Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tarthatatlan-e (ciki, gáz,...

Tarthatatlan-e (ciki, gáz, stb. ) hogy templombajáró, vallásos egyén létemre szívesen hallgatok pl. Entombed-et, Theriont?

Figyelt kérdés

Entombed - Left hand path dal, ami úgy kezdődik, hogy:

I am my own gods - én vagyok a magam istene, ezt tanítja

az igazi sátánizmus is nem? Mármint nem ez a hollywood-i,

amit egyes black-metal bandák hirdetnek, meg a szüzek felkoncolása, arcfestés, saatn your master meg hasonló halandzsák.

Vagy amiket még szívesen hallgatok: Slayer - altar of sacrifice/Jesus saves, Hell awaits, South of heaven.

Akkor a Trónfosztók-tól (God Dethroned) a Bloody Blasphemy dal, Therion-tól a gothic kabbalah, aminek a cd füzet belsejében mindenféle mágikus jelek vannak. Úgy tudom, hogy a dalszövegeikban rendre megjelenik az okkultizmus. Vélemények?

2017. máj. 3. 11:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
41%

# 8/10-essel értek egyet.

Ha tudod ki vagy,akkor tudatos vagy a zenére.

"I am my own gods - én vagyok a magam istene, ezt tanítja

az igazi sátánizmus is nem?"

Ha megfigyeled,Jézus is hasonlóan gondolkodott.

2017. máj. 3. 21:33
 12/17 anonim ***** válasza:
41%
Én is hívő vagyok és hallgatok ilyen zenéket. A Therion az egyik nagy kedvencem (mondjuk szerintem bennük pont nincs "sátáni". Kicsit okkult, meg sok számukban régi, pogány hitvilághoz köthető témákat dolgoznak fel, de akkor ilyen erővel Szophoklészt se olvassunk és Wagner: Niebelung-gyűrűt se hallgassunk...). Egy kamaszra lehet, hogy másként hatnak az ilyenek, de felnőttként azért el tudjuk dönteni, hogy csak a zene miatt hallgatod, vagy azonosulsz is vele teljesen.
2017. máj. 3. 21:47
 13/17 anonim ***** válasza:
42%

Ítélkezni,mások zenei ízlése felett senkinek sincs joga.

Egy elv viszont működik:

"Aki nem akar vásárolni az ördög boltjából,az nem nézegeti a kirakatát."

Döntsd el,mit keresel egy olyan zenei világban,ahol Isten szeretettörvényével ellentétes dolgokat reklámoznak!

2017. máj. 3. 22:20
 14/17 A kérdező kommentje:

Van egy holland blackend death metal zenekar, melyek nemrég

újjáalakultak, én csak a holland trónfosztóknak hívom őket -

God Dethroned, hangzatos név, ugye? Nekik van egy albumuk,

ami megvan, elég jó, dallamosak a számok s az album a címével ellentétben nem blaszfémikus, ez a borítója:

[link]

A darklyrics-en megtalálhatóak a szövegei is.

Szerintetek ez mit ábrázol? A golgotai eseményeket tudom ,de éppen megfeszítik vagy le akarják szedni a keresztről? Szerintetek. Ha már előhozakodtam a témával, érdekelne ez is.

Ui.: a címadó szám valahogy így kezdődik, lefordítva:

"Azon a napon, mikor meghaltál, ők egyszerűen csak otthagytak. Gondolod, hogy nem aggódtam?"

Meg a végén: "in the army of love, of love... bloody blashemy".

2017. máj. 4. 08:06
 15/17 anonim ***** válasza:
23%
Csak simán képmutató vagy, vagyis csak egy átlagos keresztény. :)
2017. máj. 4. 17:17
 16/17 Tom Benko ***** válasza:

Alapvetően azt hallgatsz, amit akarsz, ami tetszik. Ha ennek a mondanivalója ellentétes a világnézeteddel, akkor gondold végig: tényleg tetszik neked, vagy csak valami miatt elhitetted magaddal? Tényleg az a nézeted, amit vallasz, vagy csak elhitetted magaddal?

A másik dolog: a metal általában kritikusan nézi a világot. Az egyik legszebb példa a Slayer, akiknek meglehetősen sátáninak tűnő szövegeik vannak, ugyanakkor az énekesük istenhívő ember. Aztán amikor jobban belenézel a szövegekbe és értelmezed őket, rájössz, hogy sokkal inkább az egyházakat kritizálják, különösen az álszent hipokrita hívőket. Szóval érdemes lenne odafigyelni a mondanivalójukra, különösen, mert sok emberhez eljuthat.

2017. máj. 5. 21:05
 17/17 anonim válasza:
az a rossz ha magadban vívod meg a kérdést,újra és újra. ha nem tudod magadban elválasztani az ízlést, sztem hagyjad ki a dolgot..esetleg ajánlhatok extrém keresztény zenekarokat, mint:Christageddon, Horde
2021. febr. 5. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!