Mit gondoltok az olyan keresztényekről akiknek igazi hitük van, viszont néha eljárnak bulizni egy-két szórakozóhelyre mondjuk a coronitába?
Szia!
A "bulizás" és Krisztus követése nem igazán fér össze. Krisztus ugyanis soha nem bulizott, és a követői sem. A kereszténység pedig szó szerint Krisztus követését jelenti. Amire esetleg te gondolsz, az a vallásosság. Ez azonban nem más mint a kegyesség látszata, de az abban rejlő erő megtagadása. Erről pedig egyértelműen azt tanítja a Szentírás, hogy "kerüld"!
Pál apostol szavait idézem, aki így mutatja be a "bulizók" lelkületét: "Együnk és igyunk, holnap úgyis meghalunk!"- majd így folytatja: "Ne tévelyegjetek. Jó erkölcsöt megrontanak gonosz társaságok." Vagy máshol:
"Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel? ... vagy mi köze hívőnek hitetlenhez? Vagy mi egyezése Isten templomának bálványokkal? Mert ti az élő Istennek temploma vagytok, a mint az Isten mondotta: Lakozom bennök és közöttük járok; és leszek nékik Istenük, és ők én népem lesznek. Annakokáért menjetek ki közülök, és szakadjatok el, azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket, és leszek néktek Atyátok, és ti lesztek fiaimmá, és leányaimmá, azt mondja a mindenható Úr."
Üdv. Péter
Hazardteam hát nagyon köszönöm, 1 év után feljövök gyk-ra hogy újra kérdezzek valamit de nem változott semmi, megint leolt valaki és vádol...
Amúgy meg a cigi para!
Én is füvezek,tolom a csíkot,kokainozok,a whiskey az oldószerem,tű áll ki a karomból,bélyeg a nyelvem alatt,mégis kedves vagyok Isten számára.
Ő mondta az előbb...Közben mosolygott...Látszott komolyan mondja...Mintha valamit dúdolt volna közben....
NEM HISZED EL?????????
OFF
Ha elég sokszor megfordulsz gyíkon, megtanulod ignorálni a trollokat ;)
"A "bulizás" és Krisztus követése nem igazán fér össze. Krisztus ugyanis soha nem bulizott, és a követői sem. A kereszténység pedig szó szerint Krisztus követését jelenti. Amire esetleg te gondolsz, az a vallásosság. Ez azonban nem más mint a kegyesség látszata, de az abban rejlő erő megtagadása. Erről pedig egyértelműen azt tanítja a Szentírás, hogy "kerüld"!"
Péter
a kérdező nem azt írja,hogy lerészegedik a bulikon,meg összevissza szexel stb....És ha azt írod,hogy Jézus soha nem bulizott,akkor bizony nem igazán akarod elfogadni az ő emberi oldalát,ez pedig így félreértéshez vezet.Jézus,aki alkoholt ivott,jókat evett,(voltak,akik meg is szólták ezért) a tanítványai által lenézett emberekkel vacsorázott,nem vetette meg az efféle dolgokat,akkor a kérdező,aki még csak nem is iszik,mégis mi bűnös dolgot követ el,azt,hogy esetleg táncol,vagy zenét hallgat?
Kérdező
A keresztények is emberek,Krisztus követése nem azt jelenti,hogy állandóan a Bibliát kell bújni,meg templomba járni.Jézus legfontosabb üzenete a szeretet,amibe beletartozik az életszeretet,önmagunk szeretete is.Aki tud felszabadultan bulizni,az szereti önmagát,megadja a testének-lelkének a felüdülést,ha éppen arra vágyik.a lerészegedés,drogozás nyilván nem jelent valódi tiszteletet és szeretetet a test és lélek felé,mert a kárára van,főleg hosszabb távon.
Szervusz.
Mint láthatod, akik komolyan veszik az istenhez fűződő kapcsolatukat,azok az isten szent szavával igyekeznek együtt élni.
Pál, kérdezte az egyik versben:"Mi közössége van a világosságnak, a sötétséghez?
Ha együtt vagy olyan emberekkel akik ne osztják a nézetedet, akkor velük azonosulsz, oda tartozónak látszol. De ennek még látszódnia sem lehetne, mert Krisztus határozottan azt mondta, hogy :"Ők nem része a világnak, mint ahogy Én sem vagyok része."
A kereszténynek itt kell élnie a világban de semmilyen módon nem keltheti még a látszatát sem, hogy a világhoz tartozik.
Nem lehet Isten asztaláról is és az ördög asztaláról enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!