Mi a véleményetek a képmutató keresztényekről?
Akik Jézus nevében jönnek össze,keresztény kurzusokat különféle összejöveteleket tartanak, de valójában mintha nem Isten állna a középpontban,hanem önmagukat mutogatják.Ezekre az összejövetelekre jobban elit emberek járnak.Szünetekben cigarettáznak,káromkodás is elhangzott már ilyen helyen.Vannak ilyenek a környezetetekben?
Az egyik ismerősöm találóan villantós keresztényeknek nevezte őket akik azért járnak gyülekezetbe,templomba hogy lássák őket mások,kiöltöznek,kikenik magukat és ennyi az egész.
Összejövetelekre szerintem inkább azok járnak, akik valóban vallásosak.
De szerintem is vannak "villantósok", akik pl. minden évben ott vannak a Karácsonyi és a Húsvéti misén, de ennyi, egyébként soha nem járnak templomba, nem foglalkoznak otthon sem a vallással, nem is hisznek semmiben. De ugye pl. Karácsonykor meg kell mutatni mindenkinek, hogy ők ott vannak, mert akkor sok közéleti ember is jár a városból, és nehogy már ők ne legyenek ott :)
Szerintem azok, akik összejövetelekre, kurzusokra járnak, komolyan hívők, az meg hogy cigiznek, hát... az, hogy valaki mélyen hívő, nem jelenti aztn hogy ne lehetnee káros szenvedélye. Egy csúnya beszéd is kicsúszhat bárkinek a szajából, nem a mi dolgunk ezt megítélni.
Én inkább azt vettem észre, hogy a vasárnapi keresztények közt vannak inkább képmutatók. Az a véleményem, hogy nem a mi dolgunk ezt megítélni, törődjön mindenki a maga dolgával, mindenki törekedjen a legjobbra, és ne mások életével foglalkozzon.
Semmi.
Isten ítélő trónja elött nekik is meg kell jelenniük.
Viszont, ha itélkezem a rossz oldalon állok.
Erre van egy csodálatos ige a római levélben.
"Ne te győzettessél meg a gonosztól, hanem a gonoszt jóval győzd meg."
Igen kicsit lassú, macerás, de hosszú távon eredményesebb.
Mutassuk jó példát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!