Szabad e követni rágalmazó egyén tanítását? Mit ír a Biblia a rágalmazásról?
Tegnap óta a válaszok hatására, amit a kérdéseimre kaptam mindig újabb és újabb kérdés merül fel bennem.
Tegnap megkérdeztem, hogy mennyire fáj az annak, aki elhagyta az őrtorony szervezetet az, hogy ez miatt elméjében betegnek titulálják.
Mikor ezt egy tanú rágalomnak mondta, ez miatt be is lett másolva az őrtorony bizonyos lapszáma, ahol ez le van írva, tehát ez tény, nem rágalom.
Ezek után szegény tanú nem azt mondta, hogy tévedett és tényleg van ilyen, hanem ragaszkodott ahhoz, hogy ez biblikus tanítás.
Ismét feltettem a kérdést, hogy hol található a Bibliában olyan, hogy az őrtorony szervezetet elhagyókat elméjükben betegeknek kell mondani, de nem tudott igét felmutatni, így bennem felmerült a következő, nagyon komoly kérdés:
Ha nincs a Bibliában ezt megalapozó ige és valljuk be, elég sértő kijelentés valakit elméjében betegnek mondani, csak mert elhagy egy szervezetet, ezért ez RÁGALOM.
Ezt írja a Biblia a rágalmazókról:
Tele vannak mindenféle hamissággal, gonoszsággal, kapzsisággal, rosszasággal, tele irigységgel, gyilkos indulattal, viszálykodással, csalással, rosszindulattal; besúgók, 30 rágalmazók, istengyűlölők, gőgösek, fennhéjázók, dicsekvők, találékonyak a rosszban, szüleiknek engedetlenek, 31 kíméletlenek, szószegők, szeretetlenek és irgalmatlanok. 32 Ezek ismerik ugyan Isten igazságos rendjét, amely szerint halálra méltók, akik ilyeneket tesznek; mégis nemcsak teszik ezeket a dolgokat, hanem azokkal is egyetértenek, akik ilyeneket tesznek.
Most tehát azt írom nektek, hogy ne tartsatok kapcsolatot azzal, akit bár testvérnek neveznek, de parázna vagy nyerészkedő, bálványimádó vagy rágalmazó, részeges vagy harácsoló. Az ilyennel még együtt se egyetek!
sem tolvajok, sem nyerészkedők, sem részegesek, sem rágalmazók, sem harácsolók nem fogják örökölni Isten országát.
Stb.
Vajon akkor egy rágalmazó szervezet tanítását, ami a Biblia szerint nem fogja örökölni Isten országát, szabad e követni?
Hát csak fújod a magadét,,,,,megakadt a lemez....
A Bibliát ihlető személy nevezi annak.
S erről a témáról írt egy tanulmány, Isten miért íratta ezt le, mit kell érteni ez alatt, stb.
Ha nem így gondolná, nem íratta volna le.
Inkább gondolkozz el azon Isten miért íratott le ilyet emberekről?
living witness!
Sajnálom de ki kell javítsalak mert téves fordítást idéztél be ami egészen más értelmet ad Isten igéjének;
"PL(Prédikátor 7:9) 9 Ne sértődj meg hirtelen szellemedben, mert a sértődés az ostobák kebelében nyugszik." UVF
Préd 7:9 Ne légy hirtelen a lelkedben a haragra; mert a harag a bolondok kebelében nyugszik.
Nem sértődésről van szó hanem haragról és a kettő nem ugyan az!
És így ebben a fórmában már rögtön az a kérdés merűl fel,hogy; -a vezető testület haragjában nem bolondot csinál magából amikor a néhai testvéreket elmebetegeknek nevezi?
Mert;
Péld 14:17
"A hirtelen haragú bolondságot cselekszik, és a cselszövő férfi gyűlölséges lesz."
Nem e cselszövők a vezetőitek és a véneitek?
És íme miért történik mindez veletek;
Jer 5:26-31
Mert istentelenek vannak az én népem között; guggolva fülelnek, mint a madarászok; tőrt hánynak, embereket fogdosnak.
Mint a madárral teli kalitka, úgy vannak teli az ő házaik álnoksággal; ezért lettek nagyokká és gazdagokká!
Meghíztak, megfényesedtek; eláradtak a gonosz beszédben; az árvának ügyét nem ítélik igaz ítélettel, hogy boldoguljanak; sem a szegényeknek nem szolgáltatnak igazságot.
Hát ezeket ne büntessem-é meg, ezt mondja az Úr; az ilyen nemzeten, mint ez, avagy ne álljon-é bosszút az én lelkem?
Borzadalmas és rettenetes dolgok történnek e földön:
A próféták hamisan prófétálnak, és a papok tetszésök szerint hatalmaskodnak, és az én népem így szereti! De mit cselekesznek majd utoljára?!
Megkérdezhetem esetleg tőled,hogy a 20-30 éved alatt,hány embert "fogdostál" már össze?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!