Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan lehet semlegessé tenni...

Hogyan lehet semlegessé tenni a megkeresztelést és a konfirmációt?

Figyelt kérdés
Gyerek koromban meg lettem keresztelve és az iskolában meg fenyegetett a pap és az igazgató, hogy ha nem konfirmálok le (református ált. iskola) akkor nem kapok bizonyítványt, így kénytelen voltam azt is letenni. De én ateista vagyok, akkor is az voltam, hogyan lehet ezt az egészet semlegesíteni? engem zavar, hogy azt mondhatják rám hogy én meg vagyok keresztelve meg hogy le konfirmáltam és isten szolgája vagyok blablabla.. :D

2014. júl. 8. 15:55
 1/10 anonim ***** válasza:

Hivatalosan írásban kérheted azt, hogy ne tekintsenek az adott egyház hívének. Ha ez megnyugtat téged.

De a keresztelés egy "eltörölhetetlen" jel. :)

2014. júl. 8. 16:00
 2/10 A kérdező kommentje:
És ilyet hol lehet kérni, kitől?
2014. júl. 8. 16:01
 3/10 anonim ***** válasza:
Egyszerűen nem foglalkozol vele.
2014. júl. 8. 16:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha ateista volnál, akkor kb leszarnád.
2014. júl. 8. 16:07
 5/10 A kérdező kommentje:
az vagyok ,csak mondták már rám hogy vallásos vagyok, mert ugye hivatalosan az vagyok :D és az zavar hogy az egyház tagja vagyok XD a sok elvetemült agymosotthoz engem ne hasonlítgassanak :D ez olyan mint ha neked azt mondanák hogy meleg vagy, mert az van ki írva a facebookodon (mert valaki rá írta, de nem te), és téged is zavarna le merném fogadni :D
2014. júl. 8. 16:13
 6/10 anonim ***** válasza:
79%
picit tulgondolod te ezt az egeszet. egyszeruen ne foglalkozz ezzel, mit erdekel hogy ki mit gondol a te vallasossagodrol vagy epp annak hianyarol? ha valaki ettol tobbnek vagy epp kevesebbnek lat teged, az csak ot minositi.
2014. júl. 8. 16:24
 7/10 homo ludensz ***** válasza:
Talán állami iskolába kellett volna beiratkoznod vagy átiratkoznod.Azt látod nem tudom hogy az igazgató visszatarthatja e a bizonyítványt vagy csak fenyegetőzött.Azt viszont sejthettétek te és a szüleid hogy egy egyház által működtetett iskolába egyházi nevelést is kapsz és eltolódnak a vallás irányába az elvárások.
2014. júl. 8. 16:44
 8/10 A kérdező kommentje:
hát nem én iratkoztam be az általános iskolában, átmenni máshova 7.-ben meg már nem szerettem volna.. de nem is az a lenyeg, ez már megtörtént, változtatni nem tudok rajta, hanem az hogy nem akarok az egyház tagja lenni :D
2014. júl. 8. 17:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha ennyire zavar, akkor nem vallod magad a népszámláláson vallásosnak. Az a hivatalos, aminek a népszámláláson vallod magad. Mivel a keresztség csak hit által értelmezhető, ha Te nem hiszel, akkor számodra nincs rajtad semmijen jel. De azért én hívőként kikérem magamnak, hogy leagymosottazzál.
2014. júl. 8. 21:21
 10/10 anonim ***** válasza:
28%

Lényegében mind a két eset,Isten szemében egy holt cselekedet,semmit nem jelent .Ha olvasnád a Bibliát akkor tudnád,?: Az Úr előtt a töredelmes és alázatos lélek számít.Vagyis csak egyedül az számít ,hogy hiszel e Jézusban.

Mivel te aszt mondod ,hogy nem,semmi jelentősége az életednek ,"vallásodnak,hitetlenségednek".

2014. júl. 9. 16:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!