Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy kereszténynek van joga...

Egy kereszténynek van joga undorodni attól, amit a melegek művelnek egymással az ágyban?

Figyelt kérdés

Mivel az utóbbi pár napban egyre gyakoribb az ilyen kérdés, az egyik alá írtam is, és le lettem nullázva.

Én undorodom attól, amit ők tesznek szex címszó alatt. Gusztustalannak tartom. Ha nem kötné senki az orromra, hogy ők a saját nemükhöz vonzódnak, akkor én ezt nem tudnám meg (nem is akarom tudni és soha nem is kérdezem, valami kényszer miatt viszont állandóan elmondják), és nem fordulna fel a gyomrom.

Miért zavarja ez az embereket, hogy képtelen vagyok nem hányinger nélkül gondolni az ő szexuális tevékenységükre, miért kell engem ez miatt állandóan bántani és megalázni?

2017. máj. 30. 09:08
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
30%

még a pedofília sem undorítja el a keresztényeket

hány linket kérsz amikor bizonyítottan molesztálta a pap a rábízott gyermekeket de az "nyája" megvédte "hisz olyan rendes a tiszteletes úr"

a képmutatás iskolapéldája

2017. máj. 30. 12:07
 12/50 követ62 ***** válasza:
16%

A legfontosabb, hogy külön tudjuk választani a cselekedetet a személytől aki csinálja.

Mert bármilyen nehéz is elfogadni Jézus értük is meghalt és aki elfogadja közülük Megváltojának és ELHAGYJA igen is undorító szokását, üdvözülhet.

Minden ami bűn, bennünk van a hajlam rá. De Isten erőt ad, hogy NAPONTA győzzünk felette.

2017. máj. 30. 12:14
 13/50 anonim ***** válasza:
34%

Szervusz.

Az tény, hogy természet ellenes dolgokat tesznek, ami valóban nem nevezhető gusztusosnak, de nem kell foglalkozni velük,

Gondolataidat töltsd meg mással, és akkor nem érsz majd rá ezzel foglalkozni.

2017. máj. 30. 12:37
 14/50 anonim ***** válasza:
4%

ugyan ez igaz a jahvékra is ha már feltűnt living

a rabszolgák szentek kivéve amikor aljasabbak a legférgebb politikusnál ami náluk feltűnően gyakori

2017. máj. 30. 12:46
 15/50 anonim ***** válasza:
58%

A probléma ott kezdődik, hogy miért foglalkozol te más emberek szexuális életével? Foglalkozz a magadéval (már bocsi).

Az utcánkban lakik egy házaspár, s állítólag a férj kikötözi az asszonyt és mindenféle perverz dolgokat csinálnak. Nyilván ha előttem csinálnák, elkapna a hányinger, de mivel a 4 fal között csinálják, így semmi közöm hozzá, s eszembe sem jut belegondolni abba amit ők csinálnak, az ő dolguk. Így "légüres térben" lóg az a kifejezés, hogy jogom van-e undorodni tőlük vagy sem, nincs értelme mert nem rám tartozik.

Az pedig, hogy az orrodra kötik... ez megint elég összetett dolog. Ismersz a munkahelyeden vagy a lakóhelyeden meleg embereket? Vagy ki az aki az orrodra köti? A melegek döntő többsége éppen hogy titkolja a melegségét, így biztos lehetsz abban, hogy nagyon sok meleg emberrel találkozol/beszélgetsz nap mint nap, csak nem tudod róluk.

Viszont ha valaki az orrodra kötné hogy meleg, azért sem lehet elítélni. Ha szerinted az a baj, hogy ezt nem kellene hangoztatni, mert a szexuális irányultság magánügy, akkor ez megint igazságtalanság. Hiszen a heteró emberek is "hangoztatják" magukról a szexuális irányultságukat. Ha egy nő pl. a munkahelyén megemlíti a férjét, vagy a férje megy érte autóval, vagy elviszi a férjét egy céges bulira, kézenfogva megy vele az utcán azzal ő bizony már "reklámozza" a szexuális irányultságát, hiszen ezekkel a dolgokkal azt jelzi ez a nő, hogy az ellenkező nemhez vonzódik.

Ezzel szemben egy meleg ember mit csináljon? Ha mondjuk egy hétfő reggel megkérdik a kollégái a szokványos kérdést: Hogy telt a hétvégéd? Ez a meleg férfi, aki mondjuk egy fantasztikus hétvégét töltött el a párjával mert kirándultak, akkor mit válaszoljon? Ha azt mondja hogy "Semmi érdekeset", akkor egyrészt hazudott, másrészt egy szürke egérnek fogják tartani, aki otthon ül állandóan. Ha megmondja az igazat hogy kirándulni volt, akkor jön a következő kérdés: "Kivel voltál?" Erre vagy azt hazudja hogy "Hááát az unokatesómékkal meg a nagybátyám felesége anyjának a keresztlányával", vagy megmondja az igazat: "A Párommal voltam". Ha ez utóbbit mondja, akkor kígyót-békát rá fognak kiabálni mondván: "reklámozza a szexuális irányultságát", holott ő csak a mások által feltett kérdésekre válaszolt.

2017. máj. 30. 14:02
 16/50 A kérdező kommentje:

"hány linket kérsz amikor bizonyítottan molesztálta a pap a rábízott gyermekeket de az "nyája" megvédte "hisz olyan rendes a tiszteletes úr" "

Elég lesz egy.

2017. máj. 30. 14:37
 17/50 A kérdező kommentje:

"Gondolataidat töltsd meg mással, és akkor nem érsz majd rá ezzel foglalkozni."

Amikor az ember orra elé dugják, azzal nem lehet, nem foglalkozni, a hányinger jön magától.

2017. máj. 30. 14:38
 18/50 A kérdező kommentje:

"A probléma ott kezdődik, hogy miért foglalkozol te más emberek szexuális életével? Foglalkozz a magadéval (már bocsi). "

Mert közlik velem. Nem kérdeztem, nem vagyok kiváncsi senkinek sem a szexuális életére. Ahogy az enyémet sem reklámozom.

"Az utcánkban lakik egy házaspár, s állítólag a férj kikötözi az asszonyt és mindenféle perverz dolgokat csinálnak."

Ha ők ezt hirdetik, hisz másképp hogy tudtad volna meg, gondolom nem leskelődtél, akkor ők erre még büszkék is, tehát ismét oda lukadunk ki, hogy a privát ügyeiket kiteregetik. És újra: nem vagyok rá kíváncsi.

"Nyilván ha előttem csinálnák, elkapna a hányinger, de mivel a 4 fal között csinálják, így semmi közöm hozzá, s eszembe sem jut belegondolni abba amit ők csinálnak, az ő dolguk."

Majd akkor mondd, hogy semmi közöd hozzá, mikor a gyereked elmondja, hogy ő is hallotta és a szomszéd Pistike ki aakrta rajta próbálni, mivel már azegész utca tud róla. Na így kezdődik az aberáció.

"Így "légüres térben" lóg az a kifejezés, hogy jogom van-e undorodni tőlük vagy sem, nincs értelme mert nem rám tartozik. "

Nem. Senkire sem. Akkor minek közlik?

"Az pedig, hogy az orrodra kötik... ez megint elég összetett dolog. Ismersz a munkahelyeden vagy a lakóhelyeden meleg embereket? Vagy ki az aki az orrodra köti? A melegek döntő többsége éppen hogy titkolja a melegségét, így biztos lehetsz abban, hogy nagyon sok meleg emberrel találkozol/beszélgetsz nap mint nap, csak nem tudod róluk. "

Teljesen jól csinálják.

"Viszont ha valaki az orrodra kötné hogy meleg, azért sem lehet elítélni. Ha szerinted az a baj, hogy ezt nem kellene hangoztatni, mert a szexuális irányultság magánügy, akkor ez megint igazságtalanság."

A szexualitás a magánügy. Látom vagy nem érted, vagy szándékosan csinálod. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van a világon szexuális élete, mégse normális dolog kibeszélni. Bár a mai világban...

"Hiszen a heteró emberek is "hangoztatják" magukról a szexuális irányultságukat. Ha egy nő pl. a munkahelyén megemlíti a férjét, vagy a férje megy érte autóval, vagy elviszi a férjét egy céges bulira, kézenfogva megy vele az utcán azzal ő bizony már "reklámozza" a szexuális irányultságát, hiszen ezekkel a dolgokkal azt jelzi ez a nő, hogy az ellenkező nemhez vonzódik. "

Tehát szépen lassan csak átfogalmaztad a kérdésemet, mert már szexuális irányultságról beszélsz. Újra leírom: undorodom attól a gondolattól, hogy mit művelnek egymással az ágyban. Nem kértem ilyen infót, a családi kapcsolat meg nem azonos ezzel.

"Ezzel szemben egy meleg ember mit csináljon? Ha mondjuk egy hétfő reggel megkérdik a kollégái a szokványos kérdést: Hogy telt a hétvégéd? Ez a meleg férfi, aki mondjuk egy fantasztikus hétvégét töltött el a párjával mert kirándultak, akkor mit válaszoljon? Ha azt mondja hogy "Semmi érdekeset", akkor egyrészt hazudott, másrészt egy szürke egérnek fogják tartani, aki otthon ül állandóan. Ha megmondja az igazat hogy kirándulni volt, akkor jön a következő kérdés: "Kivel voltál?" Erre vagy azt hazudja hogy "Hááát az unokatesómékkal meg a nagybátyám felesége anyjának a keresztlányával", vagy megmondja az igazat: "A Párommal voltam". Ha ez utóbbit mondja, akkor kígyót-békát rá fognak kiabálni mondván: "reklámozza a szexuális irányultságát", holott ő csak a mások által feltett kérdésekre válaszolt."

Miért kéne hazudni? Diplomatikus válaszról nem hallottál? Mindent meg lehet oldani.

2017. máj. 30. 14:45
 19/50 anonim ***** válasza:
49%

"Ezzel szemben egy meleg ember mit csináljon? Ha mondjuk egy hétfő reggel megkérdik a kollégái a szokványos kérdést: Hogy telt a hétvégéd? Ez a meleg férfi, aki mondjuk egy fantasztikus hétvégét töltött el a párjával mert kirándultak, akkor mit válaszoljon? Ha azt mondja hogy "Semmi érdekeset", akkor egyrészt hazudott, másrészt egy szürke egérnek fogják tartani, aki otthon ül állandóan. Ha megmondja az igazat hogy kirándulni volt, akkor jön a következő kérdés: "Kivel voltál?" Erre vagy azt hazudja hogy "Hááát az unokatesómékkal meg a nagybátyám felesége anyjának a keresztlányával", vagy megmondja az igazat: "A Párommal voltam". Ha ez utóbbit mondja, akkor kígyót-békát rá fognak kiabálni mondván: "reklámozza a szexuális irányultságát", holott ő csak a mások által feltett kérdésekre válaszolt."

Miért kéne hazudni? Diplomatikus válaszról nem hallottál? Mindent meg lehet oldani.

Kedves Kérdező!

Amint látom, ugyanarról a dologról beszélünk, s még a véleményünk is majdnem megegyezik, csak másképp magyarázzuk. :-)

Ha valaki közli veled a szexuális életét, az valóban elítélendő, én is utálom az ilyet. Utálom, amikor pl. egy férfi a munkahelyén azzal dicsekszik, hogy az éppen aktuális barátnőjének milyen mellei vannak, hogyan dugta meg, hogyan sz**pta le stb. Szóval ebben egyetértünk.

Az utcámban lakó házaspár helyzetéről is egyetértünk, valóban, ha én hallottam erről, akkor feltételezhető, hogy elmondhatták valakinek, mert nem hinném, hogy a nagymama leskelődött utánuk.

Ha valaki úgy szexel, hogy a szomszéd Pistike is hallja, az szintén elítélendő, mert nem igaz, hogy valaki annyira nem tud uralkodni az ösztönein, hogy legalább úgy csinálja, hogy ne hallják mások. Szóval ebben is egyetértünk. A szomszéd Pistike azonban nem szándékozik kipróbálni a te fiadon, ha nem meleg. S ugyanígy, a fiad sem fog engedni a (talán meleg) Pistikének, ha ő maga nem meleg. Attól senki sem lesz meleg, ha lát/hall melegeket szexelni. Ha ez a logika igaz lenne, akkor nem léteznének a világban melegek, hiszen minden meleg férfi+nő kapcsolatból születik, "normális" családban nő fel, vagyis a férfi+nő modellt látja a családjában és az egész társadalomban. Ha pedig neadjisten meghallja a szüleit amint szexelnek, akkor automatikusan heterónak kellene lennie abból a gyerekből, hiszen egy férfi+nő szexet hallott/látott.

Tehát ez az első, ami tévhit a részedről, mert senkiből nem lesz meleg amiatt, ha lát/hall két meleget (ahogy a fordított példán is láthattad, hogy nem állja meg a helyét e logika).

A következő mondat ismét, hogy nem tartozik senkire, ne közöljék, ezt korábban kifejtettem, szóval ebben is egyetértünk.

A rejtőzködő-titkolózó melegek teljesen jól csinálják, hogy titkolóznak? Ezzel is egyetértek, hiszen ma Magyarországon, főleg vidéken felvállalnia magát egy melegnek, az majdnem egyenlő az öngyilkossággal.

A következő gondolatod ismét a szexualitás magánjellegére vonatkozik, amit nem kell kibeszélni, ezzel harmadszor is egyetértek. :)

Undorodsz attól, hogy mit művelnek egymással az ágyban. Ez megint teljesen jogos, nekem is van jónéhány ismerősöm, munkatársam, rokonom, akiktől elkapna a hányinger ha belegondolnék, hogy hogyan szexelhetnek a feleségükkel/férjükkel, de éppen ezért nem gondolok bele mert nem rám tartozik. De amint már említettem, ha egy munkatársam a jelenlegi barátnőjével való szexszel dicsekszik, azt én is rühellem, szóval ebben is egyetértünk.

A hétvégés dologban mit értesz diplomatikus válasz alatt? Mert ha azt, hogy valahogy okosan kikerülje a választ, az nagy igazságtalanság lenne, mert ez alapján akarva-akaratlanul is azt erősítenéd, hogy a melegek másodrendű emberek. Hiszen ha egy heteró nő nyugodtan elmesélheti, hogy a pasijával/férjével milyen csodás wellness-hétvégét töltött el, akkor egy meleg ember miért ne válaszolhatná a "Kivel voltál?" kérdésre, hogy a párjával volt? S hangsúlyozom, nem szexről van szó, csupán egy hétvégi kirándulásról.

2017. máj. 30. 15:25
 20/50 anonim ***** válasza:
53%

Egy kereszténynek ugyanúgy joga van undorodni mint egy nem kereszténynek akármitől.

Azt állítani, hogy Isten elítéli a melegeket, vagy elítélendőnek tartja az azonos neműek kapcsolatát, ahhoz nincs joga senkinek. Az egy szubjektív értelmezése a Bibliának.

2017. máj. 30. 16:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!