Meg kell-e bocsájtani Hitlernek, Sztálinnak, Pol Potnak, és a többi kegyetlen istentelennek, beleértve az inkvizitorokat! Együtt jár-e a megbocsájtással a bűn elfelejtése?
Az "Úri imádság" szerint,csak az várhat bocsánatot Istentől,aki maga is megbocsájt az ellene vétkezőnek.
A megbocsájtással együtt kell járnia az elfelejtésnek is?
Ha elfelejtjük,nem ismétlődik meg a borzalom?
A megbocsátással az jár jól, aki képes megbocsátani, még az olyan gonosszá vált embereknek is, amint a példádban említettél.
Aki nem képes megbocsátani, az „haragot gyűjt a szívébe”. Elveszíti azt a benső békét, amelynek forrása maga Jézus. Tehát csak saját magának árt.
Jézus ezért tartotta olyan fontosnak, hogy mindenkinek meg kell bocsátanunk, aki az Ő tanítványa akar lenni. Amikor Őt korbácsolták, ütötték verték, akkor is megbocsátott a gyilkosainak is, és a siránkozó asszonyokat leállította, hogy „magatok miatt sírjatok, „Én zöldelő ág vagyok”.
A megbocsátás soha sem jelenti azt, hogy egyet értenék azzal, akinek megbocsátok. A bűnt gyűlölnöm kell, de bűnöst szeretnem, aki Jézus tanítványa szeretne lenni.
Sajnálatos módon a keresztények egy része nem tud mit kezdeni Jézus azon tanításával, hogy „szeressétek ellenségeiteket”, nem tud, mivel letért a jézusi útról, és helyette Pált választotta.
Kedves emanuel13!
Mindennel egetértettem,csak az utolsó félmondattal nem tudok mit kezdeni:
"...mivel letért a jézusi útról, és helyette Pált választotta."
Milyen ellentétet látsz a jézusi,és a páli út között?
"Meg kell-e bocsájtani Hitlernek, Sztálinnak, Pol Potnak, és a többi kegyetlen istentelennek, beleértve az inkvizitorokat!"
Miért,mondta valaki,hogy foglalkoznod kell velük?
Az említett személyek közül már egyik sem él. Megálltak Isten ítélőszéke előtt és Isten igazságosan ítélt felettük. Innentől kezdve nekünk kár ezen tovább rágódni.
Viszont a bűnöket a egyértelműen el kell ítélni és fel kell szólalni ellene.
Még nem álltak meg Isten ítélőszéke előtt, most még simán lementek a pokolba kínoztatni.
Majd később állnak meg az ítélőszéke előtt, testben, de nyilván végső kivettető ítéletük lesz a gyehennára.
#5nek
Mi mindent keresztény szempontból közelítünk meg, mert meg vagyunk győződve, hogy a Biblia Isten bezséde, az Igazság!
És a mérőzsinór is egyben.
(Ez itt egy vallási oldal, ugye?)
14.Hsz!
Temérdek film,a történelem óhatatlanul érinti,s a zsidók kötőszava a holokauszt,míg másoké a komcsi bűnök.
A kérdésemben 3 közismert istentelent,illetve egy ,a pápa által is elítélt intézményt hoztam PÉLDÁNAK.
A példa helyébe mindenki helyettesítse be a személyes,magándiktátorát!(házastárs,anyós,főnök,szomszéd,pártkatona,stb.)
"Sajnálatos módon a keresztények egy része nem tud mit kezdeni Jézus azon tanításával, hogy „szeressétek ellenségeiteket”, nem tud, mivel letért a jézusi útról, és helyette Pált választotta."
Teljesen egyet értettem azzal, amit mondtál, kivéve ezzel az egy kijelentéseddel nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!