Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egy nő a Biblia alapján...

Egy nő a Biblia alapján taníthat férfiakat szellemi dolgokról?

Figyelt kérdés
Mi a különbség az ige hirdetés között és a tanítás között?
2017. máj. 2. 15:31
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
62%

Péter nem írhat mást, hisz adventista és ott még elenvájt nevébe is be kell merítkezni. Nekik muszáj elfogadni annak a nőnek minden tanítását, aki többnek mondta magát, mint egy próféta.

Nem. Nő nem taníthat.

2017. máj. 2. 17:52
 12/34 A kérdező kommentje:

#9 hoppá ezt nem értem...

"...de betűjét nem helyes megtartani."

Miért írod ezt, talán nem az egész Biblia ihletett?

Leírnád,hogy mire gondolsz?

2017. máj. 2. 18:02
 13/34 A kérdező kommentje:

Kedves Merete! :D

Sok sikert kívánok, de biztos vagyok benne, hogy előbb utóbb sikerülni is fog.

De belátom, néha nem árt ha az asszony viseli a "kalapot". :D

Tudod felénk van egy mondás;

"A férfi a fej de az asszony a nyak, és ha a nyak fordulni akar, a fej nem tehet semmit"!

És most komolyra fordítva a szót, én nagyon jól tudom, hogy néha túl szigorúnak tűnnek ezek a törvények de mindannyian tudjuk,hogy nem ok nélkül van ez így.

És szerintem nem lenne szabad ezeket "kikerülni".

2017. máj. 2. 18:10
 14/34 anonim ***** válasza:
78%

Nem tudom, nekem 2 női hitoktatóm is volt, most aztán mi lesz...

Sőt a teológiai karra is jelentkezhető nő, bizonyára ördögtől való...

2017. máj. 2. 19:04
 15/34 követ62 ***** válasza:
46%
A Bibliában úgy az Ó mint az Új szövetségben ír próféta nőkről. Tehát Isten üzenetét közvetítették. És a férfiaknak is át kellett adni. Azoknak pedig teljesíteni.
2017. máj. 2. 19:18
 16/34 anonim ***** válasza:
62%

Válasz,a 12.Hsz-ra:

"De minden asszony, aki fedetlen fővel imádkozik vagy prófétál, szintén szégyent hoz a fejére, mert ugyanolyan, mintha megnyírták volna."(1 Kor 11:5)

A Biblia ihletett,de nem diktált könyv.

A fedetlen fő mást jelent ma Amerikában,mint 2000 éve jelentett Korintusban.

2017. máj. 2. 19:28
 17/34 A kérdező kommentje:

#14 sajnálom, de én nem állítottam olyant, hogy az ördögtől való lenne egy nő aki tanít.

Egyszerűen csak próbálom megérteni, hogy mi változott, hogy az ami tilos volt 2000 éve ma már megengedett, és itt nem csak a női problémáról van szó hanem sok más mindenről is.

Haladunk a korral,én ezt megértem de a Biblia azt tanítja,hogy Isten szava mindörökké ugyan az, sőt Jézus még hangsúlyosabban is figyelmeztet;

Mt 5:18-20

Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik.

Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen.

Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképen sem mehettek be a mennyeknek országába.

Szerintem nagyon gyorsan el kel dönteni mindenkinek,hogy megy a világi tanítók után vagy pedig megmarad Isten szavánál.

Tényleg sajnálom,hogy némelyik válaszolóval nem tudok egyetérteni..

2017. máj. 2. 19:54
 18/34 A kérdező kommentje:

"A Biblia ihletett,de nem diktált könyv."

Elég érdekesnek találom ezt az érvedet! :)

Tehát akkor ez azt jelenti,hogy ha valami nem tetszik nekünk az írásban, szépen ráfogjuk,hogy a próféta, vagy az evangélista aki írta éppen extázisban volt és nem fejtette ki tulajdonképpen tisztán azt amit akart hanem tévesen írta le. És így nekünk jogunkban áll módosítani az írásban úgy ahogy nekünk tetszik.

Hát igen!-sajnos ennek meg is van a siralmas eredménye..és nem is kell messzire mennünk.

2017. máj. 2. 20:06
 19/34 anonim ***** válasza:
58%

"A fedetlen fő mást jelent ma Amerikában,mint 2000 éve jelentett Korintusban."

A fedetlen fő ugyanazt jelenti ma is mint 2000 éve.

Kérdező, az a helyzet hogy mindenki úgy értelmezi a Bibliát ahogy neki kényelmes. Ezért van kb ezer keresztény irányzat.

"A Biblia ihletett,de nem diktált könyv."

Ez a válasz akkor jön, saját tapasztalatom szerint, mikor olyasmire kérdezek rá a Bibliában ami ellentmondásos.

2017. máj. 2. 22:40
 20/34 anonim ***** válasza:
39%

Kedves 19.Hsz!

Ha Isten valóban diktálta a Biblia könyveit,miért diktált a 4 evangélistának különböző szöveget?Talán elfelejtette az előzőt?

Miért írja Mózes egyik helyen,hogy pálcájával való megsúlytása után falként vált ketté a Vöröstenger,s a másik helyen a keleti szál szárította fel?

Miért diktált-ha valóban diktált- olyat,hogy a nyuszi kérődző,holott rágcsáló.

2017. máj. 3. 07:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!