Mit gondoltok a kreacionizmusról, áldás vagy átok a kereszténységre nézve?
Személyesen nem nagyon ismerek kreacionistákat, az eddigi gyülekezetekben ahol megfordultam, nem is volt kérdés hogy a Föld tényleg 4,6 milliárd éves, hogy az evolúció létező dolog, stb.
Itt képedtem el, amikor azt láttam hogy tényleg vannak emberek akik azt hiszik hogy csak néhány ezer éves a Föld, és nem szeretnék ugyan neveket mondani, de egyesek teszik mindezt olyan minősíthetetlen stílusban...
Én elgondolkoztam, nem-e pont hogy ártanak ezzel a kereszténységnek? Hiszen ránéz egy átlagember az írásaikra, meglátja hogy "Mi? 6000 éves Föld? Ezek hülyék!", és ha meg is lett volna az esélye hogy érdeklődjön Isten igéje iránt, a kreacionista elképzeléseket látván inkább elfordult a vallástól.
Isten szándéka minél több embert megmenteni, de én úgy látom hogy a kreacionisták pont ellene dolgoznak ennek, amikor minél több embert győznek meg róla hogy milyen butaságokban képesek hinni a keresztények.
Ti hogy látjátok?
"Ha a Biblia minden szava igaz (és úgy látom, úgy tapasztaltam, hogy igen), akkor te megtaláltad, viszont nem figyeltél."
Akkor nem találtam meg.
Ezt nyilván látta az isten is, és nem hiszem, hogy ő olyan lenne, hogy szándékosan kétségek között hagy. Te mondjuk, ha tanítod a gyereked, és látod, hogy ő most éppen nem figyelt, és kihagyott valamit a tanításodból - akkor ezt már soha nem tanítod meg neki? Nem ismétled meg, nem próbálod máshogy tanítani, hogy ezt is felfogja?
Ugye nem gondolod, hogy az isten ennél rosszabbul tanít?
"hogy nem fogok ettől eltántorodni"
Nem is akarlak eltántorítani... egyértelmű, hogy te a utad a hit, olyan a jellemed. De attól még lehetsz értelmes, igaz ember. Most sajnos nem vagy az.
"Látom nem tudsz emellett elmenni. :)"
Én nem szoktam a bizonyíték mellett csak úgy elmenni! Te igen?
Az elég baj!
Én, ha egy isten személyesen szólna hozzám, akkor nem elszaladnék (mint te az evolúció bizonyítékai elől), hanem kérdezném őt!
"nincs bizonyítékom arra, hogy létezik az evolúció"
Akkor miért nem nézed meg? EZ A BIZONYÍTÉK!
"nem tudtak válaszolni nekem olyan egyszerű kérdésre, mint hogy tesztelték már az evolúciót?"
Képzeld: IGEN - és ott a leírás abban a kísérletben, amiről beszéltem.
"Mert ha adott egy pinty, ami átköltözik sokkal párásabb környezetbe abból nem lesz emlős, pinty marad"
Ja, és egy elefántból se lesz soha féreg, vagy hal. Az evolúció nem így működik.
"csupán alkalmazkodik és hosszabb lesz a csőre például"
Igen. És vajon MI állítaná meg az alkalmazkodását, amikor - hosszú idő múlva - egy másik faj lesz belőle? Erre nem tudsz válaszolni.
"Faj átalakulásról nem hallottam még"
Akkor nézz körül pl. a gyűrűsfajoknál. Ez faji átalakulás, dokumentált, ma is megnézheted, 10 perc kell csak hozzá.
Tehát?
"te döntöttél úgy, hogy nem kérsz Istenből. :)"
Ez nem igaz.
És, mivel már elég sokszor elmagyaráztam, úgy látom, hogy szándékosan nem mondasz igazat.
"Ha ezt így akarod, ahogyan ezt írod is, mért próbálsz meggyőzni engem ennek ellenkezőjéről"
Ja, hogy benned ez összekapcsolódik?
Úgy gondolod, hogy ha elfogadod az evolúciót, automatikusan ateista is leszel?
Hát ez bizony elég nagy butaság!
KÉRDEZŐ!
Láthatod: EZT teszi a kreacionizmus az emberek egy részével.
PUSZTÍTÓ hatása van!
"vagy Istené vagyok, vagy az Evolúcióé,"
???
Ezt azért gondold át újra, kedves Balinhun, mielőtt magadat égeted vele.
Ennyi erővel én szerinted kismillósokszázezer úrnak szolgálok, mert elfogadom az evolúciót, a gravitációt, a fénytörést, a kontinensvándorlást, a szögfüggvényeket, stb?
Már te is kezdesz elmenni abba az irányba hogy inkább direkt hülyének tetteted magad, mert tudod hogy ott a bizonyíték előtted hogy az evolúció épp olyan valóság minthogy a fű zöld. És ezt csak úgy tagadhatod meg ha inkább félrenézel...
Te nevezted úrnak az Evolúciót!
Másrészről nem kell itt semmit imádni, ha savak és bázisok működését utasítanád el, értelmes ember akkor is rámutatna hogy tévedsz.
Evolúcióval ugyanez a helyzet.
Hogy nem akarod elfogadni, lelked rajta, de te azt mondod, hogy utánajártál, tehát elvileg érdekel a téma, csak nem találtál bizonyítékot. Erre amikor mutatnának bizonyítékot, inkább felkötsz egy szemellenzőt, hogy még véletlen se kelljen ránézned se. Ennek semmi értelme.
Vagy attól félsz hogy ha rájönnél vègre hogy működik az evolúció, ateista lennél, vagy mi? Csak úgy megsúgom, a keresztények jelentős többsége tudja hogy létezik az evolúció, és mellette ugyanúgy hisznek Istenben, Krisztusban, a megváltásban, feltámadásban.
"az ateisták az ősünkre nem tudtak mit mondani, mert ők régebben azt mondták, hogy a majom volt az ősünk és csak egy láncszem hiányzott, akkor áttértek, hogy van egy közös ősünk"
Én nem akarok beleszólni a vitátokba, felőlem mindenki abban hisz, amiben akar, de a fenti állítást nem tudom szó nélkül hagyni. Ezt már más kreóstól is olvastam, ezek szerint ezt valaki terjeszti nálatok, én meg csak arra tudok gondolni, hogy utána nézés nélkül elhittétek.
Igazából már Darwin sem írt ilyet, hogy majomtól származunk. 1871-ben ezt írja:
" we may infer that some ancient member of the anthropomorphous sub-group gave birth to man."
Tehát egy ősi emberszabásút említ, nem majmot. Illetve a műveiben, amikben az emberekről írt, ott is már említésre kerül a közös ős.
Tehát atesita soha nem mondta, hogy "majomtól származunk", ez sokkal inkább azoknak a vesszőparipája volt kezdetektől, akinek nem tetszik az evolúció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!