Mi a véleményetek a képmutató keresztényekről?
Akik Jézus nevében jönnek össze,keresztény kurzusokat különféle összejöveteleket tartanak, de valójában mintha nem Isten állna a középpontban,hanem önmagukat mutogatják.Ezekre az összejövetelekre jobban elit emberek járnak.Szünetekben cigarettáznak,káromkodás is elhangzott már ilyen helyen.Vannak ilyenek a környezetetekben?
Az egyik ismerősöm találóan villantós keresztényeknek nevezte őket akik azért járnak gyülekezetbe,templomba hogy lássák őket mások,kiöltöznek,kikenik magukat és ennyi az egész.
#7 rossz nem csak ostoba
de mivel nepbetegseg ezert persze "termeszetes", "elet velejaroja" a dohanyzas...
11: Az ostoba teljesen mást jelent.
Ettől még senki sem lesz ostoba. Illetve nagyon sok ostoba ember van, aki nem dohányzik.
Rómában a katolikus papok, egyházi vezetők megint szépen lejáratták a kereszténységet.
Egyébként az a meglátásom, hogy nálunk magyaroknál valahogy nincs meg az a alázat, vallásosság, szerénység, mint a muszlimoknál, akik nagyon komolyan veszik a vallásukat, gondolom a hétköznapi életben is emberségesek, alázatosabbak.
Igazából nem tudom, hogy miről beszélsz, de őszintén fogalmam sincs.
Hetente járok misére, ott senki sem cigizik, káromkodni pláne nem szokott senki (szünetek sincsenek). Végén az ismerősök érdeklődnek egymás felöl, hogy vannak stb...
Un. felnőtt hittanra is járok (havi 1szer van), ott sem káromkodik senki, cigizni sem szokott senki. Egyszerű emberek vagyunk, hittanra is többnyire idősebb nénik járnak rajtam kívül. (Van külön családos hittan csoport, azt nem ismerem, de nem feltételezem, hogy ott elkövetik az említett dolgokat.)
Egyik helyen sem látom az általad említett elitizmust.
A kiöltözésről pedig talán annyit; régebben volt egy mondás féle, hogy templomba úgy menj, mintha lakodalomba mennél, hiszen az is. Ezért igyekszünk tisztességes ruhát felvenni, de 1-2 embertől eltekintve senkin sem láttam kirívó vagy túlöltözött, csicsás ruhát. A másik összejövetelre (hittan) meg teljesen egyszerű, hétköznapi ruhába járunk.
Szia!
Sajnos minden felekezetben megtalálhatóak azok az emberek, akik csak vallásoskodnak, de nincs valódi hitük. A magamutogatás és a képmutatás az egyik legnagyobb veszély minden ember számára, hiszen ki ne szeretné, ha mások szebbnek, jobbnak látnák, mint amilyen valójában. Egyikünk sem mentes ez alól a kísértés alól.
Azonban egy másik veszély az, hogy megítéljük ezeket az embereket. Pál apostol arra tanít, hogy
semmit se cselekedjünk versengésből, sem hiábavaló dicsőségből, hanem alázatosan egymást különbeknek tartsuk magunknál (Fil. 2:3). Mindannyian bűnösök vagyunk, mindannyiunkban ott van a gyengeség, a képmutatásra való hajlam. Nekem nincs jó véleményem ezekről a keresztényekről, inkább sajnálom, hogy pont az ellentétét teszik annak, amit az Úr Jézus Krisztus tanított, de egyet cselekszem: elsősorban imádkozom értük. És ha az Isten kegyelmes hozzánk, és lehetőséget ad arra, hogy szeretettel fordulva hozzájuk tudjak őszintén beszélgetni velük erről, akkor tapintattal és szeretettel igyekszem figyelmeztetni őket arra, hogy nem jó amit tesznek, és hogy az Isten képes segíteni abban, hogy megváltozzanak és megtérjenek ebből.
Üdv. Péter
Szia
Hasonlóan gondolkodom róluk, mint Krisztus. De ez nem jelenti azt, hogy meg(el)ítélem őket. Hiszen Krisztus is a bűnös emberekért jött, és próbált nekik segíteni. Azt is mondta, hogy a beteg embernek van szüksége orvosra.
Persze ha látnám, hogy ahova járok "valójában mintha nem Isten állna a középpontban", ahogyan fogalmaztál, átgondolnám azt én mit keresek ott?
"a képmutató keresztényekről?" nem töltik be a Zsidók 10:24,25 célját. Akkor pedig miért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!