Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szabad e követni rágalmazó...

Szabad e követni rágalmazó egyén tanítását? Mit ír a Biblia a rágalmazásról?

Figyelt kérdés

Tegnap óta a válaszok hatására, amit a kérdéseimre kaptam mindig újabb és újabb kérdés merül fel bennem.

Tegnap megkérdeztem, hogy mennyire fáj az annak, aki elhagyta az őrtorony szervezetet az, hogy ez miatt elméjében betegnek titulálják.

Mikor ezt egy tanú rágalomnak mondta, ez miatt be is lett másolva az őrtorony bizonyos lapszáma, ahol ez le van írva, tehát ez tény, nem rágalom.

Ezek után szegény tanú nem azt mondta, hogy tévedett és tényleg van ilyen, hanem ragaszkodott ahhoz, hogy ez biblikus tanítás.

Ismét feltettem a kérdést, hogy hol található a Bibliában olyan, hogy az őrtorony szervezetet elhagyókat elméjükben betegeknek kell mondani, de nem tudott igét felmutatni, így bennem felmerült a következő, nagyon komoly kérdés:

Ha nincs a Bibliában ezt megalapozó ige és valljuk be, elég sértő kijelentés valakit elméjében betegnek mondani, csak mert elhagy egy szervezetet, ezért ez RÁGALOM.

Ezt írja a Biblia a rágalmazókról:

Tele vannak mindenféle hamissággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal, tele irigységgel, gyilkos indulattal, viszálykodással, csalással, rosszindulattal; besúgók, 30 rágalmazók, istengyűlölők, gőgösek, fennhéjázók, dicsekvők, találékonyak a rosszban, szüleiknek engedetlenek, 31 kíméletlenek, szószegők, szeretetlenek és irgalmatlanok. 32 Ezek ismerik ugyan Isten igazságos rendjét, amely szerint halálra méltók, akik ilyeneket tesznek; mégis nemcsak teszik ezeket a dolgokat, hanem azokkal is egyetértenek, akik ilyeneket tesznek.

Most tehát azt írom nektek, hogy ne tartsatok kapcsolatot azzal, akit bár testvérnek neveznek, de parázna vagy nyerészkedő, bálványimádó vagy rágalmazó, részeges vagy harácsoló. Az ilyennel még együtt se egyetek!

sem tolvajok, sem nyerészkedők, sem részegesek, sem rágalmazók, sem harácsolók nem fogják örökölni Isten országát.

Stb.

Vajon akkor egy rágalmazó szervezet tanítását, ami a Biblia szerint nem fogja örökölni Isten országát, szabad e követni?

2017. jan. 27. 08:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

"A te dolgod az,hogy engedelmeskedj"!

Itt egy rövid animációs film ami elég jól megmutatja,hogy mi zajlik az ördögtorony falain belűl;

https://www.youtube.com/watch?v=qTEQdEfUp6E

2017. jan. 27. 10:06
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a videót, de mivel jól tudom, hogy azt tanú nem fogja megnézni, ezért inkább maradjunk meg azoknál a TÉNYEKNÉL, amiket ide leírtam.
2017. jan. 27. 10:13
 3/12 anonim ***** válasza:

Attól mert egy ember rágalmaz, még nem az egész szervezet rágalmaz. Magyarul te is rágalmazol...:D

A levezetésedből pedig az következik, hogy nem fogod így örökölni Istened országát.

Szerencsére viszont nem a te döntéseid alapján ítélkezik, szóval nem kell azért paráznod.

2017. jan. 27. 11:10
 4/12 A kérdező kommentje:
Neked jól esne, ha kilépsz és azt tanítják rólad, hogy elmédben beteg vagy? Ezt hallgatja a benn maradt anyukád, apukád, húgod, bátyád?
2017. jan. 27. 11:31
 5/12 anonim ***** válasza:

Hogy miért fokozod az értetlenségeddel a dolgokat.

az őrtorony folyóirat, Biblia alapján készül, amit témákra osztottak, és így téma alapján vannak megírva, hogy a Teremtő mit gondol erről vagy arról a témáról, dologról.

ezért ez nem rágalmazás, hanem megállapítjuk a Biblián keresztül, hogy mit gondol Isten erről vagy arról, és ezért mi is igyekezzünk e szerint gondolkodni az adott dologgal kapcsolatban.

2017. jan. 27. 11:40
 6/12 anonim ***** válasza:

És akkor első sorban Istent kell rágalmazással vádolnod, mert Ő íratta le, mit gondol egyes emberekről, és dolgaikról.

PL(Prédikátor 7:9) 9 Ne sértődj meg hirtelen szellemedben, mert a sértődés az ostobák kebelében nyugszik.

Isten azt íratta le, hogy aki megsértődik, azt ostobának nevezi.

Ez egy megállapítás. S ha evvel egyetértek, akkor Én bűnös vagyok? Akkor Isten is az, mert Ő mondta ki.

2017. jan. 27. 11:45
 7/12 anonim ***** válasza:

Magyarul, aki Isten megállapításaival egyet mer érteni, az aljas, rágalmazó, mert talán a rokonai tettek ilyet vagy olyat, és ezért nem érthetünk egyet a teremtővel.

Na ez szép.

Vagy is jobban ragaszkodok a rokonaimhoz, mint Jézus elvárásaihoz. ellenben érzéketlen gonosz ember vagyok,

csak a baj, hogy akkor Jézus is az, mert ezt kérte a tanítványaitól, és Isten szava is ezt írja, hogy kerüljék az ilyen embereket akár rokon akár nem.

2017. jan. 27. 11:50
 8/12 anonim ***** válasza:
Nekem nincs családtagom ilyen idióta szervezetekben. Bár az nyilván nagyon rossz, ha valakinek a családja ilyen fanatikusokból áll. Sajnálom aki olyan helyre születik.
2017. jan. 27. 12:37
 9/12 anonim ***** válasza:

"Neked jól esne, ha kilépsz és azt tanítják rólad, hogy elmédben beteg vagy? Ezt hallgatja a benn maradt anyukád, apukád, húgod, bátyád?"

Kedves Kérdező!

Nem értem, hogy igazából mi bajod van ezzel?

A vérkapcsolat nagyon komoly megkötözöttség lehet.

Szerintem inkább örülnöd és örvendezned kellene, ha a családod Jehova Tanúihoz tartoznak és ez miatt bántanak!

A közömbösség = néma gyűlölet.

De ezt Jézus előre megmondta: "Ellensége lesz a saját háza népe is"

Örülj, hogy megtértél, ezzel tulajdonképen nekik is példát adtál a megtérésre, ezzel tudsz csak segíteni nekik jelenleg.

Türelem, ez a példa adásod (ha szeretettel elviseled a gyűlöletet, és nem ütsz vissza) előbb utóbb hatni fog, és ők is meg fognak térni abból az őrületből, amiben jelenleg vannak.

2017. jan. 27. 12:54
 10/12 A kérdező kommentje:

Kedves 9-es válaszoló, nincs ilyesfajta gondom, sőt engem nem is nevezhetnek elméjében betegnek a szervezet tagjai. :)

Elég durva rágalom ez a két szó és minden tisztességes ember erre felhördül.

2017. jan. 27. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!