Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi kiről szólnak az...

Jehova Tanúi kiről szólnak az alábbi igék, Jehováról vagy talán Jézusról, vagy az Egyről?

Figyelt kérdés

Kár.

Zsolt 102:25-28

Régente fundáltad a földet, s az egek is a te kezednek munkája.

Azok elvesznek, de te megmaradsz; mindazok elavulnak, mint a ruha; mint az öltözetet, elváltoztatod azokat, és elváltoznak.

De te ugyanaz vagy, és a te esztendeid el nem fogynak.

UVF.

Zsolt.102:25-28

Te raktad le hajdanán a föld alapjait,+

Az egek a te kezed művei.+

Azok elvesznek, de te megmaradsz;+

Mind elkopnak, akár a ruha.+

Váltod őket, mint az öltözéket, és lejár az idejük.+

De te ugyanaz vagy, és esztendeid nem érnek véget.+

Kár.

Zsid 1:10-12

És: Te Uram kezdetben alapítottad a földet és a te kezeidnek művei az egek;

Azok elvesznek, de te megmaradsz, és mindazok, mint a ruha megavulnak.

És palástként összehajtod azokat és elváltoznak, te pedig ugyanaz vagy és a te esztendeid el nem fogynak.

UVF.

Héb.1:10-12

Továbbá: „Ó, Uram, te raktad le kezdetben a föld alapjait, az egek a te kezed művei.+

Azok elvesznek, de te megmaradsz; és mind elöregszenek, akárcsak egy felsőruha,+

és összegöngyölöd őket, úgy, mint egy köpenyt,+ mint egy felsőruhát; és fel lesznek váltva, de te ugyanaz vagy, és esztendeid nem fogynak el soha.”+

2017. jan. 26. 09:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Elnézést, hogy beleszólok. Úgyis kihozzák az egészből, hogy Jézus nem Isten...

Pedig:

1 Tim

3,16 És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, [Ján. 1,1.10.11. Fil. 2,5-10.] megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.

2017. jan. 26. 10:15
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Szervusz.

A Zsoltárok 102:25, 26 szavai Jehova Istenre vonatkoznak, de Pál apostol Jézus Krisztusra utalva idézi őket. Erre az a magyarázat, hogy Isten az egyszülött Fia által teremtette meg a fizikai világegyetemet. Pál a Fiú állandóságát szembeállítja a fizikai teremtésműével, melyet Isten, ha szándékában állna, ’összegöngyölhetne, úgy, mint egy köpenyt’, és eldobhatna

Miért vonatkoztatja a Zsoltárok 102:26–28 (102:25–27, ÚV) szavait a Héberek 1:10–12 a Fiúra, holott a zsoltáríró azt Istennek szánta? Mivel Isten a Fiú révén valósította meg a zsoltáríró által megfogalmazott teremtési munkát. (Lásd: Példabeszédek 8:22, 27–30; Kolosszé 1:15, 16.) Ne kerülje el a figyelmünket, hogy a Héberek 1:5b idéz a 2Sámuel 7:14-ből, és Isten Fiára alkalmazza. Bár ez az írásszöveg első ízben Salamon esetében teljesedett be, később pedig Jézus Krisztuson is, ez mégsem jelenti azt, hogy Salamon és Jézus azonosak. Jézus ’nagyobb Salamonnál’, s olyan munkát végez, amelyet Salamoné árnyékolt elő

2017. jan. 26. 11:28
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

"Isten megjelent testben"

Végre tanuld meg egy életre, hogy a görögben ez van: "AKI megjelent testben" - mert nem ismeritek az Írást, de össze-vissza idéztek belőle, így fenn lehet tartani a háromságot, hogy hemzsegnek a hamis idézetek és a hamis következtetések!

Egyébként miért nem nézted meg előre, hogy mi van a görög szövegben?

Miért idézel olyasmit, amiről nem győződtél meg? A filozófus hajlamodat miért helyezed az Isten szaváról való meggyőződésed elé??? És miért van száz és ezer ilyen ember a kereszténységben?!

2017. jan. 26. 18:09
 4/6 anonim ***** válasza:

#3 Tudod mi az ultra gáz? Az, amikor valaki ekkora arccal állít valamit, aztán arca bukik, tessék itt van a görög, és a tiszta fordítása, de most már kérem, hogy akkor beismerő vallomást tegyél a szervezet nevében, hogy tévedtél. Ha ezt a bizonyíték ellenére sem teszed meg, akkor innentől kezdve hamis tanúnak bizonyulsz.

kai

kai

G2532

Conj

AND

omologoumenws

homologoumenOs

G3672

Adv

avowedly

mega

mega

G3173

a_ Nom Sg n

GREAT

estin

estin

G2076

vi Pres vxx 3 Sg

IS

to

to

G3588

t_ Nom Sg n

THE

ths

tEs

G3588

t_ Gen Sg f

OF-THE

eusebeias

eusebeias

G2150

n_ Gen Sg f

devoutness

musthrion

mustErion

G3466

n_ Nom Sg n

CLOSE-KEEP

secret

And without controversy

great is the mystery of

godliness: God was manifest in

the flesh, justified in the Spirit,

seen of angels, preached unto

the Gentiles, believed on in the

world, received up into glory.

16

qeos

theos

G2316

n_ Nom Sg m

God

efanerwqh

ephanerOthE

G5319

vi Aor Pas 3 Sg

WAS-made-APPEAR

was-manifested

en

en

G1722

Prep

IN

sarki

sarki

G4561

n_ Dat Sg f

FLESH

edikaiwqh

edikaiOthE

G1344

vi Aor Pas 3 Sg

WAS-JUSTIFIED

en

en

G1722

Prep

IN

pneumati

pneumati

G4151

n_ Dat Sg n

spirit

wfqh

OphthE

G3700

vi Aor Pas 3 Sg

WAS-VIEWED

was-seen

aggelois

aggelois

G32

n_ Dat Pl m

to-MESSENGERS

ekhrucqh

ekEruchthE

G2784

vi Aor Pas 3 Sg

WAS-PROCLAIMED

was-heralded

en

en

G1722

Prep

IN

among

eqnesin

ethnesin

G1484

n_ Dat Pl n

NATIONS

episteuqh

episteuthE

G4100

vi Aor Pas 3 Sg

WAS-BELIEVED

en

en

G1722

Prep

IN

kosmw

kosmO

G2889

n_ Dat Sg m

SYSTEM

world

anelhfqh

anelEphthE

G353

vi Aor Pas 3 Sg

WAS-UP-GOTTEN

was-taken-up

en

en

G1722

Prep

IN

doxh

doxE

G1391

n_ Dat Sg f

esteem

glory

2017. jan. 27. 00:48
 5/6 anonim ***** válasza:
2017. jan. 27. 00:49
 6/6 anonim ***** válasza:

"Végre tanuld meg egy életre, hogy a görögben ez van: "AKI megjelent testben" - mert nem ismeritek az Írást, de össze-vissza idéztek belőle, így fenn lehet tartani a háromságot, hogy hemzsegnek a hamis idézetek és a hamis következtetések! "

Hidd el kisfiam, jobban ismerem az írást, mint Te. Az eredeti görögben theos szó szerepel, ami Istent jelent.

Össze vissza idézgetek? Csak egy igét idéztem

"Miért idézel olyasmit, amiről nem győződtél meg? A filozófus hajlamodat miért helyezed az Isten szaváról való meggyőződésed elé??? És miért van száz és ezer ilyen ember a kereszténységben?!"

Olyat idéztem, amiről meggyőződtem. Tudod mit mondott Pál? Ne ítélj, mert csak Isten ismerheti a körülményeket. ÉS azt is mondta, hogy most magadat ítélted meg, ami megint stimmel, mert amiket rám mondtál, azt igazából magadra mondtad.

Nekem nem kell a Szentháromság, nem vagyok katolikus, anélkül is tudom, hogy Jézus a testben megjelent Isten. Erre nem csak az Igék alapján, hanem biblikus filozofálgatással, gondolkodással is el lehet jutni. Tehát filozofikus hajlamomat az Ige alázatában gyakorlom, elé van helyezve.

Nekem az Ige az abszolútum, ahhoz viszonyítok mindent, Neked pedig az egyházad teológiája. Ahhoz hajlítod az Igét. Akkor ki jár el helyesen?

Jézusról pedig még ennyit: Én Uram és én Istenem! Ámen!

2017. jan. 27. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!