Van utalás erre a Bibliában?
Nincs.Ha nincs koffeinérzékenységed,akkor idd.
Mindent mértékkel,középúton!
16Senki azért titeket meg ne ítéljen evésért, vagy ivásért, avagy ünnep, vagy újhold, vagy szombat dolgában: 17Melyek csak árnyékai a következendő dolgoknak, de a valóság a Krisztusé. Kolossé 2:16-17
De ide tartozik a Római levél 14. fejezete is. Étel és ital dolgában szabadsága van a keresztényekek, csak megbotránkoztatni nem szabad a másik embert, kávét fogyasztani nem bűn. Sőt az ige azt írja a Korintusi levélben mindent szabad de ne legyél semminek a rabjává. Ha nem vagy kávé függő fogyaszd nyugodtan mértékkel. Kutatások szerint kis mértékben egészséges is.
Nem hinném, hogy lenne rá utalás. Nem is tudom, őshonos-e a Szentföld területén kávé.
Én eddig csak az adventistáktól hallottam, hogy tiltva lenne, mert szerintük elhomályosítja az elmét, és kevésbé tudjuk meghallani a Szentlelket.
De szerintem semmi gond nincs a kávéval, ha nem fogyasztasz túl sokat, és nem teszed tönkre a vérnyomásodat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!