Vallásos szülők, mit tennétek ilyen helyzetben?
Ha a gyereketek iskolából hazatérve teljes komolysággal kijelentené, hogy mostmár tudja hogy a Föld bizonyítottan 4,6 milliárd éves, hogy az élet mai formája evolúciós fejlődés következménye?
Persze tudom hogy sokan eleve elfogadják ezeket amellett hogy hívő keresztények, szóval elsősorban olyanok reakciója érdekelne, akik ténylegesen tagadják az ilyesmit. Szóval, mit tennétek ilyen helyzetben? Ráhagynátok a gyerkőcre, vagy leülnétek elmagyarázni hogy szerintetek nem igaz? Vagy ha nem hinne nektek, mondván a tanár bizonyította neki a dolgot, kivennétek inkább az iskolából?

Semmit nem tennénk. Ma már az egyházak is elfogadják ezeket a dolgokat, hiszen a bizonyítékokkal alátámasztott tudományos eredményeket senki sem cáfolhatja meg. A Biblia nem egy történelemkönyv. A plébánosunk mondta ezt, pont egy bibliaórán. De ha utánaolvasol a különböző felekezetek állásfoglalásainak e témában, láthatod, hogy az evolúciót nem vonják kétségbe. A Bibliát nem szabad szó szerint értelmezni, hanem Isten üdvözítő tervét kell benne meglátni, szóval ha a gyereked ezt elhiszi, azt nagyon jól teszi, ha pedig áttennéd egy egyházi iskolába, ott is ugyanezt tanítanák neki, mivel a több milliárd éves evolúció ténye teljesen elfogadott dolog.
Én egyébként régebben feltettem egy hasonló kérdést az egyik egyházi honlapon, a "lelkiatya válaszol" rovatba. Azt kérdeztem, hogy az evolúció során mikor volt az a pont, hogy az állatból ember lett. Hiszen tudományosan meg lehet határozni, hogy onnantól ember, hogy 2 lábra áll, eszközöket kezd használni majd készíteni stb, vallási értelemben viszont attól ember az ember, hogy lelke van, s hogy mikor történt meg ez, hogy az a majomszerű állat (a mi vér szerinti ősünk) lelket kapott?
A lelkiatya erre azt válaszolta, hogy ez Isten csodás titka, olyan titok, mint mondjuk egy ember fogantatása, hiszen ott sem tudni pontosan, hogy a hímivarsejt és a petesejt egyesülésekor melyik az a pillanat, amikor Isten lelket ad annak a mikroszkopikus valaminek. Szóval egy szóval sem írta ez a pap, hogy az evolúció butaság lenne. Ja, és görögkatolikus papról volt szó.
Szóval az evolúciót már néhány fundamentalista szekta kivételével minden egyház elfogadja.

Válaszoltam.
Olvasd el,a 6.választ!

Nézesd meg vele ezt a videót:
Biztos vagyok benne,hogy nem kell neki magyarázni,hogy az evoluciót.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!