Ismertek olyan közösséget, ahol ha az ember bajba kerül, nem fordulnak el tőle, hanem mellé állnak, segítik?
Kedves Kérdező.
Nem; Pesti vagyok.
Nos tudom, hogy ebben a világban ritka ilyet hallani, de csak a tapasztalatomat írtam le, írhatnék még, mert sok minden történt velem, de csak az egyiket írtam le.
Mindazon által, elmondom neked, hogy nem agyi, hanem idegi alapon vagyok epilepsziás.
S nekem igen sűrűn van szükségem beszélgetésekre.
Ezekben sem szenvedek hiányt.
Hogy egy adott gyülekezetben ki mit tapasztal, azt nem bírálhatom felül, nálunk szigorúan veszik ezeket, mert a szeretet nem csak szavakban kell kifejezni, igy mindig be vannak jelentve a temetések, és akik kórházba kerülnek azok is, és lehet menni látogatni.
5-ös
És melyik biblia vers mondja ezt?
Ilyen nincs, a bűn nem itt kezdődik.
21. éve vagyok ebben az életformában de ilyet sehol nem olvastam, pedig volt, hogy ha nem tudtam elmenni egy össze jövetelre, akkor máshol bepótoltam, és még örülnek is le ne maradjak egy tanításról.
Nos valóban Jézust kell követni, de ezt csak úgy lehet sok millió embernek egységesen megtenni, ha rendezettségben vannak jól megszervezve, és amint írtad a "vezetők" nem a maguk érdekeit szolgálják, hanem a nyáj érdekeit, mert a nyáj a teremtőé, és nem az övék, és ezzel el kell majd számolni, ahogy az írás mondja.
(Héberek 13:17) 17 Engedelmeskedjetek azoknak, akik vállalják köztetek a vezetést, és vessétek alá magatokat nekik, mert ők a ti lelketek felett őrködnek, mint akik számot fognak adni; hogy ezt örömmel tegyék, és ne sóhajtozva, mert az károtokra lenne.
5-ös
Egyikhez sem tartozom
Jézus szerint ne tudja a bal kéz mit tesz a jobb,így itt nem is használunk médiát, sem erre. elsősorban pedig nem jótékonysági szervezet a miénk, jó lehet a segítség keresztényi kötelességünk.
Ennek semmi köze a vallásokhoz, ezt a tulajdonságát az ember az állatvilágból hozta, ahol a dominancia számít:
Aki nem domináns, az menjen a fenébe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!