Miért hajlamosak sokan lenézni a másik ember vallását, az övét érezni kizárólagosan "elfogadhatónak"?
Az én hitem igen gyakran hajlamosak lenézni. (Hogy mi az én vallásom, az ne tartozik a kérdéshez) Szomorúnak találom hogy sokan úgy vélik, csakis a saját vallásuk lehet "elfogadható, helyes", nemegyszer kaptam már meg kereszténytől a vádolást hogy "Hited hamis, valótlan, csak a kereszténység az igazi hit, a többi képmutatás, Te a Pokolban fogsz megégni örök időkig!"
Nos, ha ez lenne a "keresztényi szeretett" hozzáállás, akkor inkább nem is kérek ebből... Ez inkább intolerancia. Pedig (szerintem) mindenki hite, vallása teljesen elfogadható, egészen addig amíg nem tanít rossz dolgokat (mások bántása, másik hitének megvetése, anyagiasság, erőszakos térítési vágy stb)
Nem éppen jó érzés úgy gyakorolni egy vallást, hogy megvetnek érte, miközben te próbálod tolerálni a másét... Más is tapasztalt már ilyet? Mit lehet ez ellen tenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!