A Bibliai teremtéstörténetet szabad vagy nem szabad szó szerint venni?
De, tényleg szó szerint azt képzelik, hogy 6x24 óra alatt teremtődött minden.
Ahha...
Minden nap tanulok valamit. Olyan tudományosan hangzik, hogy kreacionista, gondoltam tényleg van benne legalább valami halovány árnyéka a tudománynak. Ezek szerint már a középkor embere is sokkal helyesebb módon értelmezte a teremtéstörténetet, mint sokan ma.
Egyébként csak abból gondoltam, hogy több gyülis is írta a 6000 évet a 6 nap helyett, ők pedig aztán elég fundamentalisták szerintem, de vannak akik rajtuk is túltesznek.
Lehet félreolvastad, a Földet szokták 6000 évesnek mondani.
9.Hsz!
Mielőtt ostobának nevezel egy embert,illene tudni,kivel teszed ezt.
Péterrel együtt leostomáztás sok százezer doktori fokozattal rendelkező tudóst is.
Ki is az ostoba???
Egészen biztos, hogy nem olvastam félre, talán néhány napja láttam ezen a fórumon. De elképzelhetőnek tartom, hogy egyik így vallja, másik úgy.
Konkrétan olyasmit olvastam, hogy a Föld sok millió, akár milliárd éves (ahogy a tudomány is állítja), azonban az emberiség csak 6000, ahogy a Bibliából olvasták ki.
Én egyébként ezzel a nézettel sem értek egyet, így lehet nem is teljesen pontosan írtam le. Szerintem nem fontos szó szerint értelmezni a teremtéstörténetet. Nekem megfér egymás mellett a hit és a tudomány.
Ja, értem mire gondolsz.
Egyébként ha a modern emberiség születését vesszük alapul, nagyjából jó közelítés ez a 6000 év. Mondjuk az ember létrejöttére már kevésbé, ha valaki ezt értené alatta, ennél a 6000 évnél még az ősibb birodalmak gyökerei is bőven messzebbre nyúlnak vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!