Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos szülők, mit tennétek...

Vallásos szülők, mit tennétek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Ha a gyereketek iskolából hazatérve teljes komolysággal kijelentené, hogy mostmár tudja hogy a Föld bizonyítottan 4,6 milliárd éves, hogy az élet mai formája evolúciós fejlődés következménye?

Persze tudom hogy sokan eleve elfogadják ezeket amellett hogy hívő keresztények, szóval elsősorban olyanok reakciója érdekelne, akik ténylegesen tagadják az ilyesmit. Szóval, mit tennétek ilyen helyzetben? Ráhagynátok a gyerkőcre, vagy leülnétek elmagyarázni hogy szerintetek nem igaz? Vagy ha nem hinne nektek, mondván a tanár bizonyította neki a dolgot, kivennétek inkább az iskolából?

2017. máj. 26. 20:41
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:

Kedves Anonimikusz Antiistentelenikusz barátom!

Nem arra a kérdésemre, hanem # 11-ben levőre!

" Te mivel méred a hőmérsékletet?"

2017. máj. 29. 13:49
 32/46 anonim ***** válasza:

Oh, kedveskéim... Hovindok... Mit is mond Demóna barátunk?

"Mond igazságokat"?

1, "dr" Hovind phd-ja (doktori fokozata) "oktatás"-ból van. Valahogy érdekes módon senki másról nem hallottam, hogy ilyen tárgyból lenne neki... és talán nem is meglepő, hogy ezt a fokozatot egy senki által el nem ismert "iskola" ellenjegyzi.

2, Azt hallottátok-e, hogy a mi jó "dr" Hovindunk éppen mostanában szabadult a sittről? 10 évet ült a szentünk!

Persze, tudom jól, ezek ad hominum támadások voltak, de már vagy két éve szedem szanaszéjjel itten oldalas kommentekkel Hovind barátunkat, akinek ennél több kell: kérdezzen, és megkaphatja! :)

Jah, és Werner Gittet is szétszedtük már: mutassatok valami újat, légyszíve! :D (Ne, ne Ken Hamet, ő a másik kedvencem! :D)

2017. máj. 29. 13:57
 33/46 követ62 ***** válasza:
89%

Szia.

Én mint fanatikus kis szektás. ;D

Ezt mondanám a gyerekemnek "Tényleg? Na gyere csak mindjárt ki vetem belőled ezt a butaságot.";D He, he, he.

Nálunk ugye nincs gyermek keresztség, tehát a gyerekem nincs megkeresztelve. Lehet, hogy nem hiszitek, de kicsi korától azt mondogatom neki, "nem kötelező a gyülekezetbe járni". (A mai napig jár és 15 éves)

Viszont, ha jön elvárom, hogy rendesen viselkedjen és vegyen részt a gyerek tanitáson.

És, ha egy ateistának (vagy bárki másnak)joga van a gyerekét arra tanitani amiben ő hisz akkor nekem miért ne?

És pontosan azért mert nincs megkeresztelve lehetősége van választani.

Én kérhetem és imádkozhatok érte, de szó sincs erőltetésről. Főleg miután már tud önállóan dönteni.

Irathattam volna katolikus iskolába, de úgy voltam vele elég lesz az evolúciót helyre tenni a fejébe nem kell még a Máriázás, meg az egyéb.

Ezenkívül hála Istennek megvan a bizalma bennem, de legfőképpen Istenben és nem a tanárban.

2017. máj. 29. 16:47
 34/46 Ozcar ***** válasza:
És a gyakori kérdéseken kinek van tudományos fokozata? Keress egy kreacionista tudományos keresztény fórumot, ott tedd fel a kérdésed...
2017. máj. 29. 16:52
 35/46 anonim ***** válasza:
0%

Hogy eltűntek azok akik itt az elején a mellüket verték hogy milyen felvilágosult tudománykedvelő a vallásosak túlnyomó része.

Most hogy megjelentek a többségi hozzáállást képviselő átlag "mélyen hívők", már nem akarják égetni magukat?

2017. máj. 29. 21:52
 36/46 anonim ***** válasza:
#3 vagyok. Az, hogy az evolúviótagadók írtak itt több kommentet, az nem jelenti azt, hogy ők lennének többségben. Itt vitázol velük, ugyanazok az emberek válaszolnak. Meg egy netes fórum statisztikáját nem lehet ráhúzni egy országos, vagy világszintű átlagra.
2017. máj. 29. 21:57
 37/46 anonim ***** válasza:
0%

"az nem jelenti azt, hogy ők lennének többségben"

Személyes tapasztalatom hogy az evolúciótagadás igenis elterjedt. Vagy vegyük azt az 5-10 évvel ezelőtti példát amikor a református gyülekezetek aktív tagjai között, tehát akiket mélyen hívőnek szokás nevezni, teljesen komolyan vett dologként terjedt az h mivel az egyik telefontársaság logója 6-os számra hasonlít, a 666 pedig a Sátán száma, ezért az adott telefontársaságot sátánisták irányítják, ez is a végidők jele stb.

Nem az ünnepekkor betérő hobbikeresztények közt terjedt ez akiknek nincs kifogásuk az evolúció ellen, hanem a gyülekezetek magját alkotók nagyrészénél, presbiterek, szervezők, lelkészek stb.

Amit az első oldalon írtam az is személyes tapasztalat a gyülekezetek magját alkotó vallásosakról.

2017. máj. 29. 22:42
 38/46 anonim ***** válasza:
0%
Ez egyébként az amerikai bibliaövezeti neoprotestánsok európai missziójának következménye akik próbálják visszatéríteni a liberalizálódó eu kereszténységet az "igaz útra". Nyomatják a prézdelórdos hillsongot, meg a többi hozzászólásban említett fundamentalista írókat is erősen propagálják a történelmi egyházakban.
2017. máj. 29. 22:48
 39/46 követ62 ***** válasza:
41%

NEM SÁTÁN SZÁMA A 666.

Az CSAK szimplán egy hatalom (ma országnak neveznénk) nevének száma ahogy önmagát nevezi. Ez azért lehetséges, mert a betűk amivel ír és beszél nem csak betűk hanem egyben számok is.

Ennyire egyszerű.

Nem kell túl misztifikálni.

2017. máj. 30. 06:24
 40/46 anonim ***** válasza:

#37, akikről te beszélsz, azok nem a keresztények, hanem az illuminati és összeesküvéselmélet hívők.

#38, a hillsonggal mi a baj? Én szeretem a zenjüket. De amúgy ez hogy jött ide?.

2017. máj. 30. 06:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!