Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van erre ige az Bibliában?

Van erre ige az Bibliában?

Figyelt kérdés

Arra keresnék igét, hogy ugyebár másokat nem szabad kihasználni, viszont azt sem szabad hagyni, hogy mások minket kihasználjanak.

Legalábbis olyat keresek, aminek az a lényege, hogy helyesen kell viselkednünk, de azt sem szabad megengednünk, hogy mások velünk rosszul bánjanak.

2017. jún. 17. 20:27
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Pont ilyet nem tudok, mivel a Biblia szellemisége (főleg az Evangéliumokban) arról szól, hogy tűrd a megaláztatást, és ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel.

Ilyet találtam csak:

"Ne felelj meg a bolondnak az ő bolondsága szerint, hogy ne légy te is ő hozzá hasonlatos"

Példabeszédek 26:4

2017. jún. 17. 20:43
 2/8 A kérdező kommentje:
#1 Igen, tudom. Emiatt nehéz ilyen igét találni. Köszönöm szépen :)
2017. jún. 17. 20:46
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

“Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. Éppen ezért ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.” (Ef. 5:15-17)

Számomra ebben az is benne van, hogy mérlegelni kell, kire és mire fordítasz energiát, időt. Ha tudod valakiről, hogy csak kihasznál és annak ellenére is adsz neki, akkor attól veszel el, aki valóban rászorulna. Ez esztelenség volna. Keresd azt, mi az Úr akarata. Kinél, hol van rád valóban szükség?

2017. jún. 17. 21:16
 4/8 anonim ***** válasza:

Jn 18:23

"Jézus így válaszolt neki: Ha rosszat mondtam, bizonyítsd be, hogy rossz volt, ha pedig jót mondtam, miért ütsz engem?"

2017. jún. 17. 21:47
 5/8 anonim ***** válasza:
29%

Visszaélések: Mivel a szeretetvendégségek fizikai táplálkozást foglaltak magukban, némelyek, akikből hiányzott a helyes szellemi szemléletmód, többféleképpen is kezdték kihasználni azokat. Minthogy e lakomák csak szokássá váltak, és sem az Úr Jézus Krisztus, sem az apostolai nem adtak parancsot a megtartásukra, később meg is szűntek. Júdás szavaiból kiderül, hogy egyesek rossz indítékból vettek részt rajtuk

(Júdás 12) 12 Ők a víz alatt rejtőző sziklák a szeretetvendégségeiteken, miközben együtt vendégeskednek veletek; pásztorok, akik magukat legeltetik félelem nélkül; szelektől ide-oda hajtott, víztelen felhők; késő őszi, ám gyümölcstelen, kétszer elpusztult, gyökerestől kitépett fák;

(Róma 12:21) 21 Ne hagyd, hogy legyőzzön a rossz, hanem a rosszat mindig győzd le a jóval.

2017. jún. 17. 21:56
 6/8 anonim ***** válasza:

"„Íme, én elküldelek titeket, mint juhokat a farkasok közé: legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok." (Máté 10:16)

Legyél okos, ismerd fel és tudd, ki az, aki felé szolgálnod kell, ki az, aki önző módon akar kihasználni. Ugyanakkor a segítséget tedd szelídséggel, alázattal, tudva, hogy Isten tevékenykedik rajtad keresztül.

2017. jún. 17. 22:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, segítséget. :)
2017. jún. 19. 12:38
 8/8 KZitus ***** válasza:

Szia

A halála előtti éjszakán Jézus így szólt a legközelebbi tanítványaihoz: „Új parancsolatot adok nektek, hogy szeressétek egymást; ahogy én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást. Arról fogja tudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretet van köztetek” János 13:34, 35

Az új parancsolat valójában ezt mondja: „Ne úgy szeress másokat, mint magadat, hanem jobban.” Kétségtelen, hogy Jézus élete és halála jól példázza ezt a szeretetet.

Ez a parancs magában foglalja, hogy SOHA nem használhatunk ki másokat rosszindulatúan. Ha mindenki ezt tenné, nem lenne aktuális a kérdésed. De mindenki csak saját maga gondolkodásán javíthat. Mások gondolkodását nem tudunk jobb irányba(Krisztusi gondolkodásra) befolyásolni.

2017. jún. 19. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!