Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia hány szellemi ajándék...

A Biblia hány szellemi ajándékról ír, és melyek vannak még érvényben napjainkban?

Figyelt kérdés
2012. dec. 26. 08:04
1 2
 1/14 yuda ***** válasza:
75%

1Kor. 12,1-11. -ben felsoroltak, ha jól számolom kilenc, de ezzel nem állítom, hogy nincs több.

Némelyiknek ugyanis bölcseségnek beszéde adatik a Lélek által; másiknak pedig tudománynak beszéde ugyanazon Lélek szerint;

9

Egynek hit ugyanazon Lélek által; másnak pedig gyógyítás ajándékai azon egy Lélek által;

10

Némelyiknek csodatévő erőknek munkái; némelyiknek meg prófétálás; némelyiknek pedig lelkeknek megítélése; másiknak nyelvek nemei; másnak pedig nyelvek magyarázása;

Mindegyik érvényben van napjainkban.

Az más kérdés, hogy ahol nincs, ott teológiát gyártottak ezek megszünéséről, ám ez valótlanság. Istenben nincs változás és az egyház még mindig javításra szorul, úgyhogy az ajándékok létjogosultsága ma is ugyanolyan fontos, mint az ősegyházban.

2012. dec. 26. 08:16
 2/14 A kérdező kommentje:
Valahol olvastam ,hogy az apostoli korral véget értek bizonyos csodák,jelek,szellemi ajándékok ,ezért kérdeztem.
2012. dec. 26. 08:39
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Üdv!

Osztom az első hozzászóló írását. A Biblia sehol nem írja, hogy a lelki ajándékok csak korlátozott ideig élnének.

2012. dec. 26. 08:55
 4/14 yuda ***** válasza:
72%

Ha csak kérdezed, akkor már válaszoltam.

Ha állítod, akkor erre olyan hasonlattal tudnék válaszolni, hogy pl. magyarázd meg hogy beleugrassz a vízbe és nem leszel vizes, vagy kifekszel a perzselő napra és nem égsz le.

Olyan embernek, aki megtapasztalta, hogy Isten nem változtatott, annak hiába jönnek ezekkel a teológiákkal, hogy apostoli korban lezárult ez meg az...hiába, mert tapasztalatunk van arról, hogy Isten semmit nem változtatott az apostoli kor óta, legfeljebb rossz közösségban vagy és savanyú a szőlő.

Ám azt hiszel, amit akarsz, de jobban tennéd, ha a bibliában hinnél, mintsem teológiában-és a biblia nem említi, hogy megszünt volna valami.

Istennek nem volt oka változtatni egy működő rendszeren.

Legalábbis, ha nem írták át a bibliát..., mert vannak vallások, akiknek annyira erős a teológiájuk, hogy még a bibliát is átírják.

Én személy szerint a Károli féle fordítást olvasom és nekem megfelel. Számtalan szellemi ajándékot láttam megnyílvánulni, úgyhogy felőlem jöhetnek a cáfolók ezerszámra. :D

Ha te ilyet nem tapasztalsz, rossz közösségben vagy és nem a bibliai igazságokat hirdetik, de ezt tudnod, tapasztalnod kell. Olvasd a bibliát és vesd össze a vallásoddal. Nem olyan bonyolult és meglátod a szakadékot.

Ez az oka, hogy nem tapasztalsz ilyeneket. Ott nem is fogsz, csak kifogásokat....

2012. dec. 26. 09:01
 5/14 A kérdező kommentje:

A Korintusi levélben olvassuk ,hogy a nyelveken szólás jel a hitetlen zsidóknak.Ha valaki hitre jut már minek a jel?

Testvérek, értelem dolgában ne legyetek gyerekek. Csak a gonoszság terén maradjatok kiskorúak, gondolkodásotokban azonban legyetek felnõttek.

21. A törvényben ezt olvassuk: "Idegen nyelven és idegen ajakkal szólok majd e néphez, de mégsem hallgatnak rám - mondja az Úr."

22. Így a nyelv adománya sem a hívõk, hanem a hitetlenek számára csodajel, a prófétálás azonban a hívõknek szól, nem a hitetleneknek.

2012. dec. 26. 09:12
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

Tévedsz kedves Barátom

Pál apostol leírta, hogy a szellem ajándékai a teljes Biblia elkészültével megszűnik

Ugyan is ezekre azért volt szükség, hogy bizonyítsák a teljes írás elkészültéig, hogy melyik csoportot támogatja a Teremtő, melyik az az út ahol az igazság van

(1Korintusz 13:8-10) . . .; legyenek akár nyelvek, meg fognak szűnni; legyen akár ismeret, el lesz távolítva. 9 Mert részleges ismeretünk van, és részlegesen prófétálunk; 10 de amikor megérkezik, ami teljes, el lesz távolítva, ami részleges.

A nyelveken szólásra azért volt szükség, hogy más nemzetek is halljanak az igazságról.

Ma már a teljes bibliát egészben vagy részben sok száz nyelven olvashatják, tehát nem részleges az ismeret már hanem mindent tudunk mert kész a Biblia, tudjuk mi fog történni, mit kell tennünk.

Pál leírta, hogy már a szellem gyümölcsét nekünk kell megteremni, vagy is kifejleszteni.

(Galácia 5:22, 23) 22 A szellem gyümölcse ellenben szeretet, öröm, béke, hosszútűrés, kedvesség, jóság, hit, 23 szelídség, önuralom. Ezek ellen nincs törvény.

2012. dec. 26. 11:01
 7/14 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó hozzászóló!

Mintha a Római levél 12.részében másként volna mint ahogy írod,ezek csak nem szüntek meg:

6.versttől:

Minthogy azért külön-külön ajándékaink vannak a nékünk adott kegyelem szerint, akár írásmagyarázás, a hitnek szabálya szerint teljesítsük;

7.

Akár szolgálat, a szolgálatban; akár tanító, a tanításban;

8.

Akár intő, az intésben; az adakozó szelídségben; az előljáró szorgalmatossággal; a könyörülő vídámsággal mívelje.

2012. dec. 26. 11:12
 8/14 A kérdező kommentje:

Egy másik rész,Péter leveléből:4.rész ben olvassuk:

Kiki amint kegyelmi ajándékot kapott, úgy sáfárkodjatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai;

11.

Ha valaki szól, mintegy Isten ígéit szólja: ha valaki szolgál, mintegy azzal az erővel szolgáljon, a melyet Isten ád: hogy mindenben dícsőíttessék a Jézus Krisztus által, a kinek dicsőség és hatalom örökkön-örökké. Ámen.

Vagyis nem minden ajándék szünt meg ,lett vissza vonva.

2012. dec. 26. 11:16
 9/14 lsandor ***** válasza:
5%

A Biblia arról ír, hogy az ilyen úgynevezett dolgok az igaz imádók körében meg fognak szűnni és ez így is lett, ahogy mondtad kedves kérdező az i.sz. 1. század után lassacskán. De érdekes, hogy arról is ír a Biblia, hogy a mi időnkben is lesznek ilyen csodaszerű dolgok, de ekkor már épp ellenkezőleg, a hamis imádók között lesz ez.

Máté 7: 21-23 : "Nem mindenki fog bemenni az egek királyságába, aki azt mondja nekem: »Uram, Uram«, hanem az, aki cselekszi égi Atyám akaratát. 22 Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« 23 De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!"

2012. dec. 26. 12:14
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Kedves tanúk más bizonyíték a csodák ellen nincs?

Hisz, ha olvasom a Korinthusbeliekhez írt első levél 13. fejezetét (amiből idéztetek), ott lejebb azt is lehet találni, hogy:

"Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, amint én is megismertettem."

Ti ezt idéztétek:

"

8

A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik.

9

Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás:

10

De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik.

"

Akkor én most megkérdezem, hogy mikor fog mindez megtörténni, ami ebbe a fejezetbe van írva?

Nem amikor eljön Isten országa?

Amíg viszont nem jön el:

"

13

Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet

"

Ha tévedek, akkor ki lehet javítani.

2012. dec. 26. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!