Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért cserélted le a vallásod,...

Miért cserélted le a vallásod, hited? Mire?

Figyelt kérdés

Mi volt számodra meggyőzőbb a másik vallásban amiért feladtad a régi hitelveid ?

Miről mire tértél át?

Fura,hogy mindenki másban találja meg amit keres.

Keresztényből muszlim lesz,mert az a jó és igaz miközben meg muszlimból is lesz keresztény,mert az az igaz és jó.

Katolikusból protestáns abból meg ortodox.

Vagy buddhista. Esetleg irány a Krsna völgy?

2017. jún. 15. 10:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
92%

Az égető igazság fájdalmas.

Látom nem leszek népszerű ezen az oldalon.

Na de nem is erről szól a világ,hanem a látható tényekről.A többi mind képzelet és ábránd...A "nép ópiuma"...

2017. jún. 16. 22:27
 12/17 anonim ***** válasza:

Sajnállak ThinkFree!

Ha vallásosság helyett a kesztusi hitet követted volna,sosem kellene Isten nélkül vergődnöd!

Az Isten szeretet,és a szeretet elűzi a félelmet.

Ha valóban féltél,akkor sosem ismerted Istent,aki a szeretet....

Jó,hogy elhagytál egy olyan vallást,ami nem az Isten szeretetét hirdeti éjjel,és nappal,de kár,hogy egy Isten nélküli hiedelembe vesztél bele!

2017. jún. 17. 09:01
 13/17 anonim ***** válasza:

Jav.:

krisztusi hitet

2017. jún. 17. 09:02
 14/17 anonim ***** válasza:

Bocs az OFF-ért.

Az isten nélküli hiedelem az mi?

2017. jún. 17. 18:02
 15/17 anonim ***** válasza:

14.Hsz!

Ateizmus,vagy magyarul istentelenség.

Agnoszticizmus,ami szintén istentelen élet.

2017. jún. 18. 03:39
 16/17 anonim ***** válasza:
34%

Lenulláztok valaki azért, mert nem hívó vagy másban hisz? Nagyszerű keresztény elfogadás mit ne mondjak. Akkor ti vagytok pokolra valóak ennyi erővel, a saját hitetek szerint.

A kérdésnél maradva, nagyszülők katolikusok voltak, szülők már semmi, én szintén. Engem a tudomány érdekel, nem kitalációk.

Érdekel viszont a buddhizmus, de ez sem hitként, csupán a mai rohanó stresszes gány világban a kitisztulásért, megnyugvásért, önmagad megismerésért való része. Legtöbben ezért választják ezt a "vallást" manapság, bár ennek köze nincs az eredeti buddhizmushoz.

2017. júl. 10. 08:13
 17/17 anonim ***** válasza:
Én katolikus neveltetést kaptam, majd a korai huszas éveimben amikor meghalt egy hozzám közel tartozó ember, akkor fordultam a vallás felé és elkezdtek érdekelni különböző kérdések. Aztán ahogy egyre többet és többet olvastam kezdtem elfordulni a vallástól, ám nem a hittől. Az valahogy megvan bennem. Nem tudom megfogalmazni. Szokták mondani azt, hogy ha nem is isten, de valami van. Valami ilyesmit érzek én is. Talán a puszta spirituális egyszerűségéből adódóan a sámánizmus áll hozzám jelenleg a legközelebb. A legfontosabb az, hogy mindenki keresse meg önmagát, keresse meg számára a válaszokat, mert csak így fejlődhet valamilyen irányba. Amiket igazán kedvelek, azok az egyszerű rituálék, a szimbólumok és az imádságok. Ezek azthiszem teljesen egyetemes dolgok minden vallásban és nem igényelnek formalitást. Egyetlen céljuk van, valamilyen placebóhatás kiváltása amitől valamilyen pozitív eredmény várható. Ez minden vallásban jelen van. Továbbá a szimbólumok is nagyon érdekesek, hiszem, hogy mindegyiknek más és más hatása van az agyra, ugyanígy a keresznek, vagy a hindu mandaláknak. Szoktak is ilyen tárgyak előtt meditálni. Ugyanígy az imádságnak is megvan a pozitív gondolatokat teremtő jelentősége, függetlenül attól, hogy egy buddhista vagy egy muzulmán mormolja azt el. A lényeg a pozitív hatás, és ez a fontos.
2018. febr. 4. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!