Tarthatatlan-e (ciki, gáz, stb. ) hogy templombajáró, vallásos egyén létemre szívesen hallgatok pl. Entombed-et, Theriont?
Entombed - Left hand path dal, ami úgy kezdődik, hogy:
I am my own gods - én vagyok a magam istene, ezt tanítja
az igazi sátánizmus is nem? Mármint nem ez a hollywood-i,
amit egyes black-metal bandák hirdetnek, meg a szüzek felkoncolása, arcfestés, saatn your master meg hasonló halandzsák.
Vagy amiket még szívesen hallgatok: Slayer - altar of sacrifice/Jesus saves, Hell awaits, South of heaven.
Akkor a Trónfosztók-tól (God Dethroned) a Bloody Blasphemy dal, Therion-tól a gothic kabbalah, aminek a cd füzet belsejében mindenféle mágikus jelek vannak. Úgy tudom, hogy a dalszövegeikban rendre megjelenik az okkultizmus. Vélemények?
# 8/10-essel értek egyet.
Ha tudod ki vagy,akkor tudatos vagy a zenére.
"I am my own gods - én vagyok a magam istene, ezt tanítja
az igazi sátánizmus is nem?"
Ha megfigyeled,Jézus is hasonlóan gondolkodott.
Ítélkezni,mások zenei ízlése felett senkinek sincs joga.
Egy elv viszont működik:
"Aki nem akar vásárolni az ördög boltjából,az nem nézegeti a kirakatát."
Döntsd el,mit keresel egy olyan zenei világban,ahol Isten szeretettörvényével ellentétes dolgokat reklámoznak!
Van egy holland blackend death metal zenekar, melyek nemrég
újjáalakultak, én csak a holland trónfosztóknak hívom őket -
God Dethroned, hangzatos név, ugye? Nekik van egy albumuk,
ami megvan, elég jó, dallamosak a számok s az album a címével ellentétben nem blaszfémikus, ez a borítója:
A darklyrics-en megtalálhatóak a szövegei is.
Szerintetek ez mit ábrázol? A golgotai eseményeket tudom ,de éppen megfeszítik vagy le akarják szedni a keresztről? Szerintetek. Ha már előhozakodtam a témával, érdekelne ez is.
Ui.: a címadó szám valahogy így kezdődik, lefordítva:
"Azon a napon, mikor meghaltál, ők egyszerűen csak otthagytak. Gondolod, hogy nem aggódtam?"
Meg a végén: "in the army of love, of love... bloody blashemy".
Alapvetően azt hallgatsz, amit akarsz, ami tetszik. Ha ennek a mondanivalója ellentétes a világnézeteddel, akkor gondold végig: tényleg tetszik neked, vagy csak valami miatt elhitetted magaddal? Tényleg az a nézeted, amit vallasz, vagy csak elhitetted magaddal?
A másik dolog: a metal általában kritikusan nézi a világot. Az egyik legszebb példa a Slayer, akiknek meglehetősen sátáninak tűnő szövegeik vannak, ugyanakkor az énekesük istenhívő ember. Aztán amikor jobban belenézel a szövegekbe és értelmezed őket, rájössz, hogy sokkal inkább az egyházakat kritizálják, különösen az álszent hipokrita hívőket. Szóval érdemes lenne odafigyelni a mondanivalójukra, különösen, mert sok emberhez eljuthat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!