Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásos szülők, mit tennétek...

Vallásos szülők, mit tennétek ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Ha a gyereketek iskolából hazatérve teljes komolysággal kijelentené, hogy mostmár tudja hogy a Föld bizonyítottan 4,6 milliárd éves, hogy az élet mai formája evolúciós fejlődés következménye?

Persze tudom hogy sokan eleve elfogadják ezeket amellett hogy hívő keresztények, szóval elsősorban olyanok reakciója érdekelne, akik ténylegesen tagadják az ilyesmit. Szóval, mit tennétek ilyen helyzetben? Ráhagynátok a gyerkőcre, vagy leülnétek elmagyarázni hogy szerintetek nem igaz? Vagy ha nem hinne nektek, mondván a tanár bizonyította neki a dolgot, kivennétek inkább az iskolából?

2017. máj. 26. 20:41
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
53%

Az már nagy hiba, ha egy szülő kényszeríti a vallást a gyerekre. El kell neki mondani, hogy van ilyen és van olyan, aztán majd, ha felnő és tudatosan gondolkozik, saját döntéseket képes hozni, akkor majd ő eldönti, hogy hisz-e Istenben vagy nem.

Tehát, ha ő ezt kijelenti, ehhez szabad akarata van, ha valamelyik szülő ezt gátolja, azt börtönbe zárnám. Mind a két nézőpontot meg kell ismertetni a gyerekkel és nem csak az egyiket. Amúgy meg nem zárja ki egymást a vallás és az evolúció sem az, hogy mennyi idős a Föld.

2017. máj. 26. 20:45
 2/46 A kérdező kommentje:

1. válaszoló

Tudom, tudom, ezt külön ki is emeltem, hogy sok kereszténynek tudom, nem okoz gondot egyszerre tényként kezelni az evolúciót és elfogadni Istent teremtőnek.

De azért vannak bőven akik nem ennyire nyitottak ami a tudományt illeti.

2017. máj. 26. 20:48
 3/46 anonim ***** válasza:
90%
Nem értem, mi célja az ilyen kérdéseknek, minden heten megkérdi valaki. Az egyházi iskolákban is ugyanazt a tananyagot tanítják töri, biosz és földrajz órákon, a történelmi egyház elfogadja ezeket a dolgokat, csak a nagyon fanatikusak nem, valamint a kis szekták hívei. Hogy ők mit reagálnának? Nem tudom. Én római katolikus vagyok, és teljes mértékben elfogadom az evolúciót, amellett, hogy hiszek Istenben is, úgy gondolom, az evolúciós folyamatok Isten által mentek végbe, és nem a véletlen által.
2017. máj. 26. 20:50
 4/46 anonim ***** válasza:
87%

*törtenelmi egyházak

bocsi

2017. máj. 26. 20:51
 5/46 anonim ***** válasza:
19%
az egy dolog hogy a történelmi egyházaknak mi az álláspontja, attól még egy átlag református ugyanúgy beszól a tévének ha millió évekről van szó, ugyanúgy elégeti a tudományos újságot, ugyanúgy hinni fog abban hogy a zene ami visszafele játszva furán hangzik az sátánista(Led Zeppelin!), a netet pedig kiköttetnék ha úgy gondolják h rossz hatással van a gyerek hitére. És az ilyen szülők általában a konteók és a csodagyógyizék lelkes hívei, mert a hitnek(hiszékenységnek) mindegy hogy vallásról vagy multicég "sátánista" logójáról van szó.
2017. máj. 26. 21:01
 6/46 anonim ***** válasza:
17%

Hmmm!Érdekes!Tudom,vannak ilyen elképzelések is.

A Föld korát nem tudjuk,csak azt,hogy az élővilág teremtése előtt történt ismeretlen idővel korábban,a"kezdetben".

Az evolució hipotézise,állami tananyag,annak ellenére,hogy temérdek tény cáfolja.Az ugyanolyan hamistan,mint a "finnugor elmélet".Hiába bizonyítottan hamis,az oktatásért felelős begyepesedettek ragaszkodnak azokhoz görcsösen.Tanuld meg,mert abból kell felelned,de nem kell minden butaságot elhinned.

2017. máj. 26. 23:42
 7/46 anonim ***** válasza:
69%
Na és mivel szeretnéd letagadni a láthatót? XD
2017. máj. 26. 23:43
 8/46 anonim ***** válasza:
92%
Örülnék, ugyanis én is vallásos vagyok, és hiszek az evolúciótól kezdve minden tudományos dologban. A tudomány összeegyeztethető a kereszténységgel, sőt, magát a világegyetemet Isten maga úgy alkotta meg, hogy így működjön, tehát tulajdonképpen Ő maga alkotta meg a tudományt. Hiszem, hogy ilyen csodálatos és felfedezésre váró világegyetemet teremtett 13,7 milliárd évvel ezelőtt! És még sok keresztény ismerősöm hiszi!
2017. máj. 26. 23:45
 9/46 anonim ***** válasza:
23%

PencroftTivald!

A gének(DNS)őrzik,a fajok jellemző tulajdonságait,s az alkalmazkodáson kívül nincs változás a fajokban évezredek óta.

Egy puhatestűből,sosem lesz gerinces....bár,néha istentelenből szoktak istenfélővé válni.

2017. máj. 26. 23:52
 10/46 anonim ***** válasza:
29%

Á, antiistentelen barátunk, megint zöldségeket beszélsz? :D

Továbbá: "A gének(DNS)őrzik,a fajok jellemző tulajdonságait" Nono, nem csak a fajokét... hanem a hasonló fajok közös eredetéit is!

2017. máj. 27. 00:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!