Van olyan rész a Bibliában, amely azt írja, hogy Jézus Krisztus alászállt a pokolra - ha igen, mit csinált ott?
Helytelen, és a Biblia tanításával ellentétes felfogás/értelmezés/elképzelés az, miszerint Jézus a pokolba (az ítélet helyére) ment volna és ott prédikált volna. Ezzel szemben a Biblia azt írja, hogy Jézus a paradicsomba ment halála után ("Még ma velem leszel a paradicsomban").
A Biblia világosan tanít arról, hogy mindenki annak alapján lesz megítélve, amit e földön tett, ahogyan élt, és a halál után nincs semmilyen lehetőség ezen változtatni (lásd pl. a Jézus által elmondott gazdag és Lázár története). A Biblia arról is egyértelműen ír, hogy azok, akik nem hallottak Istenről/Jézusról, a lelkiismeretük alapján lesznek megítélve. Tehát logikátlan is lenne az, hogy egyesek még a haláluk után esélyt kapnak, maga Isten Fia prédikál nekik, hogy megtérjenek, mások meg a lelkiismeretük alapján lesznek megítélve.
Az 1Péter 3:18-29 értelmezéséről érdemes ezt elolvasni:
Jó a hozzászólásod kivéve az alábbi állítást.
"Ezzel szemben a Biblia azt írja, hogy Jézus a paradicsomba ment halála után"
A Biblia ilyet nem ír sőt az ellenkezőjéröl tesz bizonyságot maga Jézus.
Ján 20:17 Monda neki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nekik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez.
"Nem mentem még fel"!!! Miért olyan nehéz elhinni Jézus szavait!
""Ezzel szemben a Biblia azt írja, hogy Jézus a paradicsomba ment halála után"
A Biblia ilyet nem ír sőt az ellenkezőjéröl tesz bizonyságot maga Jézus."
Nem igazán értem a hozzászólásodat. Azt mondod, a Biblia nem ír ilyet, holott éppen a Bibliát idéztem. Jézus maga mondta a latornak, hogy együtt lesz vele még aznap a paradicsomban.
""Nem mentem még fel"!!! Miért olyan nehéz elhinni Jézus szavait!"
Egyáltalán nem nehéz elhinni Jézus szavait. Természetesen nem ment még akkor fel az Atyához Jézus. Hol itt az ellentmondás? Az Atya nem a paradicsomban van.
A Biblia alapján úgy tűnik, hogy a paradicsom (édenkert) az a hely, ahova a halottak egy része kerül (akik az Úrban haltak meg), ez nem egyenlő a mennyországgal.
"Az Atya nem a paradicsomban van"
Jel 2:7 Akinek van füle, hallja, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek. A győzedelmesnek enni adok az élet fájáról, amely az Isten paradicsomának közepette van.
"Azokat a lelkeket, akik nem istent választották, haláluk után nem kerülnek Istenhez, és haláluk után a sátánhoz kerülnek, aki majd soha véget nem érő szenvedésben részesíti őket."
Ez is nagy tévedés, a Biblia semmi ilyesmit nem ír. A pokol (kénkővel égő tüzes tó, az ítélet helye) a sátánnak és az ő angyalainak készíttetett büntetésül. Ott tehát nem a sátán lesz az Úr, hanem szenvedni fog rendesen. Valamint mindazok, akik nem Istent választották, vele együtt.
"Jézus tehát nem került a pokolba. Nem is szállt oda. Aki pedig oda került, azokkal már nem is tud kapcsolatba lépni."
Érdekes tagadása ez Isten mindenhatóságának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!