Jehova Tanúi kiről szólnak az alábbi igék, Jehováról vagy talán Jézusról, vagy az Egyről?
Kár.
Zsolt 102:25-28
Régente fundáltad a földet, s az egek is a te kezednek munkája.
Azok elvesznek, de te megmaradsz; mindazok elavulnak, mint a ruha; mint az öltözetet, elváltoztatod azokat, és elváltoznak.
De te ugyanaz vagy, és a te esztendeid el nem fogynak.
UVF.
Zsolt.102:25-28
Te raktad le hajdanán a föld alapjait,+
Az egek a te kezed művei.+
Azok elvesznek, de te megmaradsz;+
Mind elkopnak, akár a ruha.+
Váltod őket, mint az öltözéket, és lejár az idejük.+
De te ugyanaz vagy, és esztendeid nem érnek véget.+
Kár.
Zsid 1:10-12
És: Te Uram kezdetben alapítottad a földet és a te kezeidnek művei az egek;
Azok elvesznek, de te megmaradsz, és mindazok, mint a ruha megavulnak.
És palástként összehajtod azokat és elváltoznak, te pedig ugyanaz vagy és a te esztendeid el nem fogynak.
UVF.
Héb.1:10-12
Továbbá: „Ó, Uram, te raktad le kezdetben a föld alapjait, az egek a te kezed művei.+
Azok elvesznek, de te megmaradsz; és mind elöregszenek, akárcsak egy felsőruha,+
és összegöngyölöd őket, úgy, mint egy köpenyt,+ mint egy felsőruhát; és fel lesznek váltva, de te ugyanaz vagy, és esztendeid nem fogynak el soha.”+
Elnézést, hogy beleszólok. Úgyis kihozzák az egészből, hogy Jézus nem Isten...
Pedig:
1 Tim
3,16 És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, [Ján. 1,1.10.11. Fil. 2,5-10.] megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.
Szervusz.
A Zsoltárok 102:25, 26 szavai Jehova Istenre vonatkoznak, de Pál apostol Jézus Krisztusra utalva idézi őket. Erre az a magyarázat, hogy Isten az egyszülött Fia által teremtette meg a fizikai világegyetemet. Pál a Fiú állandóságát szembeállítja a fizikai teremtésműével, melyet Isten, ha szándékában állna, ’összegöngyölhetne, úgy, mint egy köpenyt’, és eldobhatna
Miért vonatkoztatja a Zsoltárok 102:26–28 (102:25–27, ÚV) szavait a Héberek 1:10–12 a Fiúra, holott a zsoltáríró azt Istennek szánta? Mivel Isten a Fiú révén valósította meg a zsoltáríró által megfogalmazott teremtési munkát. (Lásd: Példabeszédek 8:22, 27–30; Kolosszé 1:15, 16.) Ne kerülje el a figyelmünket, hogy a Héberek 1:5b idéz a 2Sámuel 7:14-ből, és Isten Fiára alkalmazza. Bár ez az írásszöveg első ízben Salamon esetében teljesedett be, később pedig Jézus Krisztuson is, ez mégsem jelenti azt, hogy Salamon és Jézus azonosak. Jézus ’nagyobb Salamonnál’, s olyan munkát végez, amelyet Salamoné árnyékolt elő
"Isten megjelent testben"
Végre tanuld meg egy életre, hogy a görögben ez van: "AKI megjelent testben" - mert nem ismeritek az Írást, de össze-vissza idéztek belőle, így fenn lehet tartani a háromságot, hogy hemzsegnek a hamis idézetek és a hamis következtetések!
Egyébként miért nem nézted meg előre, hogy mi van a görög szövegben?
Miért idézel olyasmit, amiről nem győződtél meg? A filozófus hajlamodat miért helyezed az Isten szaváról való meggyőződésed elé??? És miért van száz és ezer ilyen ember a kereszténységben?!
#3 Tudod mi az ultra gáz? Az, amikor valaki ekkora arccal állít valamit, aztán arca bukik, tessék itt van a görög, és a tiszta fordítása, de most már kérem, hogy akkor beismerő vallomást tegyél a szervezet nevében, hogy tévedtél. Ha ezt a bizonyíték ellenére sem teszed meg, akkor innentől kezdve hamis tanúnak bizonyulsz.
kai
kai
G2532
Conj
AND
omologoumenws
homologoumenOs
G3672
Adv
avowedly
mega
mega
G3173
a_ Nom Sg n
GREAT
estin
estin
G2076
vi Pres vxx 3 Sg
IS
to
to
G3588
t_ Nom Sg n
THE
ths
tEs
G3588
t_ Gen Sg f
OF-THE
eusebeias
eusebeias
G2150
n_ Gen Sg f
devoutness
musthrion
mustErion
G3466
n_ Nom Sg n
CLOSE-KEEP
secret
And without controversy
great is the mystery of
godliness: God was manifest in
the flesh, justified in the Spirit,
seen of angels, preached unto
the Gentiles, believed on in the
world, received up into glory.
16
qeos
theos
G2316
n_ Nom Sg m
God
efanerwqh
ephanerOthE
G5319
vi Aor Pas 3 Sg
WAS-made-APPEAR
was-manifested
en
en
G1722
Prep
IN
sarki
sarki
G4561
n_ Dat Sg f
FLESH
edikaiwqh
edikaiOthE
G1344
vi Aor Pas 3 Sg
WAS-JUSTIFIED
en
en
G1722
Prep
IN
pneumati
pneumati
G4151
n_ Dat Sg n
spirit
wfqh
OphthE
G3700
vi Aor Pas 3 Sg
WAS-VIEWED
was-seen
aggelois
aggelois
G32
n_ Dat Pl m
to-MESSENGERS
ekhrucqh
ekEruchthE
G2784
vi Aor Pas 3 Sg
WAS-PROCLAIMED
was-heralded
en
en
G1722
Prep
IN
among
eqnesin
ethnesin
G1484
n_ Dat Pl n
NATIONS
episteuqh
episteuthE
G4100
vi Aor Pas 3 Sg
WAS-BELIEVED
en
en
G1722
Prep
IN
kosmw
kosmO
G2889
n_ Dat Sg m
SYSTEM
world
anelhfqh
anelEphthE
G353
vi Aor Pas 3 Sg
WAS-UP-GOTTEN
was-taken-up
en
en
G1722
Prep
IN
doxh
doxE
G1391
n_ Dat Sg f
esteem
glory
"Végre tanuld meg egy életre, hogy a görögben ez van: "AKI megjelent testben" - mert nem ismeritek az Írást, de össze-vissza idéztek belőle, így fenn lehet tartani a háromságot, hogy hemzsegnek a hamis idézetek és a hamis következtetések! "
Hidd el kisfiam, jobban ismerem az írást, mint Te. Az eredeti görögben theos szó szerepel, ami Istent jelent.
Össze vissza idézgetek? Csak egy igét idéztem
"Miért idézel olyasmit, amiről nem győződtél meg? A filozófus hajlamodat miért helyezed az Isten szaváról való meggyőződésed elé??? És miért van száz és ezer ilyen ember a kereszténységben?!"
Olyat idéztem, amiről meggyőződtem. Tudod mit mondott Pál? Ne ítélj, mert csak Isten ismerheti a körülményeket. ÉS azt is mondta, hogy most magadat ítélted meg, ami megint stimmel, mert amiket rám mondtál, azt igazából magadra mondtad.
Nekem nem kell a Szentháromság, nem vagyok katolikus, anélkül is tudom, hogy Jézus a testben megjelent Isten. Erre nem csak az Igék alapján, hanem biblikus filozofálgatással, gondolkodással is el lehet jutni. Tehát filozofikus hajlamomat az Ige alázatában gyakorlom, elé van helyezve.
Nekem az Ige az abszolútum, ahhoz viszonyítok mindent, Neked pedig az egyházad teológiája. Ahhoz hajlítod az Igét. Akkor ki jár el helyesen?
Jézusról pedig még ennyit: Én Uram és én Istenem! Ámen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!