Mit jelent az, hogy Jézus magára vállalta a világ bűneit?
Minek kellett, mi értelme volt?
Mi látatja van?

Hogy milyen út vezetett Jézus halálához, az ebben az esetben lényegtelen. Jézusnak mint tökéletes bűntelen embernek, a halál jogtalan volt.
Az ítélet így szól:
"aki vétkezik annak kell meghalnia"
Jézus nem vétkezett semmit.
az már az emberek aljassága volt, hogy a haláláig meggyötörték.

Jézus nem vállalta magára a világ bűneit, ilyesmit soha sem tanított, és nem is mondott. (Ha ez igaz lenne, akkor nem követnénk el bűnöket.
Ezt később találták ki a keresztények, egy olyan büntető istenképre hivatkozva, amit Szent Pál tanulhatott Gamaliel -től, de Jézus ilyesmit soha sem állított magáról.
Azért sem vállalhatta magára a világ bűneit, mert szereti az embereket, ha magára vállalja a bűnöket az nem szeretet lenne, hanem az emberek megalázása. Jézus ilyet nem tenne!
pld.:
A gyermekemnek sem vállalhatom magamra a bűnét, mert akkor soha semmit nem tudna megtanulni.
Ha leckéjét nem készítette el, nem csinálhatom meg helyette (ha szeretem), pláne nem mehetek be a "tanárhoz", hogy megváltsam és kifizessem a bűnét, mert ez nem csak szeretetlenség lenne, hanem meg is aláznám ezzel.
A speciális vallások azt sulykolják, hogy Jézus megváltott a bűnöktől, ami természetesen nem igaz, mivel egyrészt Jézus ilyesmit soha sem tanított, másrészt pedig meg is alázná azzal a gyermekeit.
Jézus azt tanította, hogy újjászületéssel lehet bejutni a mennyországba (Jn3.3), nem pedig megváltás által.
A saját keresztemet cipelnem kell, nem bújhatok ki alóla, mer' hogy meg vagyok váltva. :)
Jézus segít cipelni a keresztünket, de helyettünk nem cipelheti, mert az Isten velünk és értünk mindenre képes, de helyettünk semmire sem.
Itt részletesebben:

living withness
"Hogy milyen út vezetett Jézus halálához, az ebben az esetben lényegtelen. Jézusnak mint tökéletes bűntelen embernek, a halál jogtalan volt."
Ellenben,mint tökéletes bűntelen embernek,a kínszenvedés jogos volt? Ha igen,miért?

Ja,ezt lehagytam,emberek aljassága volt,igen ez így van.
Isten megakadályozhatta volna a fölösleges szenvedést? Igen,mégsem tette.Miért?
Jézus éjszaka vért izzadva könyörgött,hogy ne történjen meg vele.Annyira azért nem örült neki ezek szerint.Huhhúúú,én vagyok a megváltó! Juhhé,de jó,idióták halálra fognak kínozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!