Miért tanítják azt az adventisták, hogy aki nem tart szombatot, az nem üdvözül és nem keresztény? Milyen bibliai igékre hivatkoznak ennél a kijelentésnél?
Forrás:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..
"3.Akik nem követik Krisztust a szombat megtartásában,nem követői Krisztusnak,vagyis nem keresztények.
Nem krisztusi úton járnak. "
Szia!
Ez egy vélemény volt, nem tanítás! Az Adventisták nem tanítanak ilyet. Az Adventista tanítás szerint az üdvösség egyedül hit által van.
Üdv. Péter
Szia!
Szombaton a padlizsán közepét okosba kiszedem és lecsót teszek a helyére, majd grano padano, pecorino és trappista keverékkel megszórva visszarakom 200 fokon hőlégkeverésre.
Aki finomat akar enni szombaton és ezt mástol várja szombaton az képmutató, öntudatlan, debil.
A kérdéses idézet pont nem egy adventistától származik :)
Amúgy tényleg nem tanítunk ilyet, hitelveink között a hit általi megigazulás szerepel. Efézus 2:8-9 alapján. A cselekedetek nem tesznek hozzá semmit az üdvösséghez.
A szombatot úgy gondoljuk hogy Biblikus tanítás, ami ma is érvényes. Az üdvösséget nem befolyásolja, ahogy semmilyen más cselekedet sem, de mi úgy gondoljuk hogy Isten azt kéri tőlünk, hogy tartsuk meg ezt a napot. Ezt valljuk és tanítjuk. Azonban az üdvösség egy más kérdés, ami csak kegyelemből van.
Ti nem adventisták vagytok akkor, hanem Pálisták, ugyanis Jézus nagyon is a cselekedeteket helyezte az üdvösséghez:
Jézus soha nem hirdette a csupán hit szerinti üdvösséget, ezt Pál hirdette csak.
Mt 16,27
Mert az embernek Fia eljő az ő Atyjának dicsőségében, az ő angyalaival; és akkor megfizet mindenkinek az ő cselekedete szerint.
Jn 3,21
A ki pedig az igazságot cselekszi, az a világosságra megy, hogy az ő cselekedetei nyilvánvalókká legyenek, hogy Isten szerint való cselekedetek.
Jn 14,12
Bizony, bizony mondom néktek: A ki hisz én bennem, az is cselekszi majd azokat a cselekedeteket, a melyeket én cselekeszem; és nagyobbakat is cselekszik azoknál; mert én az én Atyámhoz megyek.
Máté 7,24: Valaki azért hallja én tőlem e beszédeket, és megcselekszi azokat, hasonlítom azt a bölcs emberhez, a ki a kősziklára építette az ő házát
De ezt Jakab is tudta.
Jak 2,17
Azonképen a hit is, ha cselekedetei nincsenek, megholt ő magában.
Jak 2,18
De mondhatja valaki: Néked hited van, nékem pedig cselekedeteim vannak. Mutasd meg nékem a te hitedet a te cselekedeteidből, és én meg fogom néked mutatni az én cselekedeteimből az én hitemet.
Jak 2,20
Akarod-é pedig tudni, te hiábavaló ember, hogy a hit cselekedetek nélkül megholt?
Jak 2,21
Avagy Ábrahám, a mi atyánk, nem cselekedetekből igazíttatott-é meg, felvivén Izsákot, az ő fiát az oltárra?
A cselekedetek nélküli megigazulást a hamis tanító Pál hirdette csak.
A kettő egyáltalán nem zárja ki egymást.
Az üdvösség kegyelemből van, hit által. Nem cselekedetekből. Viszont a hit következménye a cselekedet. Szintén fontos, hiszen megmutatja a hitünk.
Vagyis az üdvösség hit által van, és a cselekedetek is hitből vannak. Mindkettő a hitből fakad, de a nem a mi cselekedeteinkből van üdvösségünk (abból nem is lehetne, bűnösök vagyunk), hanem Jézus tökéletes tetteiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!