Mit gondoltok a kreacionizmusról, áldás vagy átok a kereszténységre nézve?
Személyesen nem nagyon ismerek kreacionistákat, az eddigi gyülekezetekben ahol megfordultam, nem is volt kérdés hogy a Föld tényleg 4,6 milliárd éves, hogy az evolúció létező dolog, stb.
Itt képedtem el, amikor azt láttam hogy tényleg vannak emberek akik azt hiszik hogy csak néhány ezer éves a Föld, és nem szeretnék ugyan neveket mondani, de egyesek teszik mindezt olyan minősíthetetlen stílusban...
Én elgondolkoztam, nem-e pont hogy ártanak ezzel a kereszténységnek? Hiszen ránéz egy átlagember az írásaikra, meglátja hogy "Mi? 6000 éves Föld? Ezek hülyék!", és ha meg is lett volna az esélye hogy érdeklődjön Isten igéje iránt, a kreacionista elképzeléseket látván inkább elfordult a vallástól.
Isten szándéka minél több embert megmenteni, de én úgy látom hogy a kreacionisták pont ellene dolgoznak ennek, amikor minél több embert győznek meg róla hogy milyen butaságokban képesek hinni a keresztények.
Ti hogy látjátok?
"Szerinted melyik elfogadható egy kereszténytől? Pláne ezek így mind egyszerre!
Ha őszintén gondolod hogy te keresztény vagy, akkor nagyon sürgősen és alapjaiban van szükséged változásra, mert jelenleg pont az ellenkező irányba haladsz!"
No, hát ha már beláttad hibáidat, és látod a kiutat, hajrá:)
Látod, most is ezt műveled.
Még le is írtam hogy ez az első ilyen jellegű kérdésem (de keress vissza ha nagyon ráérsz, publikus a felhasználónevem) de te inkább kitalálsz egy újabb hazugságot hogy auon keresztül vádaskodhass.
Bizony az összes felsorolt pont rólad szólt. Ha nem tetszik, tudod mit kell tenned, ezen csak te változtathatsz!
Én azért imádkozom érted, hogy egy nap majd tényleg megismerd Krisztust.
"Szerintem ideje befejeztem ezt az értelmetlen beszélgetést"
Az leesik hogy te vagy aki értelmetlenné teszel minden kérdést?
Amíg meg nem érkezel, megy egy normális eszmecsere, emberekhez méltón. Majd megjössz te, elkezdesz mindenkit gyalázni, gúnyolni, majd kikéred magadnak hogy hasonló válaszokat kapsz...
Tényleg sürgősen változtatnod kéne, mert nem csak keresztényileg, emberileg is ocsmány módon viselkedsz.
Hát... láthatod, kérdező.
Egyszerűen borzalmas, amit ez az ember művel. Egy nyílt beszélgetésen, ahol fizikailag is ott van mindenki, 2 perc után tennék ki a helyszínről közösen, az összes normális résztvevő.
De sajnos a többi kreacionista álláspontja is nagyon hasonló, csak egy kisebb részük erkölcse jobb ennél, és ők nem rombolnak ennyire durván. Ők leírják a véleményüket, majd ha megjelenik egy komolyabb ember, érvekkel, akkor visszavonulnak. Ez még emberi viselkedés.
A kreacionizmust eredetileg azért találták ki, amit a réselmélet leír: hogy így ingassák meg a tudományt, és aztán a megzavart embereket már könnyebb téríteni.
Ehhez azonban a tudás általános rombolása is hozzátartozik, ezért NAGYON káros! Kereszténynek, ateistának egyaránt!
A kreacionizmus hatása pedig vegyes... igazából nem jó a keresztényeknek sem, mert visszaveti a fejlődést és rongálja az ő kilátásaikat is.
Szerintem a kreacionisták egy -a keresztények többségét is csapdába ejtő- súlyos torzítás áldozatai.
A torzítás csapdája helyzete röviden: A Bibliában mindent Isten szavának tartanak.
Tehát amit Mózes mondott pld. azt teljesen egyenrangúnak veszik Jézus tanításaival.
Nem zavarja őket, hogy Mózes végül is csak egy ember volt, nem pedig Isten.
És az sem zavarja őket, hogy Jézus viszont –a tanítását tekintve- Isten, tehát nem lehet „egy kalap alá venni” a többi bibliai tanítással.
Ha logikusan gondolkodnának, akkor az lenne a fontos és kiindulási értelmezés, hogy Jézus mit mondott és tanított és Mózes szavait is Jézus tanítása szerint értelmezni. De nem, a kreacionisták (és nagyon sok keresztény, és a Tanúk is) a helyes és logikus sorrendet a feje tetejére állítják, és mindent egy kalap alá vesznek, hogy „minden Isten szava ami a Bibliába” a kanonizálás során lényegében az emberek bele raktak. Az nem zavarja őket, hogy Jézus egyértelműen és világosan a „szánkba rágta”, hogy az Ő szavai azok, amik soha el nem múlnak és hogy Ő Jézus az, aki helyes tartalmat jött adni a próféták tanításának, és nem pedig fordítva.
Így aztán -akik fordított sorrendben értelmezik a Bibliát- lényegében mindent ki tudnak olvasni a Bibliából, meg annak az ellenkezője is, attól függően, hogy ki mit szeretne ki olvasni és hallani belőle az érdekeinek megfelelően.
Viszont, ha úgy értelmeznék, ahogyan azt Jézus tanította, akkor helyére kerülhetnének a dolgok, mivel a helyes sorrend már nem lenne felcserélve. De ezt az egyszerű és világos tanítását Jézusnak azért nem akarják megérteni, mert akkor vállalniuk kellene azt a kicsiséget, kiszolgáltatottságot, a „nem visszaütést”, a szolgáló szeretet gyakorlását, amit maga Jézus, mint UTAT jelölt meg, az őt követni akarók számára.
Helyette a „naggyá válni” vágyást, másokon való uralkodást, a különböző cafrangok (főméltóság, kegyelmes úr) már nélkülözniük kellene.
Csak hogy félre értés ne legyen! Nem ez a sallang: "A Biblia írja azt is, hogy KRisztust fogadd el teljes szívedből és teljes lelkedből, hogy Ő az Isten, és ez a dolog ad neked örökéletet a mennyben!"
Az a sallang, amiről mi most itt beszélünk, ez a 6000 év kérdés vagy évmilliók, na ez a sallang és nem lényeges dolog! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!