Ismertek olyan közösséget, ahol ha az ember bajba kerül, nem fordulnak el tőle, hanem mellé állnak, segítik?
Nos mindenki fájdalmára itt vagyok:)
Nos nekem nincs családom,(van csak nem tartjuk a kapcsolatot, mert én "szegény" maradtam, ők jól élnek) de barátaim igen,és ezen barátaim egyben a hit testvéreim. Nem csak a magam nevében hanem sok testvérem nevében kijelenthetem, hogy mindig segítő jobbot nyújtottak, ha valóban szükségem volt rá.
Nos nem egy biblia vers írja, hogy mennyire fontos a keresztények között, azt a szeretetet kimutatni ami szinte, már családiasnak mondható.
Nyilván, nem hobbiból írták le a következő verseket, mert ez is Krisztus követőinek egyik azonosító jele.
No meg gondoljunk arra, mit mondott Jézus, kik az Ő szülei testvérei?
Akik azt teszik amit az Atyja tesz, vagy is egy nézeten egy akarattal tesznek a hitükben ezért van szeretet egység köztük.
(Lukács 8:20, 21) 20 Mindazonáltal hírül adták neki: „Anyád és testvéreid odakint állnak, és látni akarnak téged.” 21 Így felelt nekik: „Ezek az én anyám és az én testvéreim, akik hallják az Isten szavát, és cselekszik azt.”
(Jakab 1:27) 27 Istenünk és Atyánk álláspontja szerint a tiszta és beszennyezetlen imádati forma ez: gondot viselni az árvákra és az özvegyekre nyomorúságukban, és szennyfolt nélkül megtartani magunkat a világtól.
(1János 3:17, 18) 17 Akinek pedig megvannak e világ létfenntartásra való javai, és látja, hogy a testvére szükségben van, s mégis bezárja előtte gyengéd könyörületének ajtaját, abban mi módon marad meg az Isten szeretete? 18 Kicsiny gyermekek, ne szóval szeressünk, se nyelvvel, hanem tettel és igazsággal.
Bocsi, az 5-ös vagyok.
Azt lefelejtettem, hogy ez nem azt jelenti, hogy közösségnek el kell valakit tartania , mert nem akar dolgozni.Ha mindent meg tett, de a világ jelenlegi állapota miatt, valamiért megszorul, akkor a testvérek azonnal segítenek.
Kedves kérdező, még mindig az 5-ös vagyok
A legtermészetesebb dolognak kellene ezt is venni.
Nekem a gyülekezeten belül, mindenki a barátom, az anyukám az apukám a testvérem, és bármivel fordulhatok hozzájuk, kitárják a szívüket.
Példa: bár nehéz erről még beszélni.
2007-ben férjhez mentem novemberben. nagyon szerelmes voltam.
Férjem 2009.februárban infarktust kapott és itthon a kezemben halt meg.
Másfél évig éltem vele, még most is fáj.
De a szeretett testvéreim egymásnak adták át a kilincset sorban jöttek, és segítettek, meghallgattak, stb.
Nem tudom, hogy dolgoztam volna fel a teremtő isten ezen szolgái nélkül e fájdalmas élményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!