Lehetséges a megkeresztelést visszavonni?
Elsősorban olyanok válaszát várnám, akik szembesültek ezzel a problémával, vagy az egyházon belül képben vannak a dolgokkal.
Születésem után engem is, mint sok más társamat, megkereszteltek. Nem vagyunk vallásosak családi szinten, én nem is voltam még templomban (csak néhányszor hangversenyen), nem is érzem szükségességét a vallásnak. Ezek miatt szeretném, ha utólag "visszakeresztelnének" (mi erre a jó kifejezés), tehát hogy megszüntessék azt az állapotot, hogy meg vagyok keresztelve (remélem érthető így).
A kérdés: egyáltalán lehetséges-e ez, ha igen, milyen módon?
"Nem a fenét nem tartják nyilván... mégis hogy a jó bánatba jönne össze itt a kilencvenakárhány %-os vallásossági arány? "
Népszámláláskor önbevallásos alapon megy. Egyébként rengetegen bemondják, hogy ők xy egyház tagjai, meg hívők, aztán közben a templomok konganak az ürességtől. A valóságban a statisztikákban jelzettek tizede sem gyakorolja a "hitét".
Kérdező, csak négyszer volt idáig a kérdés.
Vissza lehet vonni, csak megszüntetni nem lehet.
De bejegyzik, hogy már nem vagy keresztény.
NE HAGYD MAGAD MEGVEZETNI! Aki hívőt kérdezel, az mind megpróbál erről lebeszélni - így, vagy úgy.
Viszont nem vagyok hajlandó ötödször is leírni, hogyan kell ezt: keresd vissza.
Megszüntetni vagy visszavonni nem lehet, mivel ez már egy megtörtént dolog.
Kicsit olyan, mintha szereznél egy nyelvvizsgát, de igazából nem akarod használni és kéred, hogy vegyék el. A kérdésnek eleve nincs értelme: a nyelvvizsga dokumentálva lett, a papírod megvan. Az más kérdés, hogy te nem akarod használni. Igaz, a papírt elégetheted, ha neked ezzel megnyugszik a lelkiismereted, de magát a nyelvvizsga megszerzésének tényét nem lehet megszüntetni. Ne használd a nyelvet és kész.
A párhuzam onnan van, hogy az egyház vezet keresztelési anyakönyvet. Ami egy hivatalos dokumentum, ami a keresztelés tényét rögzíti, ezért innen kitörölni nem lehet senkit.
A megtörténtet nem lehetséges meg nem történtté tenni,de miért kellene meg nem történtté tenni,hogy hógolyóval arcon dobtak 1997 február 12-én 12:34-kor?
A gyermekkeresztség,a gyermek akaratán kívül történt.Számára nem jelent semmit,csak egy lefröcskölést.
Keresztény NEM az,aki meg van keresztelve,hanem aki követi Krisztust életével,gondolataival,szavaival.
Aki Istenbe vetett hit nélkül éli életét,akkor sem keresztény,ha 100 pap lefröcskölte.
Egy másik dolog,a statisztika,amely alapja, az egyházat támogató állami pénzeknek.Az egyházak támogatását NEM a népszámlálási adatokra,hanem a keresztelési adatokra alapozzák.Ezen,csak a parlament,vagy nápszavazás változtathatna.
Egy újabb dolog,a "keresztény ország"kérdése.
Az az ország,melynek törvényei a krisztusi elveken alapszik,és uralkodói ezen krisztusi elven SZOLGÁLJÁK országukat,nevezhető kereszténynek.
A cimke,semmit sem ér tartalom nélkül!
Személyes
Folyt.
Személyes véleményem,Magyarország keresztény országgá minősítéséről,az alkotmányban:
Nagyon szeretném,ha igaz lenne,de nem igaz.Sem törvényeink,sem vezetőink nem hasonlítnak Krisztusra,vagy elveire.
Látod, lepontoztak 0%-ra, és SENKI nem írta le a jó választ. Nem hiszem, hogy senki nem volt itt az előző 4 hasonló kérdésnél, így szerintem simán letagadják a tényeket.
Tehát: battyogj el oda, ahol kereszteltek, és jelentsd be, hogy nem kívánsz többé keresztény lenni. EZ LEHETSÉGES.
Persze ott is megpróbálnak majd lebeszélni.
De kötelessége ezt bejegyeznie a keresztelési naplóba. Oda, ahol a keresztséged bejegyzése van.
EZZEL lesz érvénytelen a keresztséged.
Mondjuk arra kíváncsi lennék, melyik keresztény tanítás mondja azt, hogy hazudj, ha valaki ki akar térni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!