Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A te vallásod hogyan áll a...

A te vallásod hogyan áll a tetováláshoz? És te magad?

Figyelt kérdés
Vallást is írjatok kérlek
2017. jan. 15. 16:55
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

A Te vallásod?

Nekem nincs vallásom, ellenben a Teremtő Isten nézetét osztom, aki leíratta ezzel kapcsolatban a véleményét.

Egy keresztény nem tetováltat.

2017. jan. 15. 17:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Bár én magam nem rajongok a tetoválásért, de szerintem egy normális vallás sem tiltja, természetesen bizonyos ízléshatárokon belül. Nyílván van különbség egy szolídabb tetkó és pl. a lángok közt vigyorgó, vasvillát tartó ördög képe között.
2017. jan. 15. 18:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy a vallásom hogy áll a tetkó-témához, de szerintem nem ellenzi különösképpen, a kopt keresztényeknek is lehet tetkójuk, kifejezetten keresztény motívumokkal. Living, sejtem, melyik bibliai részre gondolsz, de ott szó sincs a tetoválásról.
2017. jan. 15. 18:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A Biblia nem tiltja. Az a rész, amiről a jehova tanúja beszél, az arról beszél, hogy halottakért ne vagdossuk magunkat. De ők a vérevést is úgy veszik, hogy az miatt tiltott az életmentő vérátömlesztés.

Baptista vagyok. Nálunk bár nem tiltott, de az az elv, hogy a testünk a Szentlélek temploma, így inkább ne legyen, de az egyén dönti el. Én nem szólok érte, mindenki saját maga dönti el.

A kopt keresztények hite nagyon keményen meg van próbálva, jehova tanúi sehol sincsenek mögöttük és ha nekik van, akkor senkinek nincs joga őketleszólni. Nyugodtan lehet élni az életüket, ha valami nem tetszik bennük.

Én ezt mondom.

2017. jan. 15. 19:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Baptista keresztény vagyok.

A Biblia a tetoválásról semmit nem ír, de ahogy az előző válaszoló is írta, általánosan elfogadott nézet hogy a test a lélek temploma, és felesleges ilyesmivel csúfítani. De ettől függetlenül senkit sem tekintenék ettől kevésbé a testvéremnek vagy kevésbé kereszténynek, csak mert tetováltatta magát.

2017. jan. 15. 19:38
 6/8 anonim ***** válasza:

"Saját" vallásom van, lényegében jó pár pogány hitvilág, és saját adalék egyben, személy szerint kedvelem a tetoválás ötletét, és magam is szeretnék néhány jelentéssel bírót csináltatni+csinálni.

Azoknak a vallásoknak a nagy része, amit én ismerek támogatja a tetoválás ötletét, bár inkább rituális körülmények között. Egyetlen olyanról tudok még jelenleg, ami elítéli, mert az emberi test "szent és sérthetetlen".

2017. jan. 15. 20:14
 7/8 anonim ***** válasza:
#4, én is a vagdosós részre gondoltam.
2017. jan. 15. 20:35
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Római kat. Nem tiltja, van 6 tetoválásom, járok templomba, nem vagyok bűnöző. Nem a tetoválás tesz vkit gonosszá.
2017. jan. 16. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!