Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Te kiválasztottnak érzed...

Te kiválasztottnak érzed magad? Királyként, és papként viselkedsz?

Figyelt kérdés

Jézus ezt állította rólad:

"Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, a ki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket;"(1 Pt 2:9)

2017. jún. 11. 17:38
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:

Nem értem az összefüggést, ez a vers teljesen másról szól.

Ez csak annyit jelent, hogy a Szentlélek által mi is Isten (itt Atya személye) fiai lettünk és mi is mondhatjuk Krisztussal, hogy Atyánk. Előtte nem használták Istenre az Atya szót a zsidók, de ahogy Krisztusnak testvérei lettünk, úgy már mi is mondhatjuk Vele, hogy Atyánk.

2017. jún. 12. 17:20
 22/30 KZitus ***** válasza:

19-es hsz-nak

Először a 1Mózes 14:18 olvashatunk Melkisédekről, mint királyról és papról(ez nem volt jellemző abban a korban)

"Melkisédek, Sálem királya pedig kenyeret és bort hozott. Ő a legfelségesebb Isten papja volt."

Az összes többi helyen Krisztusra vonatkozó próféciákban olvashatunk Melkisédekről

Zsoltárok 110:4

4 Jehova megesküdött (és nem fogja sajnálni):

„Pap vagy te időtlen időkig

Melkisédek módja szerint!”

Héberek 6:20

20 ahová belépett értünk egy előfutár, Jézus, aki főpap lett Melkisédek módja szerint örökre.

Héberek 7:3

3 Mivel nincsen apja, nincsen anyja, nincs nemzetségtáblázata, napjainak nincs kezdete, s életének sincsen vége, hanem az Isten Fiához tétetett hasonlóvá, pap marad mindenkorra.

Héberek 7:10

10 mert ő még ősatyja ágyékában volt, amikor elébe ment annak Melkisédek.

2017. jún. 13. 21:27
 23/30 anonim ***** válasza:
Igen és? Nem teljesen értem a reagálás apropóját. Eddig is ezt írtam, hogy Krisztus az örök Király és Főpap, Melkizedek rendje szerint, viszont a hívő nép nem az, hanem csak az általános papság része, de nem király.
2017. jún. 13. 21:37
 24/30 A kérdező kommentje:

23.Hsz!

Jól értem,hogy hazugságnak állítod Péter apostol állítását?

("Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok...")

2017. jún. 14. 05:41
 25/30 anonim ***** válasza:
Nem, csak a te értelmezésedet tartom hülyeségnek. Ez pedig tényleg egyszerű szövegértelmezés kérdése, add oda bármilyen magyar tanárnak.
2017. jún. 14. 07:10
 26/30 A kérdező kommentje:

A szöveg,egyszerű,és egy gyermek is érti:

Aki hisz Jézus Krisztusban,hite alapkövé elfogadva Őt,az kiválasztott arra,hogy királyi papként hirdesse Isten világosságát.

Aki mást ért ennél,az nem értelmes.

2017. jún. 14. 08:30
 27/30 anonim ***** válasza:
Értem. Akkor lehet nem vagyok értelmes, mert nem tartom magam királynak. Lehet az a sok millió (milliárd?) ember sem értelmes, akik szintén nem tartják magukat királynak. Nekem csak egy királyom van, mégpedig Krisztus, aki a mindenség Örök Kiráya.
2017. jún. 14. 18:01
 28/30 anonim ***** válasza:
Ámen! Utolsó hozzászóló.
2017. jún. 14. 19:09
 29/30 A kérdező kommentje:

27,28.Hsz!

Jól értem,hogy hazugságnak állítod Péter apostol állítását?

("Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok...")

2017. jún. 15. 08:22
 30/30 anonim ***** válasza:

Jól értem, hogy te magad királlyá teszed, pedig a Biblia kijelenti, hogy csak egy királyunk van, az Úr Jézus Krisztus, aki "uralkodni fog örökkön-örökké"?

Továbbra is írom, se a királyi hírnök, se a királyi kamarás, se a királyi tanácsos, se a királyi postás nem király, csak a király hírnöke, kamarása, tanácsosa, postása vagy ez esetben papja. Nem nehéz, írtam számos példát is, hátha könnyebben sikerül megérteni egy egyszerű nyelvtani szerkezetet.

Nem Péter hazudik, csak te képzelsz magadról túl sokat, amikor királynak állítod be magad, holott Péter annyit mondott, hogy a Királynak lehetsz papja. No nem ezzel bizar felfogással.

2017. jún. 15. 08:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!