert én a törvény által meghaltam a törvénynek, hogy Istennek éljek.

Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem.

Nem törlöm el az Isten kegyelmét; mert ha a törvény által van az igazság, tehát Krisztus ok nélkül halt meg. Gal. 2,18-21

Esetleg nem értitek mit mond ezzel az apostol...???

Ha mégis leplezett a mi evangyéliomunk, azoknak leplezett, a kik elvesznek:

A kikben e világ Istene megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangyéliomának világosságát, a ki az Isten képe. 2 Kor. 4,3-4

- Nektek JEGY a szombat(sabbath) amit a tízparancsolatban az Ószövetségben adott Isten...

"És az én szombatimat megszenteljétek, hogy legyenek JEGYÜL én köztem és tiköztetek, hogy megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, a ti Istenetek." Ezék. 20,20

- A Krisztusban hívőnek Krisztus a JEGY...(Újszövetség)

"És megáldá őket Simeon, és monda Máriának, az ő anyjának: Ímé ez vettetett sokaknak elestére és feltámadására az Izráelben; és JEGYÜL, a kinek sokan ellene mondanak" Luk. 2,34

-Nektek a szombat a nyugalom(sabbath) napja...(Ószövetség)

"Ő pedig monda nékik: Ez az, a mit az Úr mondott: A holnap nyugalom napja, az Úrnak szentelt szombat...2 Móz. 16,23

-A Krisztusban hívőnek Krisztus a nyugalom, Ő adja a nyugalmat...(Újszövetség)

"Jőjjetek én hozzám mindnyájan, a kik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket."Mát. 11,28

"Annakokáért megvan a szombatja az Isten népének.

Mert a ki bement az ő nyugodalmába, az maga is megnyugodott cselekedeteitől, a miképen Isten is a magáéitól" Zsid. 4,9-10

Mert a kiket Isten Lelke vezérel, azok Istennek fiai. És akiket Isten Lelke vezérel azoknak nem kell a tízparancsolat, sem semmilyen parancsolat mert Isten szerint cselekszenek...!!!

2017. aug. 15. 21:56
 102/142 yesyesyes ***** válasza:
13%
Bocsánat a #100-as hozzászólásomból kimaradt egy rész, a #101-esben pótoltam.
2017. aug. 15. 21:58
 103/142 anonim ***** válasza:
87%

98.Hsz!

Jézus ilyen tanácsot adott:

" Odament hozzá valaki, és ezt kérdezte: "Mester, mi jót tegyek, hogy elnyerjem az örök életet?"Ő így válaszolt neki: "Miért kérdezel engem a jóról? Csak egy van, aki jó. Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat. Az megkérdezte: "Melyeket?" Jézus így felelt: "Ezeket: ne ölj, ne paráználkodj, ne lopj, ne tanúskodj hamisan,tiszteld apádat és anyádat, és szeresd felebarátodat, mint magadat!"(Mt 19:16-19)

Jézus felsorolása egyértelműen,Isten erkölcsi törvényére utal.

2017. aug. 16. 06:36
 104/142 anonim ***** válasza:
34%

Nem tudod é barátom hogy az emberek keresnek sok kigondolást? :)

2017. aug. 16. 06:56
 105/142 anonim ***** válasza:
89%

Sziasztok!

Akkor még egyszer világosan leírom: az adventisták nem tanítják azt, hogy aki nem tart szombatot az nem üdvözül és nem keresztény. Állításom bizonyítéka a Magyar Bibliatanács, ahol Adventista teológusok együtt fordítják a Bibliát a többi keresztény teológussal. Értelemszerűen, ha ezt tanítanánk, akkor nem vennénk, és vehetnénk részt ebben a munkában.

Léteznek szélsőséges gondolkodású adventisták - mint ahogyan minden felekezetben vannak ilyenek - akik kirekesztik a másként gondolkodókat, minden valószínűség szerint a fentebb kommentelők velük találkozhattak, tőlük nyertek rossz tapasztalatokat, amit őszintén sajnálok. Nem kellene ezekből kiindulni, és általánosítani, hanem el kellene fogadni, hogy a többség nem ilyen!

Köszönettel: Péter

2017. aug. 16. 08:12
 106/142 yesyesyes ***** válasza:
11%

Kedves #103

És ahhoz hogy ezeket ne tedd, neked szükséges a tízparancsolatot tudnod, ismerned??? Csak azért nem ölsz, lopsz, stb... mert a tízparancsolatban tiltva van...???

Érdekes hogy az első négy parancsolatot, köztük a szombattartást nem is említi az ÚR...!!!

Pedig az örök életről kérdezték!!!

Ha a szombatnap megtartása olyan fontos lenne, Krisztus biztos nem hagyta volna ki a felsorolásból, mint a tiszta állatok fogyasztására való figyelmeztetést sem...

Bizony, bizony az emberek keresnek sok kigondolást...

2017. aug. 16. 08:52
 107/142 anonim ***** válasza:
14%

"Léteznek szélsőséges gondolkodású adventisták - mint ahogyan minden felekezetben vannak ilyenek - akik kirekesztik a másként gondolkodókat"

Lehetek adventista, Péter, mert nem tartok szombatot, és nem tartom prófétanőnek White-ot? Nem. Szerinted sem. Akkor ne fogd másokra a kirekesztést, ha te magad is kirekesztéstő vagy.

2017. aug. 16. 09:34
 108/142 anonim ***** válasza:
88%

"Érdekes hogy az első négy parancsolatot, köztük a szombattartást nem is említi az ÚR...!!!"

Halkan megjegyzem ezek Jézus szavai-

Jel 22:13 Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.

Jel 22:14 Boldogok, akik megtartják az ő parancsolatait, hogy joguk legyen az életnek fájához, és bemehessenek a kapukon a városba.

Jel 22:15 De kinn [maradnak] az ebek és a bűbájosok, és a paráznák és a gyilkosok, és a bálványimádók és mind aki szereti és szólja a hazugságot.

Ejha!

Jel 11:19 És megnyilatkozék az Isten temploma a mennyben, és megláttaték az ő szövetségének ládája az ő templomában....

Jel 20:12 És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten előtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, amely az életnek [könyve]; és megítéltetének a halottak azokból, amik a könyvekbe voltak írva, az ő cselekedeteik szerint.

Nocsak a 10 parancsolat lessz az ítélet mércéje- nahát")

Mivel Jézus a közbenjáró aki egyedül méltó rá- egy másik témakör és igazság hogy az Ő kegyelméböl megbocsát és eltörli az ember bűnét és üdvöziti csakhogy az feltételhez van kötve- az újjászületés feltételéhez,és Jézus bensőséges kapcsolatához(ember-Isten,ember-ember)ami ezekben nyilvánul meg.

A bűn megbocsátásának a feltételei

-megbánni Apcs 3:19

-megvallani Jak 5:16

-elhagyni Ján 8:11

A bűn definiciója-1Ján 3:4 Valaki a bűnt cselekszi, az a törvénytelenséget is cselekszi; a bűn pedig a törvénytelenség.

Aki pedig a törvénytelenséget hirdeti és tanítja az a bűnt hírdeti és prédikálja

A 10 parancsolat pedig a szabadság törvénye-

Jak 1:25 De aki belenéz a szabadság tökéletes törvényébe és megmarad amellett, az nem feledékeny hallgató, sőt cselekedet követője lévén, az boldog lesz az ő cselekedetében.

Jak 2:12 Úgy szóljatok és úgy cselekedjetek, mint akiket a szabadság törvénye fog megítélni.

Nem törvény által üdvözülünk hanem Jézus krisztus kegyelme által.

Nem azért tartjuk meg a törvényeket hogy ezáltal üvözüljünk hanem azért tartjuk meg mert szeretjük Jézust.

2017. aug. 16. 10:55
 109/142 yesyesyes ***** válasza:
11%

Ime a szabadság törvénye!!!

Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Ján. 13,34

Mert az EGÉSZ TÖRVÉNY ez egy ígében teljesedik be: SZERESD felebarátodat, mint magadat.Gal. 5,14

Mert tetszék a Szent Léleknek és nékünk, hogy SEMMI TÖBB teher ne vettessék ti reátok ezeken a szükséges dolgokon kívül, hogy tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a fúlvaholt állattól, és a paráznaságtól; melyektől ha megóvjátok magatokat, jól lesz dolgotok. Legyetek egészségben! Csel. 15,28-29

A parancsolatnak vége pedig a tiszta szívből, jó lelkiismeretből és igaz hitből való szeretet:

Melyektől némelyek eltévelyedvén, hiábavaló beszédre hajlottak:

Kik törvénytanítók akarván lenni, nem értik, sem a miket beszélnek, sem a miket erősítgetnek. 1 Tim. 1,5-7

Ha mégis leplezett a mi evangyéliomunk, azoknak leplezett, a kik elvesznek: Akikben e világ Istene megvakította a hitetlenek elméit, hogy ne lássák a Krisztus dicsőséges evangyéliomának világosságát, a ki az Isten képe. 2 Kor. 4,3-4

Ti azért szeretteim előre tudván ezt, őrizkedjetek, hogy az istentelenek tévelygéseitől elragadtatva, a saját erősségetekből ki ne essetek; 2 Pét. 3,17

A kinek van füle a hallásra, hallja.

2017. aug. 16. 11:38
 110/142 anonim ***** válasza:
50%

108-as! A Jelenések könyvének tartalmát teljes egészében szó szerint veszed, vagy csak azokat a részeket, amik téged igazolnak látszólag? Az általad említett részek, ahogy a törvény egésze is Jézusról szól, de ehhez olyan értelem kell, amit Péter is említett.

IIPéter1, 20

Tudván először azt, hogy az írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból.

Márpedig a prófétai szót idézzük, és vegyük szó szerint, ez saját magyarázat.

2017. aug. 16. 11:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!