Meg kell-e bocsájtani Hitlernek, Sztálinnak, Pol Potnak, és a többi kegyetlen istentelennek, beleértve az inkvizitorokat! Együtt jár-e a megbocsájtással a bűn elfelejtése?
Az "Úri imádság" szerint,csak az várhat bocsánatot Istentől,aki maga is megbocsájt az ellene vétkezőnek.
A megbocsájtással együtt kell járnia az elfelejtésnek is?
Ha elfelejtjük,nem ismétlődik meg a borzalom?
Amikor Isten megbocsájt neked, nem de Ő is elfelejti bűneidet, mintha nem is lettek volna?
Persze mi csak bűnös, tökéletlen halandók vagyunk, de a megbocsájtásban mindig erre kell törekedni.
Viszont történelmi szempontból emlékeznünk kell ezekre a fekete foltjaira is az emberiség történelmének, hogy a későbbi századok emberei okuljanak belőle.
Csak ami fontos, hogy ne egyéni érzelmek vezéreljenek ezzel kapcsolatban, hanem a történelmi hűség és igazság, ami valamiért gyakran elmarad, úgy érzem esetedben is.
A gonoszt gyűlölni kell,
a jót tanulni választani. /és tanulni szeretni/
A fent említett gonosztevők Isten ellenségével, annak természetével való azonosulást választották, sorsuk eldőlt, megpecsételődött.
A pokolban vannak, végképp elvesztek, Isten kitörölte emlékezetüket.
Nincs mit megbocsátani nekik, ne legyetek 'betegek'.
Cselekedeteik elrettentő rémként maradtak fent, hogy tanuljunk belőlük..
Amiről alatta írsz az más dolog, ne keverd a kettőt!
Jézus senkiről sem mondta ki, hogy a pokolban van, te még is többeket már elítéltél.
Valamint nem a bűnöst kell gyűlölni, hanem a bűnt.
Bár én keresztény szemszögből írtam, lehet más oldalról is megközelíteni a dolgot, ki-ki tegyen saját belátása szerint.
5.Hsz!
Kiről írtad ezt?
" te még is többeket már elítéltél."
-hallgatag-!
Nem Isten megbocsájtását kérdeztem,hisz abba senkinek nincs beleszólása.
A te megbocsájtásodra kérdeztem rá néhány kegyetlen példáján.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!