Mit jelent az, hogy "igaz imádat"? (többi lent)
Nem értem ezt a kifejezést nézzétek el nekem.
Az rendben van, hogy vannak hamis istenek és ezeket imádni tilos, és persze erre mondhatjuk azt nyugodtan,hogy "hamis imádatot" mutatunk be hamis isteneknek. De a kereszténységen belül,hogy lehet egy keresztény testvéremre azt mondanom, hogy hamis imádatot követ el?
Tehát ha mindketten ugyan azt az Jahvet imádjuk csak persze nem ugyan abban a felekezetben akkor milyen jogon és milyen alapon ítél el engem, hogy hamis imádatot mutatok be?
Miért tisztább vagy igazabb az ő imádata mint pl az enyém, és ki ítéli ezt meg?
Igen;-rendszeresen járok keresztény gyülekezetbe, rendszeresen imádkozom a keresztény Istenhez, és igyekszem keresztény elvárások szerint élni, akkor hol követek el hibát és miért nem lehetek én is egyenrangú azzal a személlyel aki azt tartja magáról mint keresztény,hogy ő az aki "IGAZ"imádatot mutat be Istennek de én már nem!?
Valaki nyugtasson már meg,hogy nem én vagyok az aki tévesen ítéli meg ezt az egész imádatról szóló történetet.
Köszönöm!
Fölöttem:
" Amit előbb leírtam, azt egyiket sem teszitek, tehát egyáltalán nem imádjátok azt, akit kellene, magyarul hamis imádatot mutattok be " - te diktátor vagy? Miért tenne bárki olyat az Isten-imádatban,, mit te mondasz?????
Nem vetted észre a mondatot amit írtam? :"Nem emberek a mércéink, ne embreknek akarjunk megfelelni, inkább Krisztusnak, akinek, akiért élünk. "
Boccsásson meg neked Isten...én megbocsátok, még ha nem is igényeled:-)
Kedves Kzitus!
És ismét szia! :)
" Az az ember szerint amíg én a Református egyház tagja vagyok hamis imádatot mutatok be Istennek, és az egész hibám csak az, hogy pont reformátusnak kellett meg születnem. " - lól értem a szavaidat, te szeretnél ennek az embernek megfelelni????
Vagy szeretnéd a hitedet szavakkal megvédeni? "
Nem Kzitus,nem egyáltalán nem!-de zavar mint ahogy téged is zavarna meg mint ahogy mást is zavarna.
Viszont van bennem egy másik érzés is ami azt súgja,hogy mégis "IGEN" mint keresztény ember, igenis azt szeretném hogy feleljek meg felebarátaimnak mindannak ellenére, hogy tisztában vagyok azzal,hogy nem az az ember tartja fölöttem "Énokh kardját". :)
"És bárhogy próbáltam már több alkalommal is elmagyarázni amikor mindig visszatérünk erre a beszélgetésre, hogy én ugyan úgy hiszek a Teremtő Istenben és Jézus Krisztusban mint ő,ezt mégsem akarja megérteni és csak fúja és fúja, hogy én mekkora veszélyben vagyok emiatt." - amikor ezeket a szavaidat olvastam, eszembe jutott Kriszus beszélgetése az asszonnyal, akivel a kútnál beszélgetett. Hasonló lehetett a beszélgetésük témája, mint a tiéd azzal az ismerősöddel.
A János 4 fejezete írja le a történetet. Az asszony is a tiszta imádat felől érdeklődik. A helyzet azért illik ide, mert Szamáriában is Jehovát imádták, és Jeruzsálemben is. Jézus mégis azt mondta az asszonynak(szamáriai), hogy ők azt imádják, amit nem ismernek!!! Hogyan lehet ez? amikor mindkét helyen Jehovát imádták? Jézus elmagyarázza neki.
Nos ma is mindenki aki hisz Istenben és Krisztusban azt hiszi, hogy helyes(igaz) imádatot mutat be Istennek. De a külömbségre Krisztus mutat rá. Nem elég CSAK hinni....azt mondta az asszonynak: „Eljön az óra, amikor nem ezen a hegyen, és nem is Jeruzsálemben imádjátok az Atyát.” Majd így folytatja: „Eljön az óra, és az most van, amikor az igaz imádók szellemmel és igazsággal fogják imádni az Atyát, mert az Atya is olyanokat keres, akik így imádják őt” János 4:21, 23, 24. "
Kedves Kzitus kérlek magyarázd el nekem, hogy pl te, vagy az említett perszóna miből gondoljátok, hogy ti jobban ismeritek Jézust, vagy az Atyát mint pl én vagy bárki más aki Jézus követőnek tartja magát?
Vagy miből gondoljátok, hogy nektek több jogotok van azt mondani bárkire is, hogy "NEM ELÉG CSAK HINNI..."?? :)
Ne haragudj de nem értem ezt a gondolatmenetet.
Értem én a segítőkészségedet, csak azt nem értem, hogy hova szeretnél ezzel kilyukadni.
"Krisztus szavai szerint fontos igazsággal imádni Istent."
Miért!? :) Talán másképp is lehet imádni az Istent?
Szerintem az elég bajos lenne mert hisz hát azt Ő úgyis tudja.
" Milyen igazsággal? nos erre tanít meg Kriszus mindannyiunkat. Annyira egyzerű! Csak olvasni kell Kriszus szavait a négy evangéliumban és meg kell tartani, meg kell tanulni Tőle, hogyan követhetjük az Ő életútját. Az apostolai közül a legtöbben képesek voltak meghalni azért, mert Keresztények voltak... "
2Kor 4:2
"Hanem lemondtunk a szégyen takargatásáról, mint a kik nem járunk ravaszságban, és nem is hamisítjuk meg az Isten ígéjét, de a nyilvánvaló igazsággal kelletjük magunkat minden ember lelkiismeretének az Isten előtt."
"AZ Isten előtt"!
"Nem emberek a mércéink, ne embreknek akarjunk megfelelni, inkább Krisztusnak, akinek, akiért élünk."
Ez így is van és aki meghalt értünk!
"Mond mit mondjak még erre!?" - talán elmondhatnád neki, hogy egy keresztény szeretettel mutat példát, nem ijjesztget, nem fenyeget, és nem félemlit meg....legfeljebb a Bibliából érvel, mivel ezt a tanácsot kapjuk: „szenteljétek meg a Krisztust mint Urat a szívetekben, mindig készen állva a védelmezésre mindenki előtt, aki a bennetek levő reménység okát követeli tőletek, de ezt szelíden és mélységes megbecsülést tanúsítva tegyétek” 1Pét 3:15."
Ehhez csak ennyit szeretnék hozzátenni;
Zsidok 11 egész fejezete
Zsid 11:1-2
" A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés.
Mert ezzel szereztek jó bizonyságot a régebbiek."
A helyesírásért meg no problem, velem is előfordul főleg ha mobilról írok.
Kedves Kérdező!
Én református családban nőttem fel, és 15 évesen egy református ifjúsági bibliatáborban tértem meg. 18 évesen teológiára készültem, de végül a műszaki pályát választottam. Egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg az adventistákkal, és így kerültem közéjük. Végül a teológiát is itt végeztem le, és 25 éve ide járok, de azóta is nagyon jó kapcsolatban vagyok a református testvéreimmel, többször is megfordultam azóta náluk egy-egy Istentiszteleten vagy Bibliaórán.
Az igaz imádat nem felekezetfüggő!
Üdv. Péter
Vidiripi
Kérdező!
"...hogy mi is a lényege valójában ennek a hangsúlynak amit erre az "igaz imádatra" fektetnek néhányan."
Számomra nem kétséges hogy Jehova tanúiról van szó!
"mert a hibás az egyházad aki eltért az "IGAZ IMÁDATTÓL!"
Miért is irkálnak ilyeneket Jehova tanúi? Ez az egész dolog egészen visszanyúlik Charles Taze Russell-ig. Ő volt az a személy aki elindította ezt az egyházat. S ő volt az is aki megalapította az Őrtorony szervezetet ahonnét ez az úgynevezett "igaz imádat" származik!
De a lényeg az hogy Jehova tanúi erre vannak kiképezve! Mindent el kell követniük annak érdekében hogy tagokat toborozzanak a szervezetnek. Nem Istennek vagy Jézus Krisztusnak hanem a szervezetnek.
S a tagokat erre képzik ki, mint egy kvázi folyóirat-kézbesítőknek. Minden helyzetben fel kell hívniuk a figyelmet az Őrtorony irodalomra és természetesen az Őrtorony tanításaira. S mindig hozzá teszik hogy a Biblián alapul. Meg hogy náluk az igazság és így értelem szerűen az igaz imádat is csak náluk valósul meg!
Így vannak kiképezve s folyamatos a kiképzés és a sulykolás. S gyakran hangoztatják is az összejöveteleken hogy ők az igazságban vannak. Ez az oka annak hogy nagy hangsúlyt fektetnek erre a dologra az őrtorony felől érkező úgy mond szellemi táplálék a tanítás amely az igazság.
(persze erről az igazságról folyton kiderül hogy hát kiigazításra szorul, mert már megint rosszul gondolták a vezetők!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!