Miért cserélted le a vallásod, hited? Mire?
Mi volt számodra meggyőzőbb a másik vallásban amiért feladtad a régi hitelveid ?
Miről mire tértél át?
Fura,hogy mindenki másban találja meg amit keres.
Keresztényből muszlim lesz,mert az a jó és igaz miközben meg muszlimból is lesz keresztény,mert az az igaz és jó.
Katolikusból protestáns abból meg ortodox.
Vagy buddhista. Esetleg irány a Krsna völgy?
Én nem vallás cserélésnek nevezném.
Egyszerű felismerés az igazságra, arról amit a Biblia Tanít.
Reformátusnak keresztelkedtek, Jehova Tanúja vagyok
Én,átcserélte a vallásosságom Krisztus követésére.
A vallás szabályokat állít fel,hogy mit hogyan kell hinnem,és cselekednem,Krisztus pedi felajánlja példáját,mint hiteles követendő életmódot.
A vallások külsőségek,mert a belsőt képtelenek megérinteni.Krisztus,az értem tett áldozatával,mély hatást tett rám,s így,-miután szeretettel fordulok felé-könnyű követni.
Azok a vallások tudnak hatékonyan fejlődni,amelyek,a tagjai közti szeretetkapcsolat fejlesztését feladatukként élik meg.Ebben,egymást szeretik,és egymást követik.(Ezért nehéz kiragadni egy JT-t a közösségéből.)
Én,életcélomnak tekintem embereket Jézushoz vezetni,hogy ők-megismerve végtelen szeretetét-tanítványaivá szegődjenek,megváltoztatva életüket.
Nyilván szeretem az embereket,-akiket látok-de nem szeretném,ha engem követnének.
Lecseréltem a vallás mániámat az ateizmusra,mert 0 igazságot találtam benne.Egyszer eljött az a pont,mikor be kellett látnom,hogy egy bizonyítatlan marhaságban próbálok hinni (beleerőszakolni magam). A motivációm a szimpla halálfélelem volt.24-25 évesen ráeszméltem,hogy egy mulandó lény vagyok és próbáltam "kiutat" keresni ebből az állapotból.A túlvilág igen csábítónak tűnt...
10 év önámítás és több 10ezer elolvasott oldal után levontam a szerintem legmegfelelőbb következtetést.Hazudok magamnak és akit bele akarok rángatni ebbe,annak is.
Egyszerűen nem ment tovább......
Az ember szereti azt a társaságot ahol értékelik elfogadják szeretik . A legtöbb valláscsere hátterében az áll hogy az egyén összebarátkozik az adott felekezetbe tartozóval elmegy vele egy összejövetelre és szép lassan megszereti a tagokat és mivel a tagok többsége szinte egyazon hangot képvisel előbb utóbb ő is átveszi azonosul a többiek hiedelemrendszerével .
A legtöbb vallásnál legyen az keresztény vagy sem , szokott lenni közös program együtt éneklés közös munka közös projektek egymáshoz járnak vendégségbe egymás gyerekeire vigyáznak stb. Ezek mind nagyszerű csapatösszekovácsoló tevékenységek . A 21. Századi drasztikusan elmagányosodó civilizációkban ,ahol az egyén felmagasztalása az egoista világnézet térhóditása tombol ott az emberek szomjaznak a valódi kapcsolatokra . Sokak szívében egy kitöltetlen űr tátong a társas érintkezés hiánya.
A vallási közösségek kielégítik a csoporthoz való tartozás ősi vágyát.
János114!
Kivállóan megfogalmaztad a lényeget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!