Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus maga támasztotta fel...

Jézus maga támasztotta fel magát? Hol van erre utaló ige a Bibliában, hogy ki támasztotta fel és dicsőítette meg a testét?

Figyelt kérdés
Igével alátámasztott válaszokat várok.
2015. jan. 31. 19:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
12%

szia,

a halál az élet ellentéte, mint a sötét ellentéte a világosság.

ime Bölcs Salamon a következőket mondta:

(Prédikátor 9:10) 10 Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből, mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a seolban, ahová mégy.

vagy

(Prédikátor 9:5) 5 Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük,. . .

(Zsoltárok 146:4)  4 Kimegy a szelleme, és ő visszatér földjébe, Azon a napon elvesznek gondolatai.

a halottak élettelenek, nem képesek hallani, látni, beszélni vagy gondolkozni.

2015. jan. 31. 19:59
 2/18 anonim ***** válasza:
16%

van néhány hely ahol irva van hogy az Isten támasztotta fel és nem saját magát

(Róma 4:24) . . .mert hiszünk abban, aki feltámasztotta Jézust, a mi Urunkat a halottak közül.

(Cselekedetek 3:15) 15 az élet Főközvetítőjét pedig megöltétek. Az Isten azonban feltámasztotta őt a halottak közül, és e ténynek mi tanúi vagyunk.

(1Korintusz 6:14) 14 Az Isten pedig az Urat is feltámasztotta,. . .

(Héberek 13:20) 20 A béke Istene pedig, aki egy örök szövetség vérével felhozta a halottak közül a juhok nagy pásztorát, Jézust, a mi Urunkat,

2015. jan. 31. 20:05
 3/18 anonim ***** válasza:
19%
aki halálból feltámaszt az nagyobb hatalommal rendelkezik annál akit feltámasztott, Tehát nem lehetnek egyenrangúak.
2015. jan. 31. 20:08
 4/18 A kérdező kommentje:

Az egyes válasz értelmetlen, semmi köze a kérdéshez. Nem.is értem miért írta ezt a válaszoló. A harmadikhoz pedig ezt az igét fűzném:

Jézus azt válaszolta: „Romboljátok le

ezt a templomot, és én három nap alatt fölépítem!”

Meg lehet figyelni a ragozást, Jézus maga építi fel a saját testét. Nem azt írta, hogy az Atya, vagy Isten, hanem önmaga. Tehát akkor ki is támasztotta fel Jézust?

2015. jan. 31. 20:48
 5/18 anonim válasza:
0%

Akadt egy probléma, basszus, most beszéltem a pápával.

Nincs Jézus és sosem volt :(

2015. jan. 31. 21:08
 6/18 anonim ***** válasza:

"Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt.

Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól."(Ján.10:17-18)

Amikor azt mondjuk,hogy ISTEN akkor milyen istenre gondolunk,egy olyan istenre akinek vannak korlátai,vagy egy olyan ISTENRE akinek semmi sem lehetetlen,még akkor sem ha mi nem értjük meg?

El tudjuk képzelni azt,hogy minden ami van Isten szava által jött létre?

"3 És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság."

"6 És monda Isten: Legyen mennyezet a víz között, a mely elválaszsza a vizeket a vizektől."

"9 És monda Isten: Gyűljenek egybe az ég alatt való vizek egy helyre, hogy tessék meg a száraz. És úgy lőn."

"11 Azután monda Isten: Hajtson a föld gyenge fűvet, maghozó fűvet, gyümölcsfát, a mely gyümölcsöt hozzon az ő neme szerint, a melyben legyen néki magva e földön. És úgy lőn."

"14 És monda Isten: Legyenek világító testek az ég mennyezetén, hogy elválaszszák a nappalt az éjszakától, és legyenek jelek, és meghatározói ünnepeknek, napoknak és esztendőknek."

"20 És monda Isten: Pezsdűljenek a vizek élő állatok nyüzsgésétől; és madarak repdessenek a föld felett, az ég mennyezetének színén."

"24 Azután monda az Isten: Hozzon a föld élő állatokat nemök szerint: barmokat, csúszó-mászó állatokat és szárazföldi vadakat nemök szerint. És úgy lőn."

"26 És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon."(1Móz.1)

Tehát minden a szava által jött létre,el tudjuk ezt képzelni?

Nem,nem hinném,de hiszük!

"Minden ő(JÉZUS) általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett."(Jn.1:13)

"És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság"(1Móz.1:3)

"Az Úr szavára lettek az egek, és szájának leheletére minden seregök."(Zsol.33:6)

"Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;"(Kol.1:16)

El tudjuk ezt képzelni?-nem,nemhinném de hisszük!

Vajon feltudná támasztani önmagát Isten? :) vajon...

2015. jan. 31. 21:10
 7/18 A kérdező kommentje:

Van itt egy kérdés, bár lehet, hogy ezt külön kellene feltenni. A János 10,18 Egyszerű fordításban így hangzik, az érdekelne, hogy a küldetés szó helytálló e ide?

" János 10:18 Senki sem veheti

el tőlem: én magamtól adom

oda. Hatalmam van arra, hogy

odaadjam, hatalmam van arra is,

hogy ismét visszavegyem: ezt a

küldetést kaptam az én

Atyámtól.""

2015. jan. 31. 21:14
 8/18 anonim ***** válasza:

A King James így fordítja;

"No man taketh it from me , but I lay it down of myself . I have power to lay it down , and I have power to take it again . This COMMANDMENT(PARANCSOT) have I received of my Father."

"οὐδεὶς ⌐ ἤρεν ¬ αὐτὴν ἀπ᾽ ἐμοῦ, ἀλλ᾽ ἐγὼ τίθημι αὐτὴν ἀπ᾽ ἐμαυτοῦ. ἐξουσίαν ἔχω θεῖναι αὐτήν, καὶ ἐξουσίαν ἔχω πάλιν λαβεῖν αὐτήν· ταύτην τὴν ἐντολὴν(PARANCS) ἔλαβον παρὰ τοῦ πατρός μου."

ἐντολὴν

parancsot

ἐντολή, -ῆς

ἐντολή !, ἐντολήν !, ἐντολῆς !, ἐντολῇ, ἐντολαί !, ἐντολάς !, ἐντολῶν !, ἐντολαῖς !

parancs

2015. jan. 31. 21:56
 9/18 anonim válasza:

Miért pontoztatok le? Tényleg nincs Jézus...

Idézem a Bibliát:

"ki gyűlöli nevem, az van, kit gyűlölsz, az nincs"

2015. jan. 31. 22:42
 10/18 anonim ***** válasza:

kedves kérdező.

Jézus a Templom lerombolásával nem azt értette amit Te leirsz,

A templom Isten imádatára bemutatott hely, és itt nem Jézus a testére utal, hanem az igaz imádat helyre állitására.

Azt akarta mondani itt Jézus, hogy önmagát támasztja majd fel a halálból? Vajon azt jelenti ez, hogy Jézus az Isten, mivel a Cselekedetek 2:32 azt írja: „Ezt a Jézust támasztotta fel az Isten.” Egyáltalán nem. Ez a nézőpont ellentmondana a Galácia 1:1-nek, amely Jézus feltámasztását az Atyának tulajdonítja, és nem a Fiúnak. A Lukács 8:48 beszámolója hasonlóan fogalmaz, amikor idézi Jézusnak egy asszonyhoz intézett szavait: „hited megtartott téged.” Maga az asszony gyógyította meg magát? Nem, hanem az Isten ereje, mely Krisztus által működött, az gyógyította meg az asszonyt, amiért hitt (Luk 8:46; Csel 10:38). Ehhez hasonlóan Jézus emberként bemutatott tökéletes engedelmessége megteremtette az erkölcsi alapot az Atyának arra, hogy feltámassza őt, s így a Fiaként ismerje el őt. Jézus hűséges életpályája miatt joggal elmondható volt, hogy önmagának köszönhette, hogy feltámadt.

A. T. Robertson a Word Pictures in the New Testament című művében ezt írja: „Emlékezzünk a [János] 2:19-re, ahol Jézus ezt mondta: »három nap alatt felépítem.« Nem azt értette ezalatt, hogy az Atyától mint aktív cselekvőtől függetlenül magát fogja feltámasztani a halottak közül (Róma 8:11)” ([New York, 1932] V. köt., 183. o.).

2015. jan. 31. 22:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!