Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy nő a Biblia alapján...

Egy nő a Biblia alapján taníthat férfiakat szellemi dolgokról?

Figyelt kérdés
Mi a különbség az ige hirdetés között és a tanítás között?
2017. máj. 2. 15:31
1 2 3 4
 21/34 imakommandós ***** válasza:
40%
Megmondom őszintén csak akkor hallgatok szivesen női tanitást, ha ismerem a férjét, és a férjére szellemi atyaként tekintek.
2017. máj. 3. 08:34
 22/34 anonim ***** válasza:
59%

Sziasztok!

Szomorú látni, hogy emberek mennyire képesek felsőbbrendűnek tartani egy nemet, vagy akár egy népcsoportot a másiknál a Szentírásra hivatkozva. Én azt gondolom, hogy az az ige is egyértelmű volt, amit én idéztem, miszerint Krisztusban nincs többé férfi vagy nő, görög vagy zsidó, szolga vagy szabad, mert mindannyian egyek vagyunk, és ahogyan lehetőséget adunk egy férfinak a szólásra ugyanúgy lehetőséget kell adnunk egy nőnek is.

Ezen az elven a gyermekeinket se taníthassák nők, csak férfiak...ugye milyen visszás lenne?

Üdv. Péter

2017. máj. 3. 09:34
 23/34 A kérdező kommentje:

Kedves Péter!

Én meg szomorúan látom,hogy mennyire nem veszed figyelembe Isten szavát egyetlen igére hivatkozva.

Tudom, hogy teológiát végeztél, azt is tudom, hogy ismered a koinét meg,hogy van Bibliai ismereted. De pontosan ez az ami meglep!

Itt van az ige egy kicsit bővebben;

Gal 3:26-28

Mert mindnyájan Isten fiai vagytok a Krisztus Jézusban való hit által.

Mert a kik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöztétek fel.

Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.

Ha pedig Krisztuséi vagytok, tehát az Ábrahám magva vagytok, és ígéret szerint örökösök.

Miről szól ez az ige kedves Péter, hisz neked tudnod kell, hogy valójában mi is az üzenete ennek az igének.

Én nem érzem magam felsőbbrendűnek azért mert férfi vagyok, és soha nem is éreztem magam annak sajnálom,hogy ezt gondolod csak azért mert a Bibliára támaszkodva leírtam a véleményemet.

Szerinted a Galata kizárja az általam idézett igéket vagy inkább alátámasztja őket?

1Tim 2:10-15

Hanem, a mint illik az istenfélelmet valló asszonyokhoz, jó cselekedetekkel.

Az asszony csendességben tanuljon teljes engedelmességgel.

A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.

Mert Ádám teremtetett elsőnek, azután Éva.

És Ádám nem csalattatott meg, hanem az asszony megcsalattatván, bűnbe esett:

Mindazáltal megtartatik a gyermekszüléskor, ha megmaradnak a hitben és szeretetben és a szent életben mértékletességgel.

Úgy látod,hogy igen tényleg kizárja?

Szerintem nem.

2017. máj. 3. 12:12
 24/34 anonim ***** válasza:

Fabiny Tibor: Ami változik és ami/Aki örök a Szentírásban

[link]

2017. máj. 3. 12:28
 25/34 anonim ***** válasza:
46%

„Valljuk 2 Péter 1, 21 alapján, hogy „a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei” és 2 Tim 3, 16 alapján, hogy a „A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre”. Ezzel nem egy mechanikus ihletettséget, még csak nem is egy merev „teljes” (plenáris) inspiráció elvet vallunk, hiszen az eredeti textus gazdagsága többféle egzegézist (magyarázatot) is megenged.”

„Számunkra nem az az örökké érvényes, amikor Pál apostol emberi hangját halljuk, hanem az, amikor általa, az ő hangján keresztül az Isten szól hozzánk. Ilyenkor személyisége, egyénisége feloldódik az isteni mondanivaló erejében. Az emberi hang ilyenkor áttetszővé válik. A Biblia nagy része ilyen prófétikus beszédmód, de azt nem állíthatjuk, hogy a Szentírás minden betűje egyformán ihletett. A töredékes emberi hordozza a romolhatatlan istenit.”

2017. máj. 3. 12:31
 26/34 anonim ***** válasza:
68%

Sziasztok!

Szerintem mindenki tud a Szentírásból olyan mondatot hozni - akár szövegösszefüggésben is - ami alapján igen meglepő következtetésekre lehet eljutni.

Példának okáért:

"Feleséghez köttettél? Ne keress elválást. Megszabadultál feleségedtől? Ne keress feleséget. De ha veszel is feleséget, nem vétkezel; és ha férjhez megy is a hajadon, nem vétkezik; de az ilyeneknek háborúságuk lesz a testben. Én pedig kedveznék néktek. Ezt pedig azért mondom, atyámfiai, mert az idő rövidre van szabva ezentúl, azért akiknek van is feleségük, úgy legyenek, mintha nem volna." (I.Kor. 7:27-29)

Üdv. Péter

2017. máj. 3. 12:40
 27/34 anonim ***** válasza:

Kedves 20-as

"Ha Isten valóban diktálta a Biblia könyveit,miért diktált a 4 evangélistának különböző szöveget?Talán elfelejtette az előzőt?"

A két eset nem ugyanaz. Ha azt írja fedetlen fővel nem imádkozhatsz és nem prófétálhatsz és nincs más infó akkor ez 2000 éve és most is érvényes.

Ha viszont a 4 evangélista ugyanazt 4 féleképpen irta le, akkor az a kérdés valóban mindegyik könyv Isteni kinyilatkoztatás-e? Nyilván a válasz az hogy nem.

2017. máj. 3. 13:19
 28/34 anonim ***** válasza:
A Cselekedetek 2 fejezete szerint igen.
2017. máj. 3. 13:37
 29/34 anonim ***** válasza:
60%

15# nem ugyanaz, ha valaki üzenetet ad át, vagy tanít.

Másképp: a postás és a tanár nem egy kategória.

2017. máj. 3. 14:23
 30/34 anonim ***** válasza:

27.Hsz!

A Biblia minden íróját Isten Lelke ihlette,s ezt erőssíti meg Pál apostol,amikor Timóteusnak az megírta.

Az írók ihletéről ír pál,s nem az íróeszközükről,vagy betűikről.

Mikeás Próféta 400 kifejezést használt írásában,s Salamon,több ezret.Ha az ihlet diktálás lett volna,azonos szókészlete lenne minden bibliai könyvnek,hisz a diktáló,az Örökkévaló.Természetesen Őt,az Örökkévalót a nyelv fejlődése sem zavarta volna a diktálásban.

2017. máj. 3. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!