Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A katolikus papok miért...

A katolikus papok miért engedhetik meg maguknak azt, hogy KÖVÉREK legyenek?

Figyelt kérdés

Ha betartják a cölibátust, akkor ez miért nem fontos, hogy ne egyenek annyit és ne egyenek annyi édességet.

Apácákra is vonatkozó kérdés.

Sok esetben nem látom azt, hogy azért ilyen nagy test, betegség eredménye lenne.

2017. máj. 15. 15:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Mikor látsz papot?

A misét bő fehér felöltőben mutatják be, amit reverendára vagy rendi ruhára vesznek fel. Ebben még a sovány papok is kövérnek látszanak.

Télen, amikor hideg van, akkor jól is jön, hogy ilyen bő, mert lehet venni alá még kardigánt és pulóvert is.

2017. máj. 16. 09:39
 12/17 A kérdező kommentje:
Civil ruhában láttam és akkor döbbenetem rá, hogy te jó ég ez lehet hogy terhes?
2017. máj. 16. 10:40
 13/17 anonim ***** válasza:
kb.ugyanezt feltehetnénk fordítva is.A környezetemben pl. egyetlen elhízott pap sincs, pedig ismerek párat. Egyébként szerintem az emberek a házasságban is el tudják hagyni magukat. Nézd meg, mennyi kövér ember van.
2017. máj. 16. 14:10
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Uristen... hát.. bármennyire is meg fogsz lepődni, de egy katolikus papnak is 2 keze, 2 lába, 2 füle van, s neki is szüksége van táplálékra, mint bármely más élőlénynek. :) Emiatt egy katolikus pap is szokott enni. S mivel egy katolikus pap/lelkész szellemi munkát végez, így érthető, hogy elhízásra hajlamosabbak (ahogyan pl. az irodában dolgozó emberek is). Emellett aki genetikailag is hajlamos a hízásra, az el is fog hízni, de azt most sem értem, milyen összefüggés van a katolikus papok és a hízás között. :)
2017. máj. 16. 15:26
 15/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező kérdezd már meg azt is hogy a katolikus egyházból mikor és miért tűnt el a böjtölés szinte teljesen?!

Mert kényelmetlen és mert lehet helyettesíteni más dologgal???

Csak a nagyböjt idején egy pár napon böjtölnek az

egyház előírása szerint!!!!

Nem kell csodálkozni a kövér papokon sem, ezek után!

2017. máj. 16. 18:42
 16/17 A kérdező kommentje:
Én nagyon sokat küzdök a mohóságom ellen és sok papon látom, hogy egyáltalán nem harcol, hanem eszik.
2017. máj. 18. 19:30
 17/17 anonim ***** válasza:

A papoknak többet kell böjtölniük, mint a világiaknak. Csakhogy az egyházban a böjt az nem éhezést jelent, nem jelenti a kalóriák korlátozását, hanem éppen olyan ételeket kell elhagyni, amelyek változatosabbá teszik az étkezést, és pont az elhízás ellen hatnának.

A katolikus egyház úgy képzeli, hogy a böjttel segítik az önfegyelmet. Dehogyis. Böjtön kívül pont hogy rombolják az önfegyelmet.

2017. máj. 19. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!